Swakopmund

Swakopmund ligt in het westen van Namibië aan de Atlantische Oceaan. Aangezien Namibië ooit een Duitse kolonie was heeft Swakopmund een uitgesproken Duits karakter. Er wordt nog steeds veel Duits gesproken en je kunt er Kaffee mit Kuchen bestellen in een Konditorei. Swakopmund is een populaire vakantiebestemming voor mensen uit het binnenland van Namibië, en dan vooral uit de hoofdstad Windhoek. Ook komen er veel vakantiegangers uit Zuid-Afrika. Zij komen met name om te (zee)vissen.

Heb je weinig kennis van NamibiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Swakopmund
Plaatsen in de buurt van Swakopmund:
 • Walvisbaai (31 km)
 • Ervaringen

  Ilona Piris op 19 december 2013 plaats: Swakopmund, reisperiode: oktober 2013

  de Tuk op de boulevard is leuk, een boot waar je in zit en goed kan eten. het is er wel vaak koud , vooral als je net uit de woestijn komt.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 7
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 7
  • Ligging 6
  Liesbeth de Man op 16 maart 2013 plaats: Swakopmund, reisperiode: maart 2013

  In deze zogenaamde badplaats van Namibie is het vaak oud en guur. Zwemmen in zee kan hier nooit. Sterk Duitse invloeden en koloniale architectuur. In de omgeving zijn mooie excursies te maken (Welwitschia plains, Sandwich Harbour, Cape Cross ed.) maar Swakop zelf heeft niet veel te bieden.

  • Algemeen 6
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Swakopmund

  Craft Market (Swakopmund)

  Craft Market
  Craft Market

  Op de Craft Market in Swakopmund kun je terecht voor originele souvenirs. Het is een buitenmarkt waar je veel spullen kunt kopen die moeilijk te vinden zijn in de rest van Namibië. Een bezoek aan de markt is dan ook erg populair bij toeristen.

  National Marine Aquarium (Swakopmund)

  National Marine Aquarium
  National Marine Aquarium

  In het National Marine Aquarium in Swakopmund kun je de meest uiteenlopende vissoorten bekijken. Erg indrukwekkend is de tunnel die door het grootste aquarium heen loopt. Hier zie je de roggen en de haaien wel van heel erg dichtbij. Het voeren van de vissen vindt elke dag om 15.00 uur plaats. Hier kun je bij aanwezig zijn, wat een echte aanrader is.

  Swakopmund Museum (Swakopmund)

  Swakopmund Museum
  Swakopmund Museum

  Aan de voet van de vuurtoren op het terrein waar in 1914 een havenwarenhuis stond, bevindt zich het Swakopmund Museum. Hier kun je alles te weten komen over de geschiedenis van de stad Swakopmund. Ook vind je er informatie over de lokale fauna en flora. Zo kun je leren over de nara melon, deze vrucht werd veel gegeten door de Khoikhoi stam die in Namibië leefden. Daarnaast is er een nagemaakt koloniaal interieur.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van NamibiŽ bekijken.

  Vervoer

  Je kunt de stad lopend of met een taxi bezichtigen.

  Geschiedenis

  Swakopmund is in 1892 gesticht vanwege het gebrek aan een haven in de jonge kolonie.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Heb je interesse in een reis naar Swakopmund? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Swakopmund, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar NamibiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Swakopmund