Reisadvies: Is Noorwegen een veilig vakantieland?

Reisadvies Noorwegen
Reisadvies Noorwegen

Noorwegen heeft een ideale combinatie tussen een indrukwekkende natuur en interessante cultuur. Het reisadvies voor Noorwegen is positief. Het land is dus ook veilig en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. Alles wat je moet weten over het reisadvies voor Noorwegen lees je in onderstaand artikel.

Noorwegen is hét land voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers. Het land kent een indrukwekkende natuur en een divers landschap. Het land is daarom ideaal voor onder andere fietsers en wandelaars. Daarnaast heeft Noorwegen ook een rijke geschiedenis en kunnen dus ook cultuurliefhebbers hier terecht. 

Heb je weinig kennis van Noorwegen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Noorwegen

Het reisadvies voor Noorwegen is groen. Noorwegen is een veilig vakantieland en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. De veiligheidssituatie is vergelijkbaar met die in Nederland.
Huidig reisadvies Noorwegen

Onveilige gebieden in Noorwegen

Er zijn geen onveilige gebieden in Noorwegen. Alleen in de Noorse wintersportgebieden kunnen lawines voorkomen en bij hevige sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden. Dit zijn twee puntjes om in de winter rekening mee te houden. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Noorwegen

Noorwegen is veilig en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. De situatie is vergelijkbaar met Nederland. Wees in grote steden en op drukke toeristische plaatsen alert op zakkenrollen. Ook de hoofdstad van Noorwegen, Oslo, is veilig en heeft geen bijzondere veiligheidsrisico's. Ook hier dien je waakzaam te zijn voor zakkenrollerij. Wees bewust van het wereldwijde risico op terroristische aanslagen. Blijf alert en op de hoogte van de ontwikkelingen. Doordat er in 2019 een aanslag is geweest op een moskee in de hoofdstad Oslo kan het zijn dat er verscherpte veiligheidsmaatregelen zijn genomen. 

Haven van Oslo
Haven van Oslo

Houd hier ook rekening mee:

  • Om Noorwegen in te reizen is een geldig reisdocument vereist. Voor Nederlandse reizigers mag dit een identiteitskaart of paspoort zijn.
  • Een visum voor Noorwegen is niet nodig.
  • Net zoals in de rest van Europa is er ook in Noorwegen sprake van een reële terrorismedreiging. Blijf alert en op de hoogte van de ontwikkelingen.
  • Neem geen drugs mee naar Noorwegen. Op het bezitten en gebruiken van drugs kunnen hoge straffen staan. Dit geldt ook voor softdrugs.

Link

Blijf op de hoogte van het actuele reisadvies voor Noorwegen via de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen