Reisadvies: Is Noorwegen een veilig vakantieland?

Geirangerfjord in Noorwegen
Geirangerfjord in Noorwegen

Noorwegen is hét land voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers. Het land kent een indrukwekkende natuur en een divers landschap. Het land is daarom ideaal voor onder andere fietsers en wandelaars. Daarnaast heeft Noorwegen ook een rijke geschiedenis en kunnen dus ook cultuurliefhebbers hier terecht. Noorwegen is een veilig vakantieland en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. Meer informatie over het reisadvies lees je in dit artikel.

Heb je weinig kennis van Noorwegen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Noorwegen

Noorwegen is een veilig vakantieland en krijgt een groen reisadvies. Reizen naar Noorwegen is veilig, maar het land hanteert wel hele strenge toelatingseisen. Zo mag je momenteel alleen naar Noorwegen reizen als je: In Noorwegen woont en/of de Noorse nationaliteit hebt, je op bezoek gaat bij familie in Noorwegen, je in Noorwegen studeert, je volledig bent gevaccineerd en dit kan aantonen met een coronabewijs of je hebt in de afgelopen 6 maanden corona gehad en kan dit bewijzen met een coronabewijs. Je bent volgens de Noorse standaarden volledig gevaccineerd als je beide prikken langer dan 1 week geleden hebt gehad of als je het Janssen-vaccin langer dan 3 weken geleden hebt gehad. Minderjarige kinderen (17 jaar of jonger) mogen Noorwegen inreizen als de ouders volledig zijn gevaccineerd. Minderjarige kinderen die niet volledig zijn gevaccineerd dienen zich binnen 72 uur voor aankomst te registreren. Daarnaast dienen kinderen die 12 jaar en ouder zijn een negatieve antigeentest te laten zien die niet ouder is dan 24 uur bij aankomst en moeten zij alsnog 10 dagen in quarantaine. Op dag 3 dienen zij zich opnieuw te laten testen en als die uitslag negatief is, mag de quarantaine beëindigd worden. Alle kinderen zullen na aankomst in Noorwegen getest worden. Kinderen onder de 12 jaar die niet getest willen/kunnen worden hoeven bij aankomst niet getest te worden, maar moeten dan wel 10 dagen in quarantaine blijven. Kinderen van 12 t/m 17 jaar die niet getest willen/kunnen worden mogen het land niet in. Ben je gedeeltelijk of helemaal niet gevaccineerd dan mag je het land niet in, tenzij je onder de uitzonderingen valt. De uitzonderingen komen dan alleen het land in met een negatieve PCR- of antigeentest en moeten alsnog voor een periode van 10 dagen in quarantaine. In deze periode dien je nog te testen op dag 4 en op dag 7. De eerste 3 dagen verblijf je in een door de Noorse overheid toegewezen hotel. Test je op de 4e dag negatief? Dan mag je de quarantaine afmaken in een toepasselijke locatie (hotel of huisje). Test je na 7 dagen opnieuw negatief dan mag je de quarantaine beëindigen. Voor de terugreis naar Nederland gelden er geen inreisbeperkingen. Wel wordt er geadviseerd een zelftest te doen voor de zekerheid, ook als je gevaccineerd bent.
Huidig reisadvies Noorwegen

Onveilige gebieden in Noorwegen

Er zijn geen onveilige gebieden in Noorwegen. Alleen in de Noorse wintersportgebieden kunnen lawines voorkomen en bij hevige sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden. Dit zijn twee puntjes om in de winter rekening mee te houden.

Veiligheid in Noorwegen en de hoofdstad Oslo

Noorwegen is veilig en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. De situatie is vergelijkbaar met Nederland. Wees in grote steden en op drukke toeristische plaatsen alert op zakkenrollen. Ook de hoofdstad van Noorwegen, Oslo, is veilig en heeft geen bijzondere veiligheidsrisico's. Ook hier dien je waakzaam te zijn voor zakkenrollerij. Wees bewust van het wereldwijde risico op terroristische aanslagen. Blijf alert en op de hoogte van de ontwikkelingen. Doordat er in 2019 een aanslag is geweest op een moskee in de hoofdstad Oslo kan het zijn dat er verscherpte veiligheidsmaatregelen zijn genomen. 

Haven van Oslo
Haven van Oslo

Houd hier ook rekening mee

  • Om Noorwegen in te reizen is een geldig reisdocument vereist. Voor Nederlandse reizigers mag dit een identiteitskaart of paspoort zijn.
  • Een visum voor Noorwegen is niet nodig.
  • Net zoals in de rest van Europa is er ook in Noorwegen sprake van een reële terrorismedreiging. Blijf alert en op de hoogte van de ontwikkelingen.
  • Neem geen drugs mee naar Noorwegen. Op het bezitten en gebruiken van drugs kunnen hoge straffen staan. Dit geldt ook voor softdrugs.

Link

Blijf op de hoogte van het actuele reisadvies via de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?á

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen