Fjord-Noorwegen

Hardangerfjord Noorwegen
Hardangerfjord Noorwegen

Fjord-Noorwegen is het fjordengebied in Zuidwest-Noorwegen en heeft een aantal prijzen gewonnen vanwege haar wonderschone landschap,33travel/"> levendige en traditionele cultuur, de rust en het ontbreken van massatoerisme. Onder andere het bekende reistijdschrift National Geographic Traveler Magazine heeft de regio ooit verkozen tot meest ongerepte en pure bestemming ter wereld. Deze bestemming is dus zeer geschikt voor een cultuur-, natuur- of actieve vakantie.

Heb je weinig kennis van Noorwegen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Onovertroffen schone landschap

Er zijn verschillende manieren om kennis te maken met de unieke omgeving van Fjord-Noorwegen. Je kunt bijvoorbeeld de fjorden in de omgeving ontdekken, een trekking naar de gletsjers doen of gaan hiken door de prachtige natuur. Tijdens deze tochten zie je de verschillende aspecten van het landschap. Tijdens een fjordentocht zul je een aantal spectaculaire fjorden ontdekken zoals de Geirangerfjord en Hardangerfjord.

Met een beetje geluk kom je ook langs een waterval, in deze regio van Noorwegen vind je namelijk veel prachtige watervallen. Maar liefst 9 van de 20 hoogste watervallen ter wereld bevinden zich in Noorwegen, waarvan de meeste in Fjord-Noorwegen. Wat je tijdens een gletsjertocht doet is afhankelijk van de conditie van de groep, maar dat het een bijzondere en onvergetelijke ervaring is staat vast. Van de 20 gletsjers in Noorwegen bevinden zich er 11 in deze regio. De hikes die je er kunt doen variëren van 1 tot meer dan 14 dagen. Er zijn eindeloos veel hikingpaden met verschillende mogelijkheidslevels.

Levendige en traditionele cultuur

Er zijn in Fjord-Noorwegen verschillende dorpen en stadjes met interessante gebouwen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. De stad Bergen was in het jaar 2000 zelfs Culturele Hoofdstad van Europa. Dit is de tweede stad van Noorwegen met ongeveer 250.000 inwoners. De universiteitsstad heeft leuke bars, veel musea en een prachtige omgeving. Maar ook Alesund is een leuke plek om te bezoeken. Deze stad is gebouwd op drie eilanden, Hessa, Aspøy en Nørvøy, die de belangrijke vissershaven omringen. Je kunt een dag mee vissen met de lokale bevolking en ontdekken hoe zij leven. Beide steden worden aangedaan tijdens de 11-daagse Hurtigruten, een van de mooiste bootreizen ter wereld. Vraag gratis een offerte aan

De rust en het ontbreken van massatoerisme

Ondanks alle schoonheden van het gebied en excursies die worden aangeboden heb je in de regio Fjord-Noorwegen geen last van massatoerisme. Dit betekent dat je hele stukken kunt wandelen zonder iemand tegen te komen. Ook per fiets of auto zul je ontdekken dat er niet veel toeristen zijn. Groot voordeel is dat er geen internationale hotelketens zijn die zich in de regio hebben gestationeerd. En je kunt kiezen uit kleinschalige accommodaties om te overnachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een overnachting in een vuurtoren of het met een award bekroonde Juvet Hotel. Veel van de kleinere hotels hebben een restaurant waar ze streekgerechten serveren.

Avonturen voor de waaghalzen

Ben je niet bang aangelegd en ga je graag uitdagingen aan? Ook dan ben je in Fjord-Noorwegen op de juiste plek. Er worden diverse avontuurlijke excursies georganiseerd zoals raften, helikoptertochten, hiken naar Trolltunga en paragliden. Ook voor een uitdagende skivakantie zijn er mogelijkheden genoeg, zelfs in de zomer.

Ontdek Fjord-Noorwegen en kom erachter waarom Noorwegen een van de mooiste landen op aarde is!

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen