Stedentrip Edinburgh

Uitzicht over Edinburgh, Schotland
Uitzicht over Edinburgh, Schotland

De hoofdstad van Schotland, Edinburgh, is een van de mooiste hoofdsteden van Europa. Een goede vakantiebestemming voor een stedentrip dus. Tijdens je stedentrip in Edinburgh zul je merken dat er veel kunst te zien is in de stad. Edinburgh wordt niet voor niets centrum van de kunsten genoemd. De binnenstad van Edinburgh bestaat uit Old Town en New Town.

Heb je weinig kennis van Schotland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De musea van Edinburgh: 

In Edinburgh zul je je geen moment vervelen. Er zijn veel musea waarvan de National Gallery of Scotland ongetwijfeld het mooiste is. De National Gallery of Scotland herbergt o.a. een unieke collectie Europese schilderijen uit de 15e tot de 19e eeuw. Het Edinburgh Castle is ook zeker een bezoek waard. Al sinds de bronstijd wordt deze plek bewoond maar pas in de 6e eeuw werd er voor het eerst een fort gebouwd. Vanaf Edinburgh Castle heb je een geweldig uitzicht over de stad. Wil je het bruisende nachtleven van Edinburgh ontdekken, dan kan je het beste beginnen op de Grassmarket. Hier zitten veel pubs en is het altijd gezellig druk.


Vergeet tijdens je stedentrip in Edinburgh vooral niet de typische Schotse specialiteiten te proeven. Het meest bekende exportproduct is de Schotse whisky. Deze wordt in 3 weken bereid maar moet vervolgens 3 jaar rijpen. In het Whisky Heritage Centre leer je hoe whisky wordt gemaakt en mag je het ook proeven. In Schotland wordt veel vis gegeten, vooral de Schotse zalm en forel zijn beroemd.

Zowel in de zomer als in de winter is Edinburgh een geschikte vakantiebestemming. In de zomer vindt altijd het internationale Edinburgh Festival plaats. Het Edinburgh Festival is de verzamelnaam voor verschillende gelijktijdig gehouden culturele festivals. In de winter, vanaf eind november, verandert Edinburgh in een magisch Winterwunderland met een Kerstmarkt en prachtige kerstverlichting. Rond Nieuwjaar wordt het 4-daagse Hogmanay-festival gevierd. Met duizenden mensen vanuit de hele wereld kijk je naar het spectaculaire vuurwerk bij Edinburgh Castle. Ook zijn er vele concerten in de stad.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen