Rangoon

Pagode in Rangoon, MaleisiŽ
Pagode in Rangoon, MaleisiŽ

Tot 7 november 2005 was Rangoon de officiële hoofdstad van Myanmar. Sinds 1983 heeft de stad een bevolkingsgroei meegemaakt van bijna 50%. In totaal wonen er nu ongeveer 4 miljoen inwoners in Rangoon. De stad ligt dichtbij de kust van de Golf van Martaban. Daarnaast ligt Rangoon aan de Rangoonrivier.

Heb je weinig kennis van Myanmar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Rangoon
Plaatsen in de buurt van Rangoon:

Ervaringen

AV op 31 december 2014 plaats: Rangoon, reisperiode: oktober 2014

Niet de mooiste stad van het land..... Maar prima om er te beginnen. Wel hele mooie pagode

 • Algemeen 7
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 8
Ans op 11 juni 2013 plaats: Rangoon, reisperiode: november 2011

Loop in Rangoon gewoon rond. Bezoek marktjes en plaatselijke restaurantjes. Je kunt bij de meeste straatrestaurantjes veilig eten. Over het algemeen is Myanmar veel schoner dan de rest van Zuid-oost Azie.

 • Algemeen 8
 • Cultuur 8
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 8
Danny De Paepe op 15 februari 2012 plaats: Rangoon, reisperiode: oktober 2011

Heel mooie plaats is Rangoon, tijdens de gehele rondreis en een heel vriendelijke bevolking. Heel veel cultuur waarbij er heel veel te bezichtigen was.

 • Algemeen 7
 • Cultuur 7
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 7
 • Ligging 7

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Rangoon

Bogyoke Aung San Market (Rangoon)

Bogyoke Aung San Market
Bogyoke Aung San Market

De bekendste en grootste markt van Myanmar is de Bogyoke Aung San Market (voorheen Scott Market) in Rangoon. Hier komen veel toeristen, maar ook de lokale bevolking is er vaak te vinden. Voor de inwoners is de markt een belangrijke ontmoetingsplaats en een bron van inkomsten. Je kunt hier onder andere souvenirs, cosmetica en kleding kopen. De markt is elke dag van de week geopend en staat vooral bekend om de verschillende steegjes.

Nationaal Museum van Myanmar (Rangoon)

Nationaal Museum van Myanmar
Nationaal Museum van Myanmar

Myanmar heeft een bekend museum genaamd het Nationaal Museum van Myanmar, dit bevindt zich in Rangoon. Hier komen veel toeristen naartoe om alles te leren over de geschiedenis en de cultuur van het land dat zij bezoeken. Het museum is opgericht in het jaar 1952 en heeft een uitgebreide collectie Birmese kunst. In het museum kun je onder andere oude artefacten, ornamenten, kunstwerken en historische memorabilia bewonderen.

Vismarkt Yangon (Rangoon)

Vismarkt Yangon
Vismarkt Yangon

Een andere interessante markt in Myanmar is de vismarkt van Yangon. Dit is een zeer drukbezochte markt waar vrijwel alleen lokale inwoners komen. Hier kun je het hele proces meemaken. Allereerst varen de grote visboten af. Vervolgens worden de grote ladingen vis gelost en gesorteerd. Daaropvolgend worden zware manden naar trucks gesjouwd waar grote bakken met ijs staan te wachten. Niet veel later kun je de verse vis in een lokaal restaurantje proeven.

Yangon Zoological Garden (Rangoon)

Yangon Zoological Garden
Yangon Zoological Garden

Yangon Zoological Garden is gelegen in Yangon (Rangoon) en heeft een oppervlakte van bijna 70 hectare. In het park leven 59 soorten zoogdieren, 60 soorten vogels en 18 soorten reptielen. Daarnaast worden er nog eens 1.300 soorten dieren gehouden als aanvulling, waaronder olifanten, neushoorns, tapirs, nijlpaarden, kamelen, tijgers, leeuwen, apen en krokodillen. Ook zijn in dit park de slagtanden van de witte olifant, het skelet van een 72 meter lange walvis en een standbeeld van de Stegosaurus te bewonderen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Myanmar bekijken.

Vervoer

Er kan gereisd worden met het vliegtuig naar deze stad. Vanuit de grootste steden van Myanmar vertrekken dagelijks binnenlandse vluchten. Andere makkelijke vervoersmiddelen zijn de bus en de pick-up. Pas altijd op als je zelf een grens over wilt steken vanuit Myanmar. Dit kan erg gevaarlijk zijn. Stap ook niet te snel in taxi's.

Geschiedenis

Rangoon is ongeveer in de 6e eeuw gesticht. Toen het omgedoopt werd tot hoofdstad van Myanmar, was het nog maar een klein vissersdorp. Dit werd gedaan door koning Alaungapaya in 1753. In 1852 werd de stad overgenomen door de Britten. In 1930 werd Rangoon door een aardbeving en tsunami zwaar beschadigd. Op 8 maart 1942 veroverde de Japanners de stad. Door deze verovering heeft het land veel schade gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Rangoon? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Rangoon, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Myanmar? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen