Golfen in TunesiŽ

Golfbanen in TunesiŽ
Golfbanen in TunesiŽ

Altijd al op een golfvakantie gewild? Dan is Tunesië een prima keuze. Het land kent vele mooie, maar ook grote golfbanen die zeker ook voor de ervaren golfer een uitdaging vormen. Wanneer je gaat golfen in Tunesië kun je olijfbomen, dadelpalmen, maar ook herten tegen komen op de baan. Zeker de moeite waard om als golfliefhebber hier te gaan golfen.

Heb je weinig kennis van TunesiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Golfbaan van Tabarka

Een van de mooiste golfbanen van Tunesië is de Tabarka baan. Dit golfterrein bestaat uit 110 hectare en ligt tussen de zee en het woud van eiken, pijn- en eucalyptusbomen in. Tijdens het potje golf zul je onverwachte hellingen met een onweerstaanbare aantrekkingskracht tegen komen. Dit geldt niet alleen voor de amateurs, maar ook voor de ervaren spelers en de grootste kampioenen. De baan is in totaal 6.306 meter lang en heeft 18 holes. Als je elke keer een par slaat, ben je in 72 slagen klaar. Voor de amateurs is er een lesbaan te vinden van 9 holes op 1.400 meter. Voor de dames is er een competitie op 5.190 meter.

Golfbaan van Carthago

Een van de oudste golfbanen in Tunesië is Carthago. Onlangs is deze baan nog gerenoveerd om hem nog geheimzinniger en aantrekkelijker te kunnen maken. De baan is in totaal 4.432 meter lang en heeft 18 holes. Wanneer je elke keer een par slaat, ben je binnen 66 slagen klaar met golfen.
Vraag gratis een offerte aan

Hammamet Yasmine Golf

Ook een van de mooiste golfbanen is de Hammamet Yasmine Golf die speciaal ontworpen is door architect Ronald Fream. Om de golfbaan heen zie je schitterende valleien en er heerst hier een mediterrane klimaat. Deze golfbaan is een echte uitdaging voor de ervaren golfer, omdat de golvende fairways en de uitgestrekte greens het je behoorlijk moeilijk maken. Doordat er diverse zandheuvels op de achtergrond zichtbaar zijn, komen de fairways nog weelderiger uit. De baan is in totaal 6.115 meter lang en heeft 18 holes. Wanneer je elke keer een par slaat, kom je uit op 72 slagen. Ook hier is er een lesbaan beschikbaar van 9 holes, met een lengte van 2.000 meter.

Hammamet Golf Citrus

Nog zo’n schitterend ontwerp van architect Ronald Fream is de Hammamet Golf Citrus. De golfbaan ligt niet alleen op een prachtig groene vallei, maar ook op de heuvels van Hammamet, die weer grenzen aan de uitgestrekte stranden van de Middellandse zee. Op dit golfterrein zijn 3 verschillende banen gevestigd. Je kunt golfen tussen de olijfbomen, in het bos of tussen de Sinaasappelboomgaard. De olijfboom heeft een lengte van 6.178 meter en 18 holes. Alles par slaan betekend 72 slagen. Het bos heeft een lengte van 6.175 meter en 18 holes. Ook hier ben je met allemaal par’s klaar in 72 slagen. De Sinaasappelboomgaard bestaat uit maar 9 holes en met allemaal par’s ben je binnen 29 slagen klaar. De lesbaan bestaat ook uit 9 holes en heeft een lengte van 1.221 meter.

Golfbaan van El Kantaoui

Altijd al willen golfen dicht bij de zee? Dat is mogelijk bij de golfbaan van El Kantaoui. Deze 2 banen liggen aan de zee, in een omgeving met veel bomen en bloemen. Ondertussen kun je er genieten van hazen, trekvogels en het schitterende uitzicht. De Sea Golf heeft een baanlengte van 6.127 meter en heeft 18 holes. In 72 slagen kun je klaar zijn. De panorama golf heeft een baanlengte van 6.409 en heeft ook 18 holes. Hier kun je ook in 72 slagen klaar zijn. Daarnaast is er op deze golfbaan een baan te vinden van 27 holes op een lengte van 8.433.

Monastir Palm Links golf

De architect van deze baan heeft op een groen gazon diverse mooie palmbomen gezet. Het resultaat is echt schitterend. De meeste bunkers die de golfer moet vinden, blijven tot het laatst onzichtbaar, zodat je erg dicht in de buurt moet komen. Deze golfbaan ligt dicht bij de zee en mede daardoor heb je een prachtig uitzicht. De baan heeft een lengte van 6.140 meter en heeft 18 holes. Wanneer je allemaal par’s slaat, ben je in 72 slagen klaar. Voor beginners is er een baan van 9 holes op 1.000. Wanneer je hier allemaal par’s slaat ben je ook in 72 slagen klaar.

Monastir Flamingo Golf

Deze luxe baan, ontworpen door Ronald Fream blijft iedereen steeds verrassen. Onderweg kom je kleine plateaus en plotselinge heuveltjes tegen. Op de golfbaan staan 100 jaar oude olijfbomen die met hun schaduw een van de beroemdste holes bedekken. In deze hole zit een prachtige waterpartij verscholen. De baan heeft een lengte van 6.140 en heeft 18 holes. Je kunt ook hier klaar zijn in ongeveer 72 slagen.

Golfbaan van Djerba

Wanneer je gaat golfen op de golfbaan van Djerba zul je versteld staan van de vele groene heuvels. Je bent de ene nog niet voorbij of de andere komt er alweer aan. Deze golfbaan staat bekend om zijn beruchte bunkers en de frisheid van de twee muren. Deze golfbaan telt 2 banen. De eerste baan heeft een lengte van 6.169 meter en heeft 18 holes. In 73 slagen kun je klaar zijn. De 2e baan heeft een lengte van 3.044 meter en heeft slechts 9 holes. Met alles par heb je in 37 slagen deze golfbaan voltooid.

Golf Oasis Tozeur

Weer zo’n topontwerp van architect Ronald Fream, Golf Oasis Tozeur. Deze golfbaan is voor een groot deel omgeven door palmbomen, zodat de golfbaan goed bij de omgeving past. Tijdens het golfen kijk je uit over de palmtuin van Tozeur, een van de mooiste palmtuinen van Tunesië. De golfbaan heeft in totaal 25 hectare aan grond en wordt geïrrigeerd met gerecycled water. Door de stenen wand is deze baan zelfs voor de ervaren golfer een ultieme uitdaging. Vooral de 3e hole is moeilijk doordat deze 9 verschillende tees heeft. De baan bestaat in zijn totaal uit 18 holes.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar TunesiŽ.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen