Regio's van Noorwegen

Landschap Noorwegen met bergen en water
Landschap Noorwegen met bergen en water

Noorwegen lijkt op het eerste gezicht een doorsnee Europees land. De vriendelijke bevolking en ontspannen levensstijl voelen vertrouwd aan, maar zijn voor onze begrippen niet speciaal. Het duurt echter niet lang voor je ontdekt dat de rijke geschiedenis en bijzondere, diverse natuur alles behalve gewoon zijn. Noorwegen is op te delen in zes regio's, die ieder compleet verschillen wat betreft natuur, cultuur én activiteiten.

Heb je weinig kennis van Noorwegen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Fjord-Noorwegen

Fjord-Noorwegen staat bekend als één van 's werelds mooiste bestemmingen. De reusachtige fjorden en het bergachtige landschap zorgen voor imposante aanzichten. Het is een van de meest avontuurlijke regio's van het land. Tot de populairste activiteiten behoren het beklimmen van bergen en gletsjers, skieën en wandelen.

Zuid-Noorwegen

In schril contrast met het ruwe landschap van het fjorden gebied, is het Zuid-Noorwegen waar je de Noorse zomer vindt. De typische kust en het meeste zonne-uren van het land zorgen voor dat echte strandgevoel. Zwemmen, vissen en boottochten maken zijn dan ook de populairste bezigheden. Tegelijkertijd ligt het binnenland, en daarmee ook activiteiten zoals kanoën en bergbeklimmen, binnen handbereik. Vraag gratis een offerte aan

Oost-Noorwegen

Oost-Noorwegen is de regio met hoogvlaktes, de wilde natuur met wolfen en beren en het land van de vikingen. De hoogste, met sneeuw bedekte bergen van Europa lenen zich uitstekend voor lange wandel- en enkele fietstochten. Ook bezoek je hier de beroemde staafkerken van Noorwegen. In het zuiden van de regio vind je de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. Vanuit deze relatief kleine hoofdstad vertrekken verschillende tours en rondleidingen door de regio.

Fjell-Noorwegen

Iedere Noorse regio kent een bergachtig landschap. Als dit je waardeert, dan is Fjell-Noorwegen de regio voor jou. Fjell is het Noorse woord voor berg, iets dat je niet zal verbazen wanneer je de hoogste bergtoppen van Noord-Europa hebt mogen aanschouwen. Afgewisseld met heldere, uitgestrekte meren is de omgeving van de regio geliefd als wandel-, fiets- en visgebied. De wilde rivieren bieden tal van mogelijkheden voor waterliefhebbers, waaronder rafting, canyoning en riverboarding.

Midden-Noorwegen

Zoals je verwacht van het hart van het land vind je in Midden-Noorwegen het typische Scandinavische landschap. Dichte boslandschappen en heldere meren maken deze regio het meest populair onder toeristen. Deze komen om de eilanden te zien en om de kustcultuur van Noorwegen te beleven. Tekenend voor deze regio zijn de oude, pitoreske dorpjes en de aanwezigheid van viscultuur.

Noord-Noorwegen

Noord-Noorwegen is misschien wel de meeste unieke regio van allemaal. Het kristalheldere water van de zee omarmd de bergen die uit de zee omhoog lijken te schieten. De dagen zijn er eindeloos, want de nacht is slechts een schemerige versie van de dag. Door deel te nemen aan één van de vele dierensafari's kun je unieke dieren, zoals walvissen en koningskrabben in hun natuurlijke leefomgeving observeren. Tijdens de wintermaanden kun je hier Aurora Borealis, ofwel het noorderlicht, zien.

Door middel van deze zes, bijzonder diverse regio's kan Noorwegen iedere bezoeker een geschikte vakantie bieden. Of je nu gaat voor het avontuur van de bergen, de ontspanning van het strand of gezelligheid van de cultuur, Noorwegen heeft alle ingrediënten voor een bijzondere beleving in huis!

Vindt je het moeilijk om te kiezen? Wij maken graag een rondreis door verschillende regio's zodat je niets hoeft te missen. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen