De badplaats Monastir

Monastir
Monastir

Monastir is een gezellige en kleine badplaats met een ommuurd stadscentrum. Je kan hier heerlijk slenteren door de straatjes en over de pleintjes, zonnen op de uitgestrekte stranden of een van de vele bezienswaardigheden bezoeken.

Heb je weinig kennis van TunesiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ligging van Monastir

Monastir is gelegen op een kleine landtong in het oosten van Tunesië. Het grenst daarnaast aan de Middellandse Zee, op zo’n 20 kilometer afstand van de grotere en populaire badplaats Sousse. Aan de kust bij Monastir vind je veel steile zandsteenwanden, de rest van de omgeving bestaat voornamelijk uit vlakke en kale landschappen. Dit op uitzondering van een aantal zoutpannen. Monastir heeft een vliegveld gelegen op een paar kilometer van de badplaats af. Ook Monastir Skanes ligt maar een paar kilometer van Monastir af.

Stranden

Monastir is zeer populair door het aantal mooie en goede zandstranden. Tussen Sousse en Monastir ligt namelijk een kuststrook van wel 8 kilometer. Het strand loopt heel geleidelijk af in de zee en is daarom geschikt voor kinderen. Hier is de bodem wel vaak bedekt met rotsen en zeewier. Achter het uitgestrekte zandstrand ligt een boulevard en een promenade. Op de boulevard kan je heerlijk flaneren en een drankje drinken of hapje eten. Het Marina Cap-strand is ook erg mooi. Dit strand ligt ten noorden van de jachthaven van de stad. Vlakbij de stranden ligt een duikcentrum waar je tijdens je vakantie duiklessen kan nemen. De onderwaterwereld is hier namelijk erg mooi.
Vraag gratis een offerte aan

Het stadscentrum

Het stadscentrum van Monastir is erg mooi en authentiek door onder andere de muur om de stad heen. In het centrum vind je veel leuke straatjes en pleinen met diverse winkeltjes. Om de Medina heen, zoals het stadscentrum ook wel wordt genoemd, ligt een historische moslimburcht maar ook het mausoleum is hier gelegen. Hier kan je kennis maken met de eeuwenoude Tunesische cultuur.

De hotels

Aan de kuststrook zijn veel ruim opgezette, comfortabele en luxe hotelcomplexen. De meeste hotels beschikken over veel faciliteiten als zwembaden, ligbedden, tennisbanen, parasols en watersportfaciliteiten. Ze doen er echt alles aan om het verblijf zo plezierig mogelijk te maken. Daarnaast worden er ook verschillende excursies georganiseerd als een boottocht met een piratenschip, een tocht door de Sahara en een rit met een paardenkoets.

Bezienswaardigheden

De historie van Monastir is overal in de bezienswaardigheden terug te zien. De Sidi El Mazeri-begraafplaats is bijvoorbeeld erg interessant, in de buurt van het mausoleum. Dit familiemausoleum was van ex-president Habib Bourguiba. Hij heeft tijdens zijn presidentschap veel hervormingen doorgevoerd. Samen met zijn familie en vrouw ligt hij in dit indrukwekkende bouwwerk. Het dak bestaat namelijk uit een grote gouden koepel. Daarnaast is Habib Bourguiba geboren in Monastir. De ribat, aan de rand van Monastir, is ook te bezoeken. Dit is een versterkt klooster uit het jaar 796 en diende vroeger als verdediging tegen de christenen en de Berbers. Vanuit de toren van het klooster heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en de stad. De grote moskee is ook een bezoekje waard, net als de haven van Monastir.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar TunesiŽ.

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen