De Lofoten in Noorwegen

De Lofoten in Noorwegen
De Lofoten in Noorwegen

Voor de kust van Noorwegen ligt een eilandengroep: de Lofoten. De Lofoten bestaat uit een aantal eilanden, waarvan de belangrijkste Skomvær, Værøy, Flakstadøya, Austvågøy, Gimsøya, Røst, Moskenesøya en Vestvågøy zijn. Deze eilanden worden door veel mensen bestempeld als een van de mooiste bestemmingen ter wereld. Bijzonder aan het natuurgebied is namelijk dat het landschap zeer divers en bovendien ruig is.

Heb je weinig kennis van Noorwegen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Bergen, stranden en water

Steile bergen, ruige stranden en overal water. De Lofoten zijn een prachtige bestemming voor een vakantie, zowel in de winter als in de zomer. Ondanks dat de eilandengroep boven de poolcirkel ligt en het weer soms grimmig is, is de kans op een strak blauwe lucht met een heerlijk zonnetje ook aanwezig. In de winter ligt het landschap vaak onder een witte deken van sneeuw, wat het landschap een prachtig aanzicht geeft.

Vissen

Als je aan de Lofoten denkt, dan denk je aan vissen. Visserij was vroeger namelijk de reden dat mensen hier kwamen wonen, en dat is nu nog zo. Dit vissen wordt tegenwoordig niet alleen meer door de professionele vissers gedaan, maar ook toeristen kunnen het uitproberen. Je gaat met een visser mee de zee op en proeft op die manier, letterlijk en figuurlijk, het echte vissersleven. Vele visliefhebbers reizen in de winter naar de Lofoten af om dit allemaal zelf te ervaren. De wereldkampioenschappen Kabeljauw vangen vinden namelijk plaats op Lofoten in de winter. Kabeljauw is een populaire vissoort in het gebied die zowel door beroepsvissers als amateur graag gevangen wordt. Vraag gratis een offerte aan

Kajakken

Alles wordt in en rondom het water gedaan op de Lofoten. Kajakken is een van de vele mogelijkheden om het water en de omgeving van de Lofoten te ontdekken. De zee en zeehonden zijn extreem dichtbij, wat je echt het gevoel geeft midden in de natuur te zijn. Bovendien kan je het kajakken helemaal aanpassen aan je eigen tempo. Een zeer goede manier om dus ook even te ontspannen en te genieten van het mooie uitzicht. Er zijn op de Lofoten veel plaatsen waar je kajakken kan huren. Ook worden er lessen gegeven en tochten aangeboden met gidsen.

Lofoten route

De schoonheid van de Lofoten ontdek je pas echt als je speciale toeristische route aflegt: de Lofoten Nationaal-Toeristische Route. De lengte is 166 kilometer en wordt voornamelijk gereden op de E10 in de provincie Nordland. Het traject ligt tussen de plaatsen Fiskebøl(noorden) en Å(zuiden). De weg brengt je langs het adembenemende landschap van de Lofoten. Hier zie je het grote contrast van het smaragdgroene water van de zee, de steile bergen en daarnaast ook de mooie en witte stranden. Op de route bevinden zich aan de kust tal van vissersdorpjes met de kenmerkende vissershutten(rorbuer).

Walvissen spotten

In de zomer is er ook genoeg te doen in het mooie gebied. Een zeer bijzondere ervaring is het spotten van walvissen. Door middel van safari's die georganiseerd worden is de kans groot dat je de potvis van dichtbij kan bewonderen. Ook kom je tijdens de tocht misschien nog wel andere walvissoorten als de bultrug, de zwaardvis en de bruinvis tegen. Safari's als deze worden voornamelijk georganiseerd vanuit Vesterålen.

Verblijf op de Lofoten

Vissershutten zijn bij reizigers vaak een gewilde accommodatie om in te overnachten. Gelukkig kan dit op de Lofoten erg goed. Oude vissershutten die ooit werden gebouwd voor de vissers als accommodatie, worden tegenwoordig veel gebruikt als accommodaties voor de Noren en toeristen. De meeste hutten zijn van alle gemakken voorzien met huiskamer, keuken, badkamer en minimaal één slaapkamer. Ook zijn ze vaak goed geïsoleerd, waardoor in de winter overnachten ook goed mogelijk is. Hotels en simpele bed and breakfast zijn er in de omgeving ook genoeg te vinden.Vraag een gratis offerte aan voor een rondreis Noorwegen en de Lofoten. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,3

Gerelateerde artikelen