Donetsk

Fonteinen Donetsk, Oekraine
Fonteinen Donetsk, Oekraine

Donetsk is de vijfde stad van Oekraïne en ligt in het oosten van het land. De stad ligt in een steppelandschap dat is omgeven door wouden, heuvels en meren. De stad ontleent haar naam aan de rivier Donets, wat 'kleine Don' betekent. Donetsk is een belangrijk centrum voor zware industrie en mijnbouw. Er zijn vooral veel steenkoolmijnen, waar de laatste jaren veel zware ongelukken zijn gebeurt. De bevolking van Donetsk brengt de vakantie van oudsher door bij de zuidelijker gelegen Zee van Azov, een deel van de Zwarte Zee. De Zee van Azov is met een gemiddelde diepte van slechts 13 meter de meest ondiepe zee ter wereld. Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal van 2012 zullen er in deze stad 5 wedstrijden gespeeld worden in het modern voetbalstadion, de Donbas Arena. In Donetsk vind je een interessante mix van nieuwe en oude architectuur samen met kleine parken, stijlvolle hotels, winkelcentra en goede restaurants. De historische sites zijn onder andere Lenin-plein, de Opera & Ballet Theater, Monument voor mijnwerkers en Donetsk Drama Theater.

Heb je weinig kennis van Oekra´ne? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Donetsk
Plaatsen in de buurt van Donetsk (Oekra´ne) :
 • Dnjepropetrovsk (211 km)
 • Charkov (249 km)
 • Yalta (481 km)
 • Sevastopol (499 km)
 • Odessa (563 km)
 • Kiev (592 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Donetsk

  Aquapark Aquasferra (Donetsk)

  Aquapark Aquasferra
  Aquapark Aquasferra
  Kaart met locatie Aquapark Aquasferra

  Donetsk Aquapark Aquasferra 'Koninklijke Marine' is geopend in Scherbakova Park in de zomer van 2012 en volgens deskundigen is het een van de beste aquaparken ter wereld. De grote Aquatoria (61.000 m²) heeft een aluminium koepel die intrekbaar is.

  Donetsk Opera & Ballet Theater (Donetsk)

  Donetsk Opera & Ballet Theater is gevestigd in een prachtig gebouw uit 1936. De officiële naam is Donetsk State Academic Opera and Ballet Theatre named after A. Solovyanenko. Het theater heeft een elegant uiterlijk en biedt voorstellingen van wereldniveau.

  Standbeeld van Artem (Donetsk)

  Het Standbeeld van Artem (Fjodor Sergeyev) is maar liefst 6 meter hoog en bevindt zich op Artema Street. Het is een eerbetoon aan een van de meest gevierde politici van de Sovjet en de geadopteerde zoon van Jozef Stalin. Hij stierf in de Donets Basin in 1921.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Oekra´ne bekijken.

  Vervoer

  De belangrijkste vormen van vervoer in Donetsk zijn: trams, elektrische trolleybussen, bussen en marshrutkas (privé-minibussen). In het noorden van de stad ligt het belangrijkste spoorwegstation.

  Geschiedenis

  In 1869 stichtte de Welshman John James Hughes een metallurgisch bedrijf. Rondom dit bedrijf ontstond al gauw een nederzetting, die naar Hughes 'Jusowka' werd genoemd. Rond 1900 had de stad ongeveer 50.000 inwoners. In 1917 kreeg de plaats stadsrechten en in 1924 werd de naam van de plaats gewijzigd in Stalino. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad bijna volledig verwoest. Na de oorlog werd de stad op de tekentafel opnieuw ontworpen en herbouwd in typische Sovjetstijl met veel groen. Door annexatie van plaatsen in de omgeving werd de nieuwe stad veel groter dan zij oorspronkelijk was. Sinds 1961 heet de stad Donetsk.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Donetsk