Yalta

Zwarte Zee en haven in Yalta
Zwarte Zee en haven in Yalta

Yalta ligt op het Krim-schiereiland in het zuiden van Oekraïne aan de Zwarte Zee. Yalta is zowel een stad als een stadsregio of gemeente. De gemeente Yalta heeft bijna 144.500 inwoners. Yalta is erkend als hoofdstad van de resorts in de Krim en is daarnaast ook een zeepoort van de zuidelijke oever van de Krim. Daarmee is het een internationale haven in Oekraïne. In het oude gedeelte van de stad vind je erg veel groen, van bovenaf lijkt het een groot park met een paar huizen.

Heb je weinig kennis van Oekra´ne? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Yalta
Plaatsen in de buurt van Yalta (Oekra´ne) :
 • Sevastopol (49 km)
 • Odessa (349 km)
 • Dnjepropetrovsk (447 km)
 • Donetsk (481 km)
 • Charkov (631 km)
 • Kiev (712 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Yalta

  Livadia paleis (Yalta)

  Livadia paleis
  Livadia paleis
  Kaart met locatie Livadia paleis

  Op de plek van het Livadia paleis stonden oorspronkelijk twee prachtige paleizen maar tsaar Nicolaas was na een reis naar Italië verkocht aan de neo-renaissance stijl dat hij na zijn reis de paleizen liet afbreken en deze verving voor een groot en nieuwer bouwwerk. In dit nieuwere en grotere bouwwerk was de Conferentie van Yalta. Dit paleis is de plaats waar misschien wel het meest ingrijpende verdrag van de moderne tijd tot stand kwam. Het verdrag dat het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidde en waaraan we zowel de Verenigde Naties als het IJzeren gordijn te danken hebben gehad. Kortom, een historische plek.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Oekra´ne bekijken.

  Vervoer

  De dichtstbijzijnde luchthaven is Simferopol international airport. Vanuit Nederland maak je eigenlijk altijd een tussenstop in Moskou of in Istanboel. Vanaf het vliegveld is het nog ongeveer anderhalf uur naar Yalta. Je kunt bij de luchthaven kiezen voor een taxi, het huren van een auto of met de bus of mini-bus verder te reizen. Als je kiest voor een taxi kun je kiezen uit twee soorten, zo zijn er privétaxi's en professionele taxi's. De privétaxi's zijn bewoners die zo af en toe voor taxichauffeur spelen. De prijzen tussen de twee taxi's verschillen nog wel, vaak is de privétaxi duurder, maar valt hier wel over te onderhandelen. Het huren van een auto is ook een optie. Er is wel een klein probleem, omdat er nooit echt veel vraag naar was zijn er niet heel veel autoverhuurbedrijven. Hierdoor is er bijna geen concurrentie en ligt de prijs voor het huren dus best wel hoog. De bus die vanaf het vliegveld rechtstreeks naar Yalta rijdt maakt die reis maar vier keer per dag. Wel zijn er mini-busjes die vaker per dag rijden en ook met de mini-busjes is er een rechtstreekse route naar Yalta.

  Geschiedenis

  De stad Yalta is misschien wel wereldberoemd geworden doordat in 1945 de Conferentie van Yalta in de stad gehouden werd. De leiders van de Sovjet-Unie, Engeland en de Verenigde Staten kwamen tijdens deze conferentie bij elkaar. Er werd toen gesproken over wat de situatie zou worden na de Tweede Wereldoorlog. De ontmoeting vond plaats in de zomerresidentie van de tsarenfamilie uit Rusland, het Livadiapaleis.

  Weer

  In Yalta heerst een aangenaam klimaat met 2250 zonuren per jaar, een gemiddelde julitemperatuur van 24░C, een verkoelende zeewind en 's winters weinig sneeuw.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Yalta