Wandelvakantie in Schotland

Wandelen in Schotland
Wandelen in Schotland

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Wie houdt van een wandelvakantie, moet zeker een bezoek brengen aan Schotland. Schotland staat bekend om zijn mooie landschap. Je kunt er genieten van de mooie groene omgeving, hoge bergen en verschillende dieren. Niet alleen ervaren wandelaars, maar ook de gewone toerist kan genieten van deze mooie omgeving. Schotland heeft diverse routes uitgezet waar je mooie wandeltochten kunt maken tijdens de vakantie.

Heb je weinig kennis van Schotland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

West Highland Way

Deze route gaat richting het ruige noorden. Via de Loch Lomond volg je een historische route naar de Highlands. Het landschap zelf verschilt erg van elkaar, waardoor je veel kunt zien. Je zult laagland heidevelden, dichte bossen, glooiende heuvels en hoge bergen zien. Vroeger werd deze route gebruikt door boeren en militairen. Ook liep er een spoorweg doorheen. De route die gelopen wordt heeft een lengte van 152 km. Per dag loop je gemiddeld 5 tot 7,5 uur. Er zal een hoogteverschil van 400 meter zijn. De bagage kan naar een andere accommodatie gebracht als je dit van tevoren aangeeft. Zelf wandel je alleen maar met een rugzak om. Voor een tocht van 8 tot 10 dagen ben je €500 tot €700 kwijt.

Kintyre Way

Tijdens deze tocht kom je veel glooiende heuvels en kleine vissersdorpjes tegen. Onderweg zie je verborgen baaien, kasteelruïnes, verlaten stranden en de Atlantische kust. Als je geluk hebt zie je otters, zeehonden en zeevogels. De long distance path heeft een lengte van 140 km en loopt over het hele schiereiland. Je loopt over bosgrond met rustige weggetjes en stranden, trails en ruige berghellingen. De route wordt aangegeven met markeringspalen, maar ze laten niet zien welke kant je op moet. Je wandelt gemiddeld 5 tot 8 uur met een hoogteverschil dat kan oplopen tot 400 meter. Doordat je zo lang moet lopen is deze route alleen geschikt voor ervaren wandelaars. De bagage wordt ook hier vervoerd door de organisatie. Zelf heb je alleen je rugzak bij. Vraag gratis een offerte aan

Great Glen Way

Deze route gaat van Fort William via Loch Ness naar Inverness. Je loopt langs de mooiste bossen, kanalen met sluizen en grote meren. Je loopt deze vakantie ongeveer 117 km over bospaden, landelijke paden en weggetjes. Vooral voor de amateurs is dit een uitstekend begin voor het lange-afstandswandelen. Voor de ervaren wandelaar is het mogelijk om stukken samen te voegen, waardoor je langer wandelt. Je loopt gemiddeld 5 tot 7,5 uur met weinig hoogteverschillen. Pas de laatste 2 dagen zul je een hoogteverschil tegenkomen van 350 meter. Hier geldt ook dat je koffer wordt vervoerd, daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Rob Roy Way

Deze schitterende route gaat langs meren en door vele dalen. Als je bij het water staat kun je de mooie kleuren zien van de lucht met de beboste heuvels die weerkaatsen in het meer. Je komt tijdens de route langs de plaats waar de bandiet Rob Roy McGregor erg bekend was. Toen hij dood ging werd het 40 jaar lang verboden om zijn naam te gebruiken. Nu is er een lange-afstandspaal naar hem vernoemd. Vlakbij de route ligt deze man begraven. De route die je loopt heeft een lengte van 127 km. Je loopt over oude wandelpaden, boswegen en landelijke weggetjes. Omdat er op deze route ook veel gefietst word, is de weg meestal verhard. Je wandelt gemiddeld 5 tot 7,5 uur. Soms krijg je te maken met een klim die kan oplopen tot 600 meter. Er zijn weinig bordjes te vinden bij de Rob Roy Way. Toch is de route goed te doen. Vanuit de organisatie krijg je een routebeschrijving en kaart, zodat je altijd op de goede route zult blijven.

Speyside Way

Tijdens deze route loop je langs de kust en volg je veelal de zalmrivier. Onderweg loop je over landbouwgrond, met heide begroeide heuvels en kom je door een naaldbos. Wanneer je aankomt in Spey Bay heb je een grote kans om dolfijnen te zien. Bij Loch Garten heb je misschien wel zicht op de visarenden. Verder zie je verschillende leuke dorpen, kastelen en veel natuur. De route van Speyside Way is wel gemarkeerd. In totaal zul je zo'n 130 km gaan lopen. Per dag loop je 3,5 tot 7,5 uur rond. Je kunt hoogteverschillen tegenkomen van 400 meter. Het is makkelijk te lopen. Want over het algemeen is het vrij vlak. Wanneer je een klim zult maken zal het even pittig zijn, maar dit is maar enkele keren.

Cateran Trail

Deze route heeft een lengte van 103 km. Onderweg zie je golvende weilanden en uitgestrekte heidevelden. Je kunt genieten van een mooi uitzicht als je deze route gaat lopen. Geniet van de mooie natuur die je onderweg tegen komt. De tocht begint bij de Cateran Trail en eindigt in het hoogland van Blairgowrie. In de 15e tot 17e eeuw waren er veel veedieven actief op deze route. Vandaar dat deze schilderachtige route naar hen is vernoemd. De route loopt over oude paden en komt door dalen, heuvels en velden. Per dag wandel je 6 tot 8 uur, 1 dag wandel je maar maar 3 uur. Gemiddeld wandel je per dag 21,5 km.

St Cuthbert's Way

Deze route gaat van Scottish Borders naar de kust van Northumberland. Je ziet vele historische en religieuze bezienswaardigheden. De route heeft een totale lengte van 101 km. Een deel van de tocht loop je over het strand naar Holy Island. Hier zie je een spectaculair kasteel die je nooit meer zult vergeten. Per dag loop je 3,5 tot 7 uur, met weinig hoogteverschillen. Je gaat langs de poorten van Melrose Abbey, de Eildon Hills, de oevers van River Tweed en de Cheviot Hills. Wanneer je dit gepasseerd bent, ga je richting Engeland. Een van de hoogtepunten is toch zeker de overtocht naar Holy Island, waar je alleen heen kunt als het laag tij is.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen