Arequipa

Stadsbeeld Arequipa, Peru
Stadsbeeld Arequipa, Peru

Arequipa ligt aan de voet van de uitgedoofde vulkaan Misti, in het zuiden van het land. Arequipa is een mooie, grote stad die overdag en `s avonds bruist. Het is de 2e stad van Peru. Arequipa heeft de bijnaam 'witte stad'. Dat komt omdat een groot deel van de stad is gebouwd met wit lavasteen waardoor de huizen stralend wit zijn. Arequipa ligt in een actief gebied van vulkanen en aardbevingen. De stad wordt gedomineerd door 3 grote vulkanen: El Chachani, El Misti en El Picchu Picchu. In 1600 werd de stad totaal verwoest. Grote aardbevingen hebben plaatsgevonden in 1687, 1868, 1958, 1960 en in 2001. Om deze redenen vind je voornamelijk laagbouw in de stad.

Aanbieders van vakanties naar Arequipa
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Better Places (Lokale reisexperts) Klik
Avila Reizen (verre reizen) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Kras (allround) Klik

Landkaart Arequipa

Ervaringen

Erik Jan op 6 augustus 2015 plaats: Arequipa, reisperiode: juli 2015

Arequipa is een mooie plaats die al op een redelijke hoogte ligt. Het heeft een pittoresk centrum met natuurlijk een prachtig decor van de sneeuwbedekte vulkanen. Ook het museum met Juanita is een aanrader. De hoge ligging is heel prettig als de reis daarna verder gaat richting hoger gelegen gebieden als de Colca vallei en het Titicacameer! Je kunt hier ook volop (baby)alpaca artikelen krijgen die nuttig zijn voor de koude nachten aldaar. Naar onze ervaring lagen de prijzen lager dan in bijvoorbeeld Puno, Cusco en Lima.

 • Algemeen 8
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 9
Familie Kusse op 7 oktober 2014 plaats: Arequipa, reisperiode: juli 2014

We waren met ons gezin 2 dagen in Arequipa en na een tocht door de Colca Canyon ook nog weer een halve dag. Arequipa is prachtig gelegen en de binnenstad is één museum. Het is eigenlijk Cusco in het klein maar heeft ook weer haar eigen karakter. Het stadje is overzichtelijk, levendig, qua structuur en uitstraling gezellig en de mensen zijn heel voorkomend. Het is er wat minder toeristisch dan Cusco. Ons hotel (het Casa Andina Private Collection) is niet alleen een heel mooi authentiek hotel met veel sfeer en luxe, het is ook nog 'ns centraal gelegen. Vlakbij het Plaza de Armas en het Catalina klooster. Arequipa heeft daarnaast ook culinair veel te bieden; wij hebben er heerlijk gegeten voor heel weinig geld. Naast de vele bezienswaardigheden in Arequipa zelf (naast diverse kerken, de kathedraal, vergeet ook het museum van "ijsmeisje Juanita" niet), is het ook een hele mooie uitvalsbasis voor de omgeving. Met name een meerdaagse tocht naar de Colca Canyon is zeer aan te bevelen.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 9
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 8
 • Ligging 9

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Arequipa

Basilica Cathedral of Arequipa (Arequipa)

Basilica Cathedral of Arequipa
Basilica Cathedral of Arequipa

De kathedraal op het Plaza de Armas is een indrukwekkend gebouw wat meteen in het oog springt. De oude kathedraal werd in 1844 volledig afgebrand en pas in 1868 heropgebouwd. Een groot deel van de schilderijen en beelden weden vernietigd. Het is een van de belangrijkste katholieke kathedralen van de stad. Tegenwoordig wordt de kathedraal ook wel beschouwd als een van Peru's mooiste en bijzonderste gebouwen sinds de Spaanse verovering.

Museo Santuarios Andinos (Arequipa)

Museo Santuarios Andinos
Museo Santuarios Andinos

In Arequipa bevindt zich Museo Santuarios Andinos. In het museum vind je vondsten uit het Inca tijdperk die gedaan zijn in de omgeving van Arequipa. Een voorbeeld hiervan zijn gevonden mummies. Het pareltje van het museum is 'Juanita'. Juanita is 500 jaar geleden waarschijnlijk het slachtoffer geworden van een ritueel offer. Zij werd op de Mount Ampato door Inca priesters geofferd aan een god. Ze verbrandde toen in ijs. In 1995, na een vulkanische activiteit, werd zij gevonden. Het ijs rond haar lichaam was gesmolten, het lichaam zelf was nog in perfecte staat. Door deze vondst zijn onderzoekers veel te weten gekomen over de Inca cultuur. In het museum kun je Juanita bekijken.

Santa Catalinaklooster (Arequipa)

Santa Catalinaklooster
Santa Catalinaklooster

Santa Catalinaklooster is een uniek klooster, gesticht in 1580 door een rijke weduwe. Er leven nu nog steeds kloosterzusters in het gebouw. Het klooster was compleet afgesloten voor de buitenwereld tot 1970. Binnenin bevindt zich een echte stad, met straten en pleintjes. Het complex is bijna 20.000 vierkante meter groot. Wat kenmerkend is voor het complex zijn de kleurrijke muren.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Peru bekijken.

Vervoer

In Arequipa bevindt zich een luchthaven en een busstation. Te voet kun je de stad goed bezichtigen.

Geschiedenis

De stad werd in 1540 door de Spanjaarden gebouwd boven een vroegere Aymara- en Quechua-nederzetting. Arequipa kende meteen een enorme bloei door de ontdekking van de mijn van Potosí. De uitputting van de mijnen zorgde voor verval, die duurde tot in de 18e eeuw. Toen ontwikkelden de Fransen en Engelsen een bloeiende alpaca- en textielindustrie.

Heb je interesse in een reis naar Arequipa? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Arequipa, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Peru? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen