Walvisbaai

In Walvisbaai heb je veel zeedieren als flamingo's
In Walvisbaai heb je veel zeedieren als flamingo's

Walvisbaai ligt in het westen van het Afrikaanse land Namibië, aan de Atlantische Oceaan. Walvisbaai is zowel de naam voor de baai waarin het ligt als voor het stadje zelf. De stad is de belangrijkste zeehaven van heel het land. Dit komt mede doordat het van nature een hele diepe haven is, waardoor veel zeeschepen hier makkelijk aan kunnen meren. Vroeger trok de baai veel walvissen door het rijke zeeleven en het vele plankton. Hierdoor heeft de havenstad haar naam ook gekregen.

Heb je weinig kennis van NamibiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Walvisbaai
Plaatsen in de buurt van Walvisbaai (NamibiŽ) :
 • Swakopmund (31 km)
 • Windhoek (266 km)
 • Keetmanshoop (543 km)
 • Ervaringen

  op 19 december 2013 plaats: Walvisbaai, reisperiode: oktober 2013

  vooral daar voor de tour die je kon maken om naar dolfijne te kijken en zeeleeuwen prachtig en erg gezellig

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Walvisbaai

  Dune 7 (Walvisbaai)

  Dune 7
  Dune 7
  Kaart met locatie Dune 7

  Net buiten de stad ligt Dune 7, wat de hoogste zandduin van het gebied is. Het is erg leuk om de enorme duin te beklimmen, maar ook een uitdaging. Als je eenmaal boven bent heb je wel een adembenemend mooi uitzicht over de omgeving. In het gebied vind je tevens een zeer bijzondere woestijnplant. De Welwitschia Mirabilis kan namelijk wel 2.000 jaar oud worden.

  Vogels spotten (Walvisbaai)

  Vogels spotten
  Vogels spotten
  Kaart met locatie Vogels spotten

  De omgeving van Walvisbaai is vooral geliefd bij vogelliefhebbers. Er ligt op 50 kilometer afstand van de stad namelijk een waar vogelparadijs. Sandwich Harbour is een plek waar veel vogels te spotten zijn. Ook bij Bird Rock leven erg veel vogels, op het eiland komen wel 200.000 vogels voor. Het beschermde gebied helpt de vogels te overleven met natuurlijke hulpbronnen. Bird Paradise is ook een belangrijke broed- en voedplaats voor vogels. Ook in de Walvis Bay Lagoon, een prachtige lagune, zijn veel bijzondere dieren te vinden als flamingo’s, pinguïns en pelikanen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van NamibiŽ bekijken.

  Vervoer

  Doordat Namibië zeer dunbevolkt is en erg groot is, zijn er alleen busverbindingen in de grote steden. Hier is het openbaar vervoer dan wel vaak heel goed geregeld. Het leukste is om Walvisbaai en de rest van het land te ontdekken met een gehuurde auto. Ook is er een internationale luchthaven in Walvisbaai.

  Geschiedenis

  In 1487 kwam Bartolomeus Diaz aan in de baai van Walvisbaai. De Portugezen deden echter geen moeite om zich hier te vestigen. Nederlanders kwamen in de 17e eeuw aan op de plek en koloniseerden het vervolgens. Ze gaven de plaats de naam Walvisch Baye. De Engelsen hadden het echter de naam Whale Bay gegeven. Ze kwamen tot een akkoord en noemden het Walvis Bay. In 1910 wordt Walvisbaai onderdeel van de Unie van Zuid-Afrika. Dit was een zelfbesturend deel van het Britse Rijk. Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog namen de Zuid-Afrikaanse troepen de macht over. Walvisbaai is tegenwoordig een toeristisch brandpunt in Namibië met de mooie baai en zandduinen.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Walvisbaai