Kamperen in Noorwegen

Bord met verwijzing naar tent, kamperen Noorwegen
Bord met verwijzing naar tent, kamperen Noorwegen

Als je als kampeerder op zoek bent naar mooie plekjes, ruimte en rust dan is Noorwegen het perfecte land. Er is voor iedere stek en prijsklasse wel iets te vinden, bovendien is kwaliteit iets dat voorop staat in Noorwegen. De campings zijn ruim opgezet, netjes en hebben verschillende verblijven die je kunt huren. Kamperen in Noorwegen zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn!

Heb je weinig kennis van Noorwegen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Campings

In Noorwegen vind je een groot aantal verschillende campings qua ligging en classificatie. Zo heb je er campings van 1 ster, maar ook van 5 sterren. Campings met 5 sterren zijn er wel relatief weinig. Campings vind je in de bossen, aan de kust, in de buurt van een stadscentra of plaats en in de berggebieden. De meeste campings zijn van gemiddelde kwaliteit en beschikken over schone en eenvoudige voorzieningen. Tevens heb je campings in de categorie 'kamperen bij de boer' en 'comfortabel kamperen'. Op de simpele en onontdekte campings leer je het echte Noorwegen pas kennen. Als je meer van de comfortabele campings bent, heb je ook keus genoeg. Vaak ben je dan wel meer verbonden aan de toeristische delen in Noorwegen. Prijzen op de campings variëren van 11 tot 22 euro per dag voor een tent op een 2 of 3 sterrencamping. Voor een 4 of 5 sterrencamping betaal je vaak 16 tot 35 euro per dag voor een tent.

De Hytter

De houten hutten, met de naam Hytter, zijn zeer populair in Noorwegen. Deze hutten zijn op de meeste Noorse campings te huur. Ze beschikken vaak over twee tot zes bedden en hebben allerlei voorzieningen. Zo heb je de gelegenheid om te koken en heb je stromend water.

Typisch Noors huisje, hytter
Typisch Noors huisje, hytter
Vraag gratis een offerte aan

Doen rondom de camping

Kamperen aan een meer of fjord, in het indrukwekkende berggebied of in de bossen: de meeste Noorse campings liggen op prachtige plekken. Er is daarnaast altijd voor iedereen wel iets te doen. Zo zijn er bij de meeste campings vertrekpunten voor fiets,- voet- of vistochten en zijn er veel wateractiviteiten. Paardrijtochten en beverexcursies worden ook vaak door de campings zelf georganiseerd. Overdag kan je genieten van de cultuur die Noorwegen rijk is of van een drankje op een terras. 's Avonds kan je heerlijk barbecueën aan de waterkant of een potje minigolf spelen.

Vrij kamperen

Overal in Noorwegen mag je in principe vrij kamperen, dit wordt ook wel het 'allemansrecht' genoemd. Hier zijn wel een aantal regels aan verbonden. Zo mag je met een caravan niet langs de openbare weg stil blijven staan(overnachten) en dien je de dichtstbijzijnde bewoner om toestemming te vragen. Tevens dien je altijd op een afstand van minimaal 150 meter vanaf een hut of huis te kamperen. Uiteraard verwachten de Nooren dat je de natuur niet aantast en dat je je netjes gedraagt. In natuurparken mag je niet zonder toestemming kamperen. Een nadeel van vrij kamperen is dat je geen sanitaire voorzieningen hebt, maar met een camper of caravan is dit geen probleem. Wel ontdek je door het vrij kamperen het echte en ruige Noorwegen.

Beste tijd om te kamperen

Het is aan te raden om vooral in het zomerseizoen te kamperen, de meeste kampeerders doen dit dan ook. In de zomer is de temperatuur aangenaam. In de winter kan het, vooral in het noorden, erg koud worden. Door het zeer wisselende klimaat van Noorwegen kan het het ene moment koud zijn en het andere moment weer zonnig. Veel campings houden daarnaast ook geen rekening met wintergasten en zijn dan dicht. Als je toch graag in de winter gaat kamperen, kan je het beste zorgen voor een redelijk zware auto, goede winterbanden en sneeuwkettingen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen