Fietsen door Noorwegen

Fietsen in Noorwegen
Fietsen in Noorwegen

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Natuurliefhebbers die ook nog graag fietsen zitten in Noorwegen helemaal goed. Het is de optimale manier van genieten van de natuur. En Noorwegen is er ook nog eens geel geschikt voor, vooral in het voorjaar en in de zomermaanden. De dagen zijn dan lang en licht, waardoor je mooie lange fietstochten kan maken door de ongerepte natuur van Noorwegen.

Heb je weinig kennis van Noorwegen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Noorwegen per fiets

Fietsen in Noorwegen is weer heel wat anders dan door het land trekken met de auto. Je geniet optimaal van de rust, bovendien is er maar weinig verkeer te vinden op de wegen in de natuur. Fietsen door Noorwegen kan je geheel op eigen tempo doen, wat het ook heel aantrekkelijk maakt. Het landschap is bovendien gevarieerd, er zijn diverse bezienswaardigheden op de routes en de hoogteverschillen maken de fietstocht leuk. Er zijn namelijk genoeg steile bergen en glooiende heuvels te vinden in Noorwegen. De fietspaden en wegen die zijn aangelegd zijn erg goed.

Organiseren fietsvakantie Noorwegen

Een fietsvakantie in Noorwegen kan worden gehouden op verschillende manieren. Je kan natuurlijk zelf met de auto naar het land vliegen en de fietsen achterop de auto meenemen. Het is echter ook mogelijk om met een (budget)vliegtuigmaatschappij naar Noorwegen te vliegen. Je eigen fiets kan je meenemen in het vliegtuig, maar je kan er ook voor kiezen een fiets te huren op de luchthaven. Je kan alles zelf organiseren, maar je kan er ook voor kiezen een pakketvakantie te boeken. Deze pakketten variëren van wel of geen gids, logies, het vervoer van bagage en vervoer naar de bestemming.

Vraag gratis een offerte aan

Bestemmingen

Je reis kan bij het vliegveld al beginnen, er zijn echter diverse mooie startplekken te vinden. Ben je bijvoorbeeld gek op het bos, meren en bergen? Kies dan voor Telemark, Hallingdal of Valdres. De weelderige fjorden zijn ook prachtig om doorheen te fietsen, dit gebied noemen we Fjord Noorwegen. Deze vind je onder andere in Sunnhordland, Nordhordland en Geirangerfjord. Belangrijk is dat je voor een route en landschap kiest dat bij je past. Bovendien dien je natuurlijk voor de heuvelachtige gebieden een betere conditie te hebben dan de vlakke laaglanden. Noord-Noorwegen is ook prachtig om door te fietsen. Je hebt hier adembenemende bergen, lange zomeravonden en mooie witte zandstranden. Tot slot noemen we nog het Telemark gebied met het Telemark kanaal waar je langs kunt fietsen. Dat zie je in het onderstaande filmpje: Mountainbiken door Noorwegen

Noorwegen is perfect voor mountainbikers. Er zijn enorm veel paden die je naar de bergtoppen brengen en je de mooiste uitzichten laten zien. Zo heeft Setesdal meer dan 350 kilometer aan paden voor mountainbikers, maar ook in Hemsedal zijn 21 bewegwijzerde fietstochten die zeer goed te doen zijn met de mountainbike. Je kan het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Een zeer klassiek mountainbikegebied in Noorwegen is Gol in Hallingdal. Een van de beste mountainbikegebieden zou de Golsfjellet berg zijn met een enorm netwerk aan paden en wegen.

mountainbike noorwegen
mountainbike noorwegen

Overnachten

Als je aan het fietsen bent door Noorwegen, moet je natuurlijk kunnen bijkomen in een lekker bed. Er zijn genoeg accommodaties die het bordje 'Fietsers Welkom' hebben uithangen. 'Syklist Velkommen' in het Noors. Deze accommodaties bieden betrouwbare service aan de fietsers. Zo voorzien ze je van informatie en een comfortabele overnachting. Je kan er ook voor kiezen zelf je slaaplullen mee te nemen op de fiets. Er is niets mooiers dan na een lange fietstocht de zon weg zien zakken terwijl je voor je eigen tent zit. Je tentje kan je opzetten op een camping, wildkamperen is ook toegestaan. Je dient alleen van erven en land dat bij iemand hoort af te blijven. Ook moet je netjes met de natuur omgaan, wat vrij logisch is. Mocht je een mooi plekje tegenkomen op een boerderij, dan kan er altijd gevraagd worden of er op het erf gekampeerd mag worden.

Fietsen in noorwegen
Fietsen in noorwegen

Fietsseizoen

Vooral de maanden juni, juli en augustus zijn populair onder de fietsers. Dit zijn dan ook de beste maanden om te fietsen door Noorwegen. Dit komt door het aangename klimaat dat Noorwegen heeft, waarbij de zomers aangenaam warm zijn maar niet te heet. Perfect dus voor een actieve vakantie. In de maanden juni en juli is er verder zo'n 17 tot 20 uur daglicht per dag in Zuid-Noorwegen, waardoor je zeer lang door kan fietsen en niet hoeft te stoppen omdat het donker wordt. In Noord-Noorwegen is het nog langer licht, wat komt door de middernachtzon. Hier kan je soms wel 20 tot 24 uur daglicht per dag hebben.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen