Stedentrip Oslo

Akershus Slot, Kasteel/fort Oslo, Noorwegen
Akershus Slot, Kasteel/fort Oslo, Noorwegen

De hoofdstad van Noorwegen is een bruisende stad met een wel heel bijzondere ligging. Oslo ligt namelijk aan een 107 kilometer lang fjord en wordt omgeven door tientallen beboste heuvels. Hierdoor is de lucht zelfs midden in het centrum van de stad nog heerlijk schoon en hangt overal een heerlijk frisse geur.

Oslo is een topstad op het gebied van recreatie, want in de winter kun je er skiën en in de zomer kun je er zwemmen. Bovendien is de stad ideaal om te genieten van de prachtige natuur, de heerlijke saunacultuur, de lekkerste Noorse gerechten, het gezellige uitgaansleven en natuurlijk de leukste winkels!

Heb je weinig kennis van Noorwegen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Toeristische trekpleisters

Deze sfeervolle Noorse hoofdstad heeft een grote selectie aan bezienswaardigheden, musea en mooie parken. Dus ga op avontuur en ontdek de hoogtepunten van Oslo! Hieronder een klein overzicht van de bezienswaardigheden in Oslo die tijdens een bezoek aan de stad zeker niet moeten worden overgeslagen.

* Det Kongelige Slott

Dit is één van de fraaiste bouwwerken die Oslo rijk is. Dit schitterende koninklijke paleis werd in het begin van de 18e eeuw gebouwd als onderkomen van de Zweeds-Noorse koning Karel III. Deze traditie is jarenlang voorgezet, want tegenwoordig is het paleis de officiële woonplaats van de huidige Noorse koning Harald V. Sinds 2002 wordt het gebouw iedere zomer opengesteld voor publiek en heb je de gelegenheid een rondleiding te volgen die je door de mooiste kamers van het paleis voert! Bovendien zijn de tuinen, die heden ten dag een stadspark vormen, ook de moeite van het bezichtigen waard. Vraag gratis een offerte aan

* Stadhuis van Oslo

Dit bouwwerk bestaat geheel uit rode bakstenen en is het meest herkenbaar aan de twee grote torens. In 1931 werd begonnen met de bouw ervan, maar omdat het bouwproces tijdens de Tweede Wereldoorlog een tijd stil had gelegen, werd het gebouw pas in 1950 officieel geopend. Het stadhuis werd ontworpen door Arnstein Arneberg en Magnus Poulsson en het gebouw wordt vooral geprezen om zijn karakteristieke architectuur. Binnen in het bouwwerk zijn prachtige fresco's en sculpturen te zien van diverse Noorse kunstenaars, waaronder het kunstwerk 'Kunst en Viering' van Hendrik Sørensen, waar één wand helemaal voor beschilderd is. Ook is het stadhuis van Oslo de plek waar jaarlijks in december de Nobelprijs voor de Vrede wordt uitgereikt en hierom staat het gebouw nog het meest bekend.

* Vigeland Sculpturen Park

Dit park is een waar artistiek hoogtepunt! In het park is het levenswerk van beeldhouwer Gustav Vigeland te bewonderen: het park wordt namelijk gesierd door meer dan 200 beeldhouwwerken van de hand van deze kunstenaar en dat is niet alles want ook de vormgeving van het hele park is van hem afkomstig. Het Vigeland Sculpturen Park is één van de best bezochte attracties van Noorwegen met jaarlijks ruim 1 miljoen bezoekers. De bijna één kilometer lange boulevard waarlangs de beelden zijn geplaatst en de rest van het park zijn trouwens een ideale plek voor het maken van een ontspannende wandeling!

* Akershus Slott

Dit kasteel is een belangrijk en geliefd symbool voor het Middeleeuwse Oslo. Het originele kasteel stamt uit de dertiende eeuw, maar door verwoesting werd het in 1527 herbouwd als een Koninklijk Renaissance paleis. Tegenwoordig is in het gebouw een museum gevestigd, waar je de mooiste vertrekken kunt bekijken en een bezoek kunt brengen aan de indrukwekkende mausolea van Koning Olav V en zijn vrouw Märha, Koning Haakon VII en Koningin Maud.

* Holmenkollen

Dit is de toegangspoort tot de prachtige natuur van Oslo. Bij Holmenkollen kun je in de zomer heerlijk wandelen en fietsen, rustig vissen maar je kunt je er ook vermaken met meer avontuurlijke activiteiten zoals abseilen. In de winter wordt de omgeving door een dik pak sneeuw omgetoverd tot een waar wintersportparadijs, want dan kun je er skiën en snowboarden. Holmenkollen is natuurlijk voornamelijk bekend door de Olympische Springschans die er staat. Zelf een sprong wagen? Je kunt het ervaren in een veilige simulator.

* Bygdøy

Dit schiereiland ligt ten westen van de binnenstad van Oslo. Op Bygdøy zijn een aantal musea te vinden die vooral met scheepvaart te maken hebben: bijvoorbeeld het Kon-Tiki Museum, het Frammuseet en het Vikingskiphuset. In de zomer trekt het schiereiland veel bezoekers vanwege zijn stranden, waarvan Strand Huk het populairste is. Een dagje strand is niet alleen lekker om te zonnen, maar zeker ook leuk om mensen te kijken. Zeer vermakelijk dus!

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen