Winterse excursies in Troms°

Noorderlicht boven Troms°
Noorderlicht boven Troms°

Tromsø is de grootste stad van Noord-Noorwegen en is een bruisende studentenstad. Het heeft een levendig centrum met talloze winkels, musea, horecagelegenheden en een universiteit. Wat Tromsø vooral bijzonder maakt is de ligging. Tromsø ligt ongeveer 350 kilometer boven de poolcirkel en wordt omringd met natuur. Hierdoor heb je zelfs met een korte wandeling naar de rand van het centrum al kans op het spotten van het Noorderlicht, maar kan je ook allerlei andere winterse excursies doen. En dat is ook de reden voor de meeste toeristen om Tromsø te bezoeken: de bijzondere excursies.

Heb je weinig kennis van Noorwegen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ontdek Tromsø

Naast dat Tromsø vooral bezocht wordt voor het winterwonderland en de daarbij behorende excursies, heeft de stad zelf ook veel te bieden. De stad heeft een bruisend stadscentrum met winkels, kleine boetiekjes, indrukwekkende musea, gezellige cafés en heerlijke restaurants. Tromsø heeft ook een kabelbaan waarmee je naar het hoogste punt van de stad gaat: de top van de berg Storsteinen. Hier heb je prachtig uitzicht over de stad en het water. Je kan ook de arctische kathedraal en het Polar museum bezoeken en de stad heeft ook een Polaria Experience Center.

De levendige studentenstad Tromsø
De levendige studentenstad Tromsø

Noorderlicht in Tromsø

Door de noordelijke ligging van Tromsø is dit de ideale locatie om het Noorderlicht te spotten. Het Noorderlicht is het best te spotten op een donkere plek. Soms heb je geluk en kan je net buiten het verlichte centrum al het Noorderlicht zien, anders is een Noorderlichttour een goede optie. Met deze tour ga je per minibus langs de donkere plaatsen waar de kans groot is om het Noorderlicht te spotten. Bij sommige tours krijg je zelfs een statief te leen zodat je het prachtige natuurverschijnsel op een camera vast kan leggen, mét tips van de kenners. De grootste kans om het Noorderlicht te zien, heb je in de periode tussen september en maart.

Noorderlicht in het hoge Noorden
Noorderlicht in het hoge Noorden
Vraag gratis een offerte aan

Huskysafari in Tromsø

Een erg populaire winterse excursie is de huskysafari, waarbij je met een slede met daarvoor rennende husky's door het fantastische winterwonderland gaat. De sledehonden doen niks liever dan in volle vaart door de sneeuw rennen. Plezier en een unieke ervaring gegarandeerd!

Huskysafari in de omgeving van Tromsø
Huskysafari in de omgeving van Tromsø

Een sneeuwscootertocht in Tromsø

Ben jij avontuurlijk ingesteld? Dan is een tocht per sneeuwscooter de ideale excursie. Eerst oefen je op een gemakkelijk terrein en daarna begint de tocht waarbij je via een route steeds dieper de wildernis in gaat, tussen naaldbossen en door dikke pakken sneeuw. Je ervaart op een unieke en spannende manier het prachtige landschap. Bij de meeste excursies zit je per twee op een sneeuwscooter.

Sneeuwscootertocht in de omgeving van Tromsø
Sneeuwscootertocht in de omgeving van Tromsø

Op bezoek bij de Sami vanuit Tromsø

De Sami is een bevolkingsgroep in het hoge Noorden. Het zijn de oorspronkelijke inwoners en leven op een traditionele manier in een kamp met rendieren. Vanuit Tromsø kan je een excursie maken naar het Sami Camp. Hier mag je helpen met het voeren van de rendieren, luister je naar de bijzondere legendes en kan je mee eten met een traditioneel diner.

Rendieren in de wildernis bij Tromsø
Rendieren in de wildernis bij Tromsø

Winterbreak

We bieden een hele leuke 5-daagse Tromsø Winterbreak aan. Dit is een unieke citytrip boven de poolcirkel, met bijzondere activiteiten. Een ideale kennismaking met het winterwondeland van het hoge Noorden. Tijdens de citybreak verblijf je in hotel Thon in Tromsø en vanuit daar maak je alle bijzondere excursies in en om Tromsø.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen