Lumbini

Lumbini in Nepal
Lumbini in Nepal

Lumbini ligt in het zuiden van Nepal aan de uitlopers van de Himalaya. Het is één van de belangrijkste pelgrimsplaatsen gerelateerd aan het leven van Boeddha. De stad is een belangrijke archeologische vindplaats. Het is de plaats waar koningin Mayadevi de stichter van het Boeddhisme, Siddhartha Gautama, baarde. Lumbini ligt ongeveer 25 km ten oosten van de gemeente Kapilavastu waar Boeddha leefde tot de leeftijd van 29. Sinds 1997 staat de plaats op de Erfgoedlijst van UNESCO, maat is geen druk bezochte toeristische plaats. De heilige plaats Lumbini wordt begrensd door een zone waar alleen kloosters gebouwd mogen worden, geen winkels, hotels of restaurants.

Heb je weinig kennis van Nepal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Lumbini
Plaatsen in de buurt van Lumbini (Nepal) :
 • Pokhara (63 km)
 • Gorkha (102 km)
 • Kathmandu (172 km)
 • Patan (175 km)
 • Bhaktapur (182 km)
 • Nagarkot (195 km)
 • Ervaringen

  John Gabriel op 25 oktober 2012 plaats: Lumbini, reisperiode: oktober 2012

  Lumbini heeft als hoofdattractie de Heilige Tuin. Dat is dan ook het enige. De Tuin is zeker de moeite waard met al zijn tempels. Het ziet er zeer verzorgd en nieuw uit, de tempels (paviljoens) zijn geschonken door diverse landen. Het doet een beetje aan als de Floriade in Nederland. De temperatuur was tijdens ons bezoek zéér hoog, > 40 graden en de afstanden zijn groot! Het beste kun je een riksja nemen om alles te bezoeken.

  • Algemeen 7
  • Bezienswaardigheden 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Lumbini

  Geboorteplaats van Boeddha (Lumbini)

  Breng een bezoekje aan Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha. Volgens de legende werd 563 jaar v.Chr prins Siddhartha Gautama geboren. Later zou hij Boeddha worden. Er zijn veel opgravingen gedaan rond Lumbini en die hebben een aantal interessante vondsten op geleverd. Houdt er rekening mee dat het in de zomer erg warm kan zijn.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nepal bekijken.

  Vervoer

  De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Siddharthanagar, waarvandaan vluchten van en naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, worden uitgevoerd. Met de bus duurt deze rit ongeveer 10 uur.

  Geschiedenis

  Lumbini is de geboorteplaats van Gautama Boeddha, de stichter van het Boeddhisme. Hij leefde ongeveer van 563 tot 483 v.Chr. In 1895 werd de 'Geheime Tuin' van Lumbini herontdekt, wat wordt beschouwd als een van de grootste ontdekkingen van die eeuw.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Lumbini