Erdenet

Erdenet ligt aan de voet van het Burengiin-gebergte in het noorden van Mongolië. Het is tweede stad van het land met meer dan 80.000 inwoners. Erdenet is een industriestad en de inwoners zijn vooral mijnwerkers. Erdenet ligt op iets meer dan 400 km ten noordwesten van Ulaanbaatar en deze twee steden zijn het meest ontwikkeld in Mongolië. Ten tijde van het communisme in de Sovjet-Unie werd deze plaats opzettelijk verkeerd aangegeven omdat de plaats strategisch van groot belang is.

Heb je weinig kennis van MongoliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Erdenet
Plaatsen in de buurt van Erdenet (MongoliŽ) :
 • Ulaanbaatar (259 km)
 • Ervaringen

  Rudy vn tuyll van serooskerken-van der heide op 11 januari 2013 plaats: Erdenet, reisperiode: juli 2012

  Veel cultuur te bezoeken en een prachtig museum beste plaats voor shoppen na Ulaan Batar en souveniers te kopen

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 8
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 7
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Erdenet

  Kennis maken met de gers (Erdenet)

  Kennis maken met de gers
  Kennis maken met de gers
  Kaart met locatie Kennis maken met de gers

  Als je vanuit de stad zo'n 40 minuten naar het noorden loopt kun je kennis maken met de gers. Zij wonen in ger-tenten (joert) en leven van de landbouw. Als je ze helpt met iets dragen bijvoorbeeld zullen ze je misschien wel uitnodigen om een kijkje te nemen in hun dagelijkse leven.

  Kopermijnen (Erdenet)

  Kopermijnen
  Kopermijnen
  Kaart met locatie Kopermijnen

  Er zijn een aantal kopermijnen open voor bezoekers. Het is wel noodzakelijk dat je je paspoort meeneemt. In de open kopermijn is tevens een museum waar je kennis kunt maken met de geschiedenis van de mijnindustrie.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van MongoliŽ bekijken.

  Vervoer

  Erdenet heeft een goed wegennet en goede aansluitingen met de spoorwegen. In Erdenet is het eindpunt van een zijtak van de Trans-Mongolische spoorlijn. Twee keer per dag gaat er een bus naar de hoofdstad Ulaanbaatar. Tot voor kort was er een luchthaven in de omgeving van Erdenet maar deze is inmiddels buiten gebruik.

  Geschiedenis

  Erdenet is pas gebouwd in 1975 om de werknemers van de nieuwe kopermijn te huisvesten. De populatie stijgt aardig, in 1975 woonde er 4000 mensen en binnen 40 jaar is dit gestegen tot meer dan 80.000.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Erdenet