Charkov

Stationsgebouw Charkov, Oekraine
Stationsgebouw Charkov, Oekraine

Charkov (Kharkiv of Kharkov) ligt in het noordoosten van Oekraïne. Charkov is een belangrijkse culturele, industriële en universitaire stad. In Charkov bevindt zich het op 5 na grootste plein van Europa, het Vrijheidsplein. Wereldwijd komt het plein op de 12e plek. Er zijn veel bezienswaardigheden zoals 20 musea, 80 bibliotheken en 10 theaters. En ieder jaar vinden er grote muziek- en filmfestivals plaats. Ook op sportief gebied telt de stad mee in Oekraïne, verschillende teams uit de stad spelen in de nationale competitie. Tijdens het Europees kampioenschap 2012 is Charkov de speelstad van het Nederlands elftal tijdens de poulefase. Nederland komt in poule B van het EK uit tegen Denemarken (9 juni 2012), Duitsland (13 juni 2012) en Portugal (17 juni 2012).

Heb je weinig kennis van Oekra´ne? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Charkov
Plaatsen in de buurt van Charkov (Oekra´ne) :
 • Dnjepropetrovsk (189 km)
 • Donetsk (249 km)
 • Kiev (407 km)
 • Odessa (566 km)
 • Yalta (631 km)
 • Sevastopol (632 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Charkov

  Uspensky kathedraal (Charkov)

  Een prachtig lichtpuntje in de eentonige bouwstijl van de stad Charkov is de kerk met de gouden torentjes: deze Uspensky kathedraal is gelegen in het centrum en is een populaire bezienswaardigheid.

  Vrijheidsplein (Charkov)

  Het Vrijheidsplein is het 6e grote plein van Europa en het op 12 na grootste plein van de wereld. De originele naam was Dzerzhinsky Plein, vernoemd naar Felix Dzerzhinsky, oprichter van de bolsjewistische geheime politie. Na de onafhankelijkheid in 1991 kreeg het plein een andere naam. Het plein is ongeveer 690 tot 750 meter lang en 96 tot 125 meter breed. Een interessante bezienswaardigheid langs het plein is het Derzhprom gebouw, een van de belangrijkste voorbeelden van constructivistische architectuur.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Oekra´ne bekijken.

  Vervoer

  Er rijdt sinds 1975 een metro door de stad. Het is een netwerk van drie lijnen met in totaal 29 stations.

  Geschiedenis

  Volgens opgravingen zou er in de tweede eeuw voor Christus al een populatie mensen woonachtig zijn geweest in dit gebied. Er is ook bewijs dat in de 2e tot 6e eeuw na Christus de Sântana de Mureș–Chernyakhiv cultuur in dit gebied actief was. In het midden van de 17e eeuw werd Charkov gesticht door kozakken en groeide uit tot een groot centrum van Oekraïense cultuur. Het was destijds Russisch grondgebied. In 1805 werd er een universiteit geopend. Van 1917 tot 1934 was Charkov de hoofdstad van de Oekraïense SSR, totdat Kiev deze functie overnam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er de beroemde Derde slag om Charkov uitgevochten.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Charkov