Rondreizen in TunesiŽ

Unieke excursies
Unieke excursies

Tunesië is een zeer gevarieerd en veelzijdig land. Perfect om in rond te reizen dus. Houdt je van mooie stranden tijdens de rondreis? Dan is dit land daar zeker geschikt voor. De oostkust van het land is een zeer gewilde locatie bij toeristen. Je hebt hier mooie stranden waar je heerlijk kunt zonnen. Bekende badplaatsen hierbij zijn Hammamet, Sousse en Djerba. Degene die het echte Tunesië wilt zien moet meer naar het binnenland trekken. Je vindt in het binnenland veel interessante archeologische sites zoals bijvoorbeeld het amfitheater El Djem en de stad Carthago. Ook is Dougga een interessante locatie met overblijfselen van de geschiedenis van Tunesië. Je vindt hier bijvoorbeeld tempels en ruïnes. Wie liever de natuur in wilt kan zich wenden tot een van de prachtige gebieden die Tunesië biedt. Zo hebben de eilandengroep van Kerkenna en het eiland Djerba bijvoorbeeld een prachtig landschap.

Djerba
Djerba


In het noorden van Tunesië ligt het gebied de Tell. Dit is een heuvelachtig gebied met uitschieters van het Atlasgebergte. Twee belangrijke oasis in Tunesië zijn de Tozeur en Douz. Vanuit hier kun je de Sahara beter verkennen, en loop je de kans een fata morgana mee te maken. Al deze mooie punten kun je natuurlijk op eigen houtje bezoeken, maar je kunt er ook voor kiezen om dit via een georganiseerde rondreis te bezichtigen.
de Sahara woestijn
de Sahara woestijn

Heb je weinig kennis van TunesiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Klimaat in Tunesië

Tunesië heeft een afwisselend en gevarieerd klimaat. In het noorden van het land heerst bijvoorbeeld een mediterraan klimaat. In de bergen is het weer veel koeler en in de Sahara heerst een woestijnklimaat. De temperaturen kunnen in dit land behoorlijk hoog oplopen, maar door de koele wind en de lage luchtvochtigheid is het hier goed uit te houden. Ideaal voor een rondreis.

Voorbeeld van een 8-daagse rondreis

Dag 1 Amsterdam – Djerba
Vertrek vanaf Amsterdam. Na aankomst op Djerba brengt de transfer ons naar het hotel, vlakbij de oude Soukh (markt).

Souvenirs in de Djerba Soukh
Souvenirs in de Djerba Soukh

Dag 2 Djerba – wandelen – Zammour
Per landcruiser wordt het hotel verlaten, waarna je met een veerboot naar het vasteland oversteekt. Er wordt als eerst gestopt in het plaatsje Medenine met een weekmarkt in het centrum. Bedoeïenen komen van ver om hier hun groenten en dieren te verkopen. Je rijdt verder het gebied van de ksour in. Een ksar (enkelvoud van ksour) is een opslagplaats die versterkt is, en gelegen op het hoogste punt van een berg. Hier kun je picknicken op een mooie plaats en een bergwandeling maken van het bergdorpje Douiret naar Chenini. Overnachten in een ksar, die omgebouwd is tot hotel is een unieke ervaring.

Dag 3 Zammour – wandelen – Matmata
Rijdend door een ruig berglandschap kom je aan in de ksar Hallouf. Vanaf daar loop je tweeënhalf uur over de ruggen van de bergen, met prachtig uitzicht op de vele olijfgaarden. Vervolgens rijdt je verder naar het dorpje Matmata. De middag kan je zelf plannen.

Dag 4 wandelen Matmata – bedoeïenentent in de Sahara
Je staat vroeg op voor een ochtendwandeling. Eind van de ochtend rijdt je naar het plaatsje Douz. Deze plaats wordt ook wel de ingang naar de Sahara genoemd. Daar staan de kamelen al op je te wachten om door de woestijn te trekken. Na een lange rit sla je het kampement op en kan je je vermaken bij het kampvuur. Je kan overnachten in een nomadentent of gewoon buiten onder de sterrenhemel.

Dag 5 Sahara – Douz
Na het ontbijt ga je weer verder per kameel. s' Middags wordt een siësta gehouden, waarna je weer vertrekt. De kamelen brengen je naar een hotel met zwembad, waar je kunt uitrusten.

Dag 6 Douz – Tozeur
Je bezoekt de weekmarkt van Douz. Aan het eind van de ochtend rijdt je verder over de zoutvlakte Chott El Jerid naar Tozeur. Hier bezoeken je de medina van de stad en eet je in een van de restaurantjes. Je slaapt in een hotel gelegen in een oase nabij Tozeur.

Dag 7 vrij – bezoek aan bergoases
Je kan je dag vandaag in Tozeur zelf indelen of mee gaan met een bergoase excursie. Je bezoekt dan de bergoases ten westen van Tozeur. Deze bevinden zich in een prachtig landschap van bergen, spectaculaire kloven en rivierbeddingen. In de middag rijd je naar Tunis waar je voor het laatst een Tunesische maaltijd eet.

Dag 8 Tunis – Amsterdam
Vertrek vanaf het vliegveld van Tunis weer terug naar Amsterdam of je kunt naar eigen wens de reis verlengen met een strandvakantie of stedentrip.

Vraag gratis een offerte aan

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar TunesiŽ.

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen