Monastir

Monastir
Monastir

Monastir ligt in het oosten van Tunesië aan de Golf van Hammamet en is een van de populairste resorts in Tunesië. De badplaats heeft prachtige stranden en je kunt er tal van sportieve activiteiten ondernemen. Nabij de haven zijn er ook meerdere duikscholen waar je lessen kunt nemen en materiaal kunt huren, of een dagtochtje op het tunesische wateren kunt boeken. Verder kun je in Monastir als golf- of paardenliefhebber ook goed terecht. Wat betreft cultuur is er ook genoeg te leren in Monastir, zo kun je excursies boeken naar de vestingmuur en het Mausoleum van Bourguiba welke in het centrum van de stad te vinden is. Dit bouwwerk is een prachtig versierd familiegraf. In het Islamitisch Museum vind je tentoonstellingen met aardewerken en manuscripten. De stad zelf zit vol schilderachtige steegjes en nostalgie. In de wijk Chraga vind je gezellige terrasjes en restaurantjes met lokale gerechten. Mocht je meer dan alleen Monastir willen ontdekken dan zijn er excursies die je meenemen naar het achterland van de stad. Je stopt in kleine authentieke dorpjes waar de bewoners bijzonder gastvrij blijken te zijn.

Heb je weinig kennis van TunesiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Monastir
Plaatsen in de buurt van Monastir:
 • Sousse (18 km)
 • Ervaringen

  K.boskers op 30 maart 2015 plaats: Monastir, reisperiode: oktober 2014

  Monastir heeft een leuke oude binnenstad, veel winkeltjes, goedkoop

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 8
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 7
  • Ligging 7
  Tamara S op 3 oktober 2014 plaats: Monastir, reisperiode: juli 2014

  Cultuur snuiven ( Mausoleum, Ribat, Oude Medina etc ) , zon zee en strand, heerlijk eten, vriendelijke mensen en dus is Monastir een stad waar ik graag naar terug ga....

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 10
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 8
  • Ligging 9
  Barbara op 17 juni 2013 plaats: Monastir, reisperiode: mei 2013

  Mooi strand en goede bewaking. Niet zo veel bezienswaardigheden Museum, Moskee, Ribat (klooster) en Mausoleum. Wel een leuke boot trip met het piratenschip, vanuit een mooie havenplaats.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 7
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Monastir

  Medinat Alzahra Parc (Monastir)

  Medinat Alzahra Parc
  Medinat Alzahra Parc

  In het Medinat Alzahra Parc kun je kennismaken met de geschiedenis van Tunesië. In dit park zijn shows over verschillende tijdperken te zien. Er wordt bijvoorbeeld wel eens een show over de Gouden Eeuw, de Arabische verovering en de onafhankelijkheid opgevoerd. Daarnaast is er ook een grote licht- en muziekshow te bewonderen. In het park is een kamp opgebouwd met verschillende tenten. Dit kamp laat zien hoe de mensen vroeger leefden in Tunesië en hun eten klaarmaakten.

  Ribat (Monastir)

  Ribat
  Ribat

  Vlak buiten de haven van Monastir ligt de ribat van Monastir. De ribat is een islamitische kloosterburcht die werd gebouwd om de kunst van de stad te verdedigen. In het jaar 769 werd de ribat van Monastir gebouwd door Harthama ben Ayan. Als je op de uitkijktoren staat, heb je een prachtig uitzicht over het oudste gedeelte van Monastir. Deze ribat is ook gebruikt als locatie voor een aantal bekende films, zoals de Britse film 'Life of Brain'.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van TunesiŽ bekijken.

  Vervoer

  Reizen per bus is in Tunesië goed te doen. De kwaliteit van de bussen zijn er redelijk goed maar het is wel vaak vol en krap. Daarentegen is het wel goedkoop om je per bus te verplaatsen. Nog een ander goedkoop vervoersmiddel is de taxi. Taxichauffeurs zullen vaak weigeren de meter aan te zetten, spreek daarom van te voren een prijs af. Na 21:00 uur betaal je 50% meer dan de prijzen overdag. Hoewel de rijstijl van de meeste chauffeurs behoorlijk onorthodox zijn is het wel veilig.

  Geschiedenis

  Monastir is opgericht in de 9e eeuw en staat bekend als een oude havenstad. De Arabieren gaven de stad tenslotte de naam Monastir. In de 8e eeuw bouwden zij er een ribat oftewel kloosterburcht om zich tegen de aanvallende christenen te verdedigen. 

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Heb je interesse in een reis naar Monastir? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Monastir, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar TunesiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen