Mooiste wandelroutes in Schotland

Wandelen in Schotland
Wandelen in Schotland

Schotland staat bekend om de mooie en wilde natuur van het land. Het land is om die reden ook zeer geliefd onder wandelaars als vakantiebestemming. In Schotland zijn veel mooie wandelroutes die je kunt lopen. Er zijn niet alleen veel wandelroutes door de natuur, maar er zijn ook veel bijzondere routes door steden of langs whisky distilleerderijen. Wij hebben een aantal van de mooiste wandelroutes in Schotland voor je op een rijtje gezet.

Heb je weinig kennis van Schotland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

West Highland Way

De West Highland Way wandelroute is een van de bekendste wandelroutes in Schotland. De route is maar liefst 150 kilometer lang en gaat door de Schotse Hooglanden. De route begint echter in de Schotse Laaglanden op 30 kilometer afstand van het vliegveld van Glasgow. De route eindigt in Fort William bij de Ben Nevis. Je hoeft de route natuurlijk niet volledig te wandelen, de route leent zich er uitstekend voor om slechts delen ervan te wandelen. Zo is het eerste deel van de route tot aan Rowardenna eenvoudig te bewandelen. Daarna volgt er een deel dat al wat moeilijker te bewandelen is door takken die het pad versperren of door de modderige grond. Het laatste deel van de route is het moeilijkste, maar over het algemeen wel het mooiste deel van de route. Dit stuk wordt zelfs door veel mensen gezien als het mooiste stuk Schotland om te bewandelen. Tijdens de route loop je over verschillende rotsige wandelpaden, dwars door de prachtige natuur van Schotland en langs vele beekjes en rivieren. Daarnaast kun je tijdens de wandeling de karakteristieke Glen Coe bergen zien.

Schotse Hooglanden Glen Coe
Schotse Hooglanden Glen Coe


John Muir Way

John Muir Way is een nieuwe wandelroute in Schotland van 215 kilometer lang. De route staat bekend als de kust tot kust route, omdat het van de westkust in Helensburgh tot de oostkust in Dunbar loopt. De route komt daarmee door veel verschillende mooie gebieden, zoals het grootste meer van Schotland Loch Lomond en The Trossachs National Park. De route gaat door de prachtige natuur van het Heartland van Schotland. Tijdens de route passeer je veel steden en bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn, zoals kastelen en forten.

Loch Lomond
Loch Lomond
Vraag gratis een offerte aan

Speyside whisky route

Schotland staat minstens zo bekend om de vele whiskysoorten die in het land gebrouwen worden, als de mooie natuur. Daarom is er een wandelroute gecreëerd die het beste van beide combineert. De wandelroute loopt dwars door de regio Strathspey langs allerlei oude spoorlijnen. Strathspey is de bekendste streek als het gaat om het distilleren van echte Schotse whisky. De route leidt je langs verschillende grote en kleine distilleerderijen die je kunt bezoeken. Dit zijn zowel bekende als onbekendere distilleerderijen. Het is maar goed dat de route eenvoudig te bewandelen is, want je kunt hier tijdens de rondleidingen van de whisky proeven. De natuur die je tegenkomt tijdens de wandelroute is ook erg mooi. Je begint aan de kust en wandelt door het dal van de rivier Spey naar het Cairngorms National Park dat in het zuidwesten van Strathspey ligt. Tijdens de route maak je zelfs nog kans een dolfijn te spotten bij Spey Bay of visarenden bij Loch Garten. Vergeet ook niet om het fraaie kasteel Ballindalloch uit 1546 te bezoeken.

Whiskyvaten
Whiskyvaten

The Skye Trial

The Isle of Skye is een waar walhalla voor wandelaars. Er zijn veel mooie routes die je kunt wandelen. De wandelroute The Skye Trail is een onofficiële wandelroute van 128 kilometer die het gehele eiland doorkruist.

isle of Skye
isle of Skye


Het is een uitdagende route, maar de route is het zeker waard. Veel stukken van de route gaan over steile wandelpaden en je wandelt onder andere langs verschillende indrukwekkende kliffen. De natuur die je tegenkomt is ruig. Daarnaast kom je verschillende verlaten dorpjes tegen, zogenaamde spookdorpen.
Fairy Pools op Isle of Skye
Fairy Pools op Isle of Skye

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Gerelateerde artikelen