Strandvakantie TunesiŽ

Strandvakantie
Strandvakantie

Op slechts 3 uur vliegen vanaf Nederland ligt een zonnig en gastvrij vakantieland, Tunesië. De badplaatsen Monastir, Sousse, Hammamet en het eiland Djerba zijn het meest populair bij de Nederlandse vakantieganger. Tunis is de grootste stad en tevens hoofdstad van Tunesië. Het is een moderne stad met een internationale luchthaven en veel oude cultuur in de omgeving. In het noorden en oosten wordt Tunesië begrensd door de Middellandse Zee. Volgens sommige bevinden zich hier de mooiste kustlijnen ter wereld. 

Heb je weinig kennis van TunesiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Tunis

Tunis ligt in het noorden van Tunesië aan de Middellandse Zee. In de oude stad vind je veel bezienswaardigheden zoals het Bardomuseum, de souk Bab-el-Bahar en het Dar Hoessein-paleis. Even buiten Tunis liggen de restanten van Carthago, in de oudheid de hoofdstad van het Carthaagse Rijk. In de 3e eeuw v.Chr. was het Carthaagse Rijk de grootste rivaal van het Romeinse Rijk. Tunis is een prachtige plaats om te bezoeken als je in een van de vele badplaatsen in het oosten van Tunesië verblijft.

Monastir

Monastir ligt in het oosten van Tunesië, aan de Golf van Hammamet. Het is een oude havenstad, gebouwd op de ruïnes van de Carthaagse, Fenicische en Romeinse stad Ruspina. Monastir is een echte aanrader als je van zon, zee & strand houdt. Wil je de echte Tunesische sfeer proeven, breng dan een bezoek aan de levendige markt. Naast een heerlijk strandvakantie kun je in Monastir ook goed terecht voor een golfvakantie.

Vraag gratis een offerte aan

Sousse

Op ongeveer 25 km afstand van Monastir ligt Sousse. Ook Sousse is een belangrijke toeristenplaats en staat beter bekend als de 'Parel van de Sahel'. Het is een van de meest levendige steden van Tunesië. De historische ommuurde binnenstad (Medina) staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is al 3000 jaar oud. Hier vind je prachtige monumenten zoals de Grote Moskee en de Ribat. Vanuit Sousse kun je een excursie maken naar de Sahara. Tijdens deze 2-daagse trip ga je o.a. naar Matmata met de holwoningen en kun je de zonsondergang of zonsopgang aanschouwen tijdens een kameelrit.

Hammamet

Hammamet is de stad van de Jasmijn en het belangrijkse toeristenoord van Tunesië. Het hele jaar door heerst er in Hammamet een aangename temperatuur. Hammamet wordt ook wel het 'Saint Tropez van Tunesië' genoemd. Je kunt er heerlijk relaxen op de mooie stranden, afkoelen in het blauwe water en dineren op een van de vele terrassen. Ook `s avonds is er veel te beleven in de bars en discotheken. De meeste hotels zijn gebouwd in Moorse stijl en liggen direct aan het strand. Hammamet heeft een klein centrum met gezellige straatjes en vele winkels.

Djerba

Djerba ligt aan de Golf van Gabès in de Middellandse Zee. De mooiste stranden van het eiland vind je langs de noordoostkust. De hotels liggen dan ook voornamelijk aan de oostkust bij de stranden van 'Sidi Mahrez' en 'Seguia'. Houmt Souk is de hoofdstad van Djerba. Het eiland staat bekend om de vele watersporten die je er kunt beoefenen, maar natuurlijk ook vanwege het luieren op een van de vele prachtige stranden. In de lente en de herfst is het een zeer geschikt eiland om per fiets te ontdekken.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar TunesiŽ.

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,7

Gerelateerde artikelen