Mooiste plekken Schotland

Loch Lomond in de Highlands
Loch Lomond in de Highlands

Schotland is een land wat bekend staat om zijn prachtige ruige natuur,33travel/"> de typische Schotse rituelen en de bijzondere steden en dorpen die in het land zijn te vinden. Het meest populaire in het land zijn de Schotse hooglanden, deze zijn uiterst populair bij de toeristen. Schotland is een voormalig koninkrijk wat is gelegen op het noordelijke gedeelte van het eiland Groot-Brittannië. Schotland maakt tevens deel uit van de soevereine staat het Verenigd Koninkrijk. Ondanks alles is Schotland geheel zelfstandig en heeft het land een eigen karakter. Schotland heeft zijn eigen ponden, een eigen taal, een eigen rechtsstelsel en niet te vergeten een eigen vlag. Bij Schotland liggen ook vele honderden eilanden. Die eilanden worden verdeeld in 4 groepen genaamd: de binnen-Hebriden, de buiten-Hebriden, de Orkney-eilanden en de Schetlandeilanden.

Glencoe in Schotland
Glencoe in Schotland


Loch Ness

Dit is een groot meer wat zich bevindt in het noorden van Schotland. Dit meer heeft een oppervlakte van 56,4 km². Het water van het meer is nogal troebel, dit komt door de grote hoeveelheden turf en veen. Het meer is wereldberoemd door het monster van Lochness, ook wel “Nessie” genoemd. Er zijn in de loop der eeuwen veel waarnemingen gedaan over het monster, maar het bestaan ervan is nooit bewezen. In de afgelopen jaren zijn er veel waarnemingen gedaan om het bestaan van het monster te bevestigen, maar dit is nog niet gelukt. Het meer is een echte trekpleister voor toeristen.
Het meer van Lochness
Het meer van Lochness

Heb je weinig kennis van Schotland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Eilean Donan Castle

Dit kasteel is gebouwd in de 13e eeuw en werd gebouwd als bescherming tegen de Vikingen. Mede door de unieke ligging van het kasteel hebben de Schotten lang stand kunnen houden tegen verschillende tegenstanders. In de 18e eeuw werd het kasteel opgeblazen door de Engelsen. In het begin van de 20e eeuw werd de ruïne van het kasteel verkocht en weer helemaal opnieuw opgebouwd. Tegen een vergoeding is het kasteel tegenwoordig te bezoeken als musea. Het kasteel is verbonden met het vasteland door middel van een stenen brug. 

Het prachtige Elian Donan Castle
Het prachtige Elian Donan Castle


Ben Nevis
Deze berg is maar liefst 1.344 meter hoog en is dan ook de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. Aan de voet van de berg ligt het plaatsje Fort William. Dit is voor de toeristen de populairste uitvalbasis als zij deze berg bezoeken. Daarnaast is de wandeling naar de top van berg uiterst populair en wordt ieder jaar gelopen door wel 10.000 toeristen. Voor de toeristen die wel van een beetje uitdaging houden is er een ijsklimroute naar boven. De top van de berg is bijna helemaal gevuld met wolken en sneeuw. Dit levert unieke plaatjes op. Op de berg is het ook populair om te mountainbiken.

Uitzicht op landschap van Ben Nevis
Uitzicht op landschap van Ben Nevis
Vraag gratis een offerte aan

Isle of Sky

Dit eiland is het grootste en daarnaast het meest noordelijk gelegen eiland van de Binnen-Hebriden. Isle of Sky wordt verbonden met het vasteland door de prachtige Sky Bridge. Leuke plaatsen om te bezoeken op dit eiland zijn de plaatsen Potree, Sconser, Broadford en Uig. Naast deze leuke plaatsen is het Dunvegan Castle misschien nog wel de leukste bezienswaardigheid op het eiland. Dit fantastische Victoriaanse kasteel is de thuisbasis van clan Macleod. Tenslotte is het eiland erg geliefd vanwege de prachtige berglandschappen en zijn schitterende kusten.

Isle of Sky
Isle of Sky


Edinburgh
Edinburgh is al honderden jaren de hoofdstad van Schotland en dat is niet voor niets, de stad is in veel opzichten zeer belangrijk voor het land. Edinburgh ligt aan de oostzijde van Schotland aan de Firth of Forth die uitkomt in de Noordzee. Bezienswaardigheden in de stad zijn onder andere de National Galleries, de Eddinburgh Zoo, Edinburgh Castle en de Greyfriars Bobby. Daarnaast is het oude historische centrum ook erg interessant om eens te bezoeken. Dit historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Tenslotte heeft het de stad het jaarlijkse Edinburgh festival, wat elk jaar weer vele toeristen trekt naar de stad.
Zicht op Edinburgh
Zicht op Edinburgh

Schotland in het kort

Er valt zoals gezegd heel veel te beleven in Schotland. Met name de prachtige landschappen zorgen ervoor dat het land een grote trekpleister is voor toeristen. Naast de prachtige landschappen is het land ook heel interessant door de rijke geschiedenis. Kortweg is Schotland een heel leuk land om te bezoeken met veel activiteiten door onder andere de fantastische gebergtes.

Lees verder over de highlights van Schotland ! Of vraag een gratis offerte aan voor een fly drive door de prachtige Highlands !

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen