Beira

Beira ligt in het oosten van Mozambique aan de Indische Oceaan. Beira is een mediterrane stad, je kunt er lekker eten, gezellig op het terras zitten en genieten van de zee. Doordat de stad zich onder zeeniveau bevindt is het er drassig en zijn er vaak overstromingen. Qua grootte is Beira de tweede stad van Mozambique.

Heb je weinig kennis van Mozambique? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Beira
Plaatsen in de buurt van Beira (Mozambique) :
 • Inhambane (456 km)
 • Xai-Xai (594 km)
 • Maputo (722 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Beira

  Beira Cathedral (Beira)

  De witte kathedraal van Beira werd in 1915 gebouwd met stenen uit de Sofala (de Portugese vesting uit de zeventiende eeuw). Achter de witte kathedraal van Beira bevindt zicht het oudste straatje, Eduardo Mondlane, van Beira. Op het centrale plein staan schitterende lila bloesems, genaamd Jacaranda's. 

  Macuti Lighthouse and Shipwreck (Beira)

  Op ongeveer twee kilometer lopen vanuit het hart van Beira staat een vuurtoren. Deze vuurtoren is gebouwd in 1904 en heeft een hoogte van 28 meter. De vuurtoren is, zoals de meeste vuurtorens, rood met witte strepen. In de omgeving vind je ook een oud scheepswrak ‘Makúti’. Dit schip werd in 1971 verwoest door een cycloon die het land toentertijd trof. Ook zijn er in de omgeving veel vissersbootjes waarbij je verse garnalen kunt kopen.   Markt van Beira (Beira)

  Markt van Beira
  Markt van Beira
  Kaart met locatie Markt van Beira

  In het midden van het plein Av. Poder Popular bevindt zich een onwijs leuke markt. Op deze markt neem je een duik in de cultuur van Mozambique. Er worden allerlei groenten, fruit en vis verkocht. Vooral de goedkope en smaakvolle garnalen worden veel aangeboden, omdat dit de trots is van de stad Beira. Naast etenswaren worden er ook souvenirs aangeboden, zoals houtsnijwerk en kralen. 

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mozambique bekijken.

  Geschiedenis

  Beira is in 1884 door de Portugezen gesticht. De Portugees Paive de Andrada wilde er een nederzetting van maken met een zeer geavanceerde haven. Met hulp van de Britten werd Beira gebouwd. Beira groeide uit tot een volwaardige handelsstad. Toen Rhodesië (tegenwoordig Zimbabwe en Zambia) besloot om de havens van Zuid-Afrika te gaan gebruiken veranderde de stad langzaam van havenstad naar een toeristisch centrum. Tijdens de oorlog (1975-1992) vluchtten veel mensen van het platteland naar Beira waardoor de hotels veranderde in getto`s en er kwamen veel krottenwijken doordat de stad niet in staat was zoveel mensen op te vangen. De laatste jaren werd de stad getroffen door een cycloon, aardbeving en overstromingen. Toch komt de stad er steeds weer bovenop en dat maakt het tot een authentieke stad met een mediterrane uitstraling.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Beira