Werelderfgoed in TunesiŽ

Moskee in Kairouan
Moskee in Kairouan

Veel mensen denken bij Tunesië alleen maar aan de zon, zee en een grote Sahara, maar het Noord-Afrikaanse land heeft veel meer te bieden. Tunesië heeft een bijzondere uitstraling. Het beschikt over iets mysterieus gecombineerd met de oudheid van het land. In totaal staan er negen indrukwekkende bezienswaardigheden in Tunesië op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Heb je weinig kennis van TunesiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Carthago

Carthago is een stad in het noorden van Tunesië. In de Punische oorlog werd de stad verwoest door de Romeinen, maar jaren later hebben diezelfde Romeinen de stad weer herbouwd. Deze archeologische overblijfselen waren ernstig bedreigd en in 1979 werd Carthago op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Toch is er in dit gebied bijna niks meer te vinden, maar het blijft een indrukwekkende stad omdat het een grote rol in de geschiedenis heeft gespeeld.

Carthago Ruïnes
Carthago Ruïnes

El Djem

Wie deze stad heeft gesticht is nooit duidelijk geworden, wel weten we dat het amfitheater dat zich hier bevindt goed bewaard is gebleven. El Djem staat bekend om het grootste amfitheater in Afrika, het was zelfs een van de grootste van de Romeinen. In dit amfitheater konden ongeveer 35.000 bezoekers plaatsnemen en toeschouwen hoe mensen tegen wilde dieren moesten vechten. De lokale bevolking heeft het uiteindelijk deels afgebroken, zij wilden de stenen gebruiken voor de herbouw van hun stad.

El Djem - Amfitheater
El Djem - Amfitheater
Vraag gratis een offerte aan

Grote moskee van Kairouan

De moskee van Kairouan op de Werelderfgoedlijst (hoofdletter) is een van de grootste moskeeën ter wereld. Het was zelfs een van de heiligste plaatsen die zich op de wereld bevond. De moskee heeft een prachtige architectuur en de binnenplaats is met marmeren tegels bedekt. Niet-moslims mogen de gebedszaal niet betreden, zij mogen alleen een blik werpen in de gebedszaal.

Grote moskee van Kairouan
Grote moskee van Kairouan

Ichkeul

In het noorden van Tunesië, bij de kust van de Middellandse Zee, ligt een prachtig natuurgebied. In dit natuurpark bevindt zich een schitterend meer van 8.500 hectare. Het park bestaat grotendeels uit drassig land, omdat het park grenst aan het water. Veel trekvogels overwinteren in de omgeving van het nationaal natuurgebied Ichkeul. In dit gebied kun je meer dan 500 plantsoorten bekijken, maar je kunt ook genieten van de stilte en rust van deze bijzondere plek.

Kerkuane

Deze Tunesische stad heeft een bestaan gehad van ongeveer 400 jaar. Veel van de stad is (er) helaas niet meer over. Waarschijnlijk is ook deze stad in de Punische oorlog verloren gegaan. Kerkuane is een stad in het oosten van Tunesië en grenst aan de Middellandse Zee. In Kerkuane bevinden zich de oude ruïnes van de Punische Oorlog. Het is een oogverblindende plek met de ruïnes en de blauwe zee op de achtergrond.

Medina Sousse

De stad ligt ongeveer op 140 kilometer afstand van de Tunesische hoofdstad Tunis. Sousse is de derde grootste stad in Tunesië. In de vroegere jaren was Sousse een belangrijke militaire haven, dit komt door de ideale ligging aan de Middellandse Zee. De medina bevindt zich midden in het centrum van Sousse, in het oudste gedeelde van de stad. De medina wordt omringd door een gigantische, hoge stadsmuur van 2 kilometer lang.

Medina Sousse
Medina Sousse

Thugga

Op een 571 meter hoge berg ligt het archeologische dorpje Thugga. Het historische berberdorpje was vroeger de hoofdstad van een belangrijke staat van Tunesië. Naderhand werd Thugga een belangrijke handelsstad. Tegenwoordig kun je als toerist deze plek bezoeken, hier kun je verschillende ruïnes en tempels bezichtigen die je een indruk geven van de geschiedenis in Thugga. 

Thugga
Thugga

Medina Tunis

De medina van Tunis bestaat uit talloze traditionele gebouwen. Het is niet alleen de grootste, maar ook de best onderhouden medina van Tunesië. In het oog springt de 44 meter hoge Jemaa ez Zitourna oftewel, 'moskee van de olijfboom'. De medina is het oude stadsdeel in Tunis en is een bijzonder erfgoed van Tunesië. Wanneer je het bezoekt neem je als het ware, een duik in het verleden van Tunesië.

Medina Tunis
Medina Tunis

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar TunesiŽ.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen