Reisadvies: Is Noorwegen een veilig vakantieland?

Geirangerfjord in Noorwegen
Geirangerfjord in Noorwegen

Noorwegen is hét land voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers. Het land kent een indrukwekkende natuur en een divers landschap. Het land is daarom ideaal voor onder andere fietsers en wandelaars. Daarnaast heeft Noorwegen ook een rijke geschiedenis en kunnen dus ook cultuurliefhebbers hier terecht. Noorwegen is ook een veilig vakantieland en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's.

Heb je weinig kennis van Noorwegen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Noorwegen

Noorwegen is een veilig vakantieland, maar door het coronavirus en de inreisbeperkingen voor Nederlandse reizigers krijgt het land de kleurcode 'oranje'. Doordat het aantal coronabesmettingen in Nederland is gestegen, heeft Noorwegen opnieuw strenge inreisbeperkingen ingesteld voor reizigers uit Nederland. Bij aankomst in Noorwegen dien je een negatieve coronatest te overleggen die maximaal 72 uur oud is. Reizigers die geen eigen vaste woonplaats in Noorwegen hebben, dus een huis dat niet verhuurd wordt, zijn verplicht 10 dagen in quarantaine te gaan in een hotel dat door de Noorse overheid wordt toegewezen. Reizigers die uit de hoofdstad Oslo of de regio's Vestland en Viken komen dienen bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Reizigers uit de andere gebieden in Noorwegen of die rechtstreeks via het vliegveld Oslo zijn gereisd hoeven niet in quarantaine.Huidig reisadvies voor Noorwegen

Onveilige gebieden Noorwegen

Er zijn geen onveilige gebieden in Noorwegen.

Veiligheid Noorwegen

Noorwegen is veilig en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. De situatie is vergelijkbaar met Nederland. Wees in grote steden en op drukke toeristische plaatsen alert op zakkenrollen. Ook de hoofdstad van Noorwegen, Oslo, is veilig en heeft geen bijzondere veiligheidsrisico's. Ook hier dien je waakzaam te zijn voor zakkenrollerij.

Haven van Oslo
Haven van Oslo

Houd hier ook rekening mee

  • Om Noorwegen in te reizen is een geldig reisdocument vereist. Voor Nederlandse reizigers mag dit een identiteitskaart of paspoort zijn.
  • Een visum voor Noorwegen is niet nodig.
  • Bij veel sneeuwval is het mogelijk dat wegen onbegaanbaar worden en het openbaar vervoer uitvalt. Houd er dan rekening mee dat reizen ernstig vertraagd kunnen worden.
  • In de Noorse wintersportgebieden kunnen lawines voorkomen. Blijf alert en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.
  • Net zoals in de rest van Europa is er ook in Noorwegen sprake van een reële terrorismedreiging. Blijf alert en op de hoogte van de ontwikkelingen.
  • Neem geen drugs mee naar Noorwegen. Op het bezitten en gebruiken van drugs kunnen hoge straffen staan. Dit geldt ook voor softdrugs.

Link

Blijf op de hoogte van het actuele reisadvies via de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Accommodatietip

De beste manier om Noorwegen te ontdekken is met een rondreis. Tijdens de rondreis Prachtig Noorwegen zie je in ruim twee weken alle belangrijke bezienswaardigheden, steden en natuurverschijnselen in het zuiden van Noorwegen.

Heeft u interesse in een reis naar Noorwegen? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen