Top 5 bezienswaardigheden in Tunis

En van de souks in de medina
En van de souks in de medina

Tunis is de grootste stad en tevens de hoofdstad van Tunesië. De stad is al ruim 3.500 jaar oud. Van oudsher is Tunis het traditionele oude Arabische hart, maar de afgelopen decennia is de stad flink gemoderniseerd. De drukke moderne haven, de vele hoogbouw en oude koloniale gebouwen staan naast elkaar, wat de stad een uniek gezicht geeft. De vele bezienswaardigheden die je er vindt, maken de stad zeker een bezoek waard. Reisgraag.nl geeft een overzicht van de top 5 bezienswaardigheden van Tunis.

Heb je weinig kennis van TunesiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

5. Parc du Belvédère

De Fransen legden op de noordelijke heuvel van Tunis een park aan voor hun vrouwen en kinderen. Vandaag de dag is Parc du Belvédère nog steeds een uitstekende plek om bij te komen van de hitte. Je kunt in het park zelf neerstrijken, maar je kunt ook op het terras van het café op het eiland in het midden van het meer gaan zitten. In het park bevindt zich tevens een kleine goed onderhouden dierentuin met onder andere slangen, apen en dwergnijlpaarden. In de zomer zijn er vaak voorstellingen in de twee theaters van het park.

Een dwergnijlpaard
Een dwergnijlpaard

4. Villa Nouvelle

Villa Nouvelle is een straat in het centrum van Tunis. Wandel eens door deze straat en ontdek de koloniale gebouwen, zoals het Theatre Municipal of het Carlton Hotel. Waan je in een andere tijd wanneer je door de straat loopt. Bekijk hier de hoge ramen met de luiken en de smeedijzeren balkons. In de straat staan verschillende bankjes, krantenkiosken en bloemenstalletjes die de straat een mooi uitstraling geven. Verder vind je er leuke cafés en patisserieën.

Theatre Municipal
Theatre Municipal
Vraag gratis een offerte aan

3. Souks

Souks zijn Arabische markten die meestal overdekt zijn. De souks rondom de Jemaa ez Zitouna waren oorspronkelijk gespecialiseerd in één product. De meeste souks in Tunis zijn gebouwd in de 13e eeuw door de Hafiden en in de 18e eeuw herbouwd door de Turken. De Souq el Attarine (parfummakersmarkt) is prachtig om te zien. De kleine winkeltjes staan vol met kruiden, henna en oliën voor parfums en wierook. Ook de Souq des Etoffes (stoffenmarkt) en de Souq des Femmes (markt voor vrouwen) zijn leuk om te bezoeken. Op de Souq des Chechias (chechiamarkt) bevinden zich een aantal winkels die nog de traditionele wollen hoofddeksels (soort fez) maken.

Een souks in de medina van Tunis
Een souks in de medina van Tunis

2. Nationaal Museum Bardo

In het Nationaal Museum Bardo liggen de mooiste archeologische schatten van Tunesië. De collectie Romeinse mozaïeken behoort tot de belangrijkste collecties ter wereld. De collectie is dan ook de grootste attractie van het museum. Het merendeel van de mozaïekcollectie bevindt zich op de eerste verdieping. Op de benedenverdieping bevindt zich een grote verzameling beelden, stèles en sarcofagen uit de Romeinse en Carthaagse tijd. Op de tweede verdieping staan interessante terracotta beeldjes van goden en andere objecten die zijn gevonden in graven uit de 1e tot de 3e eeuw na Christus. Daarnaast vind je hier nog meer mozaïeken.

Een zaal in het Nationaal Museum Bardo
Een zaal in het Nationaal Museum Bardo

1. De medina

De medina van Tunis staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is het hart van de stad. Het is zelfs de grootste en best onderhouden medina van Tunesië. Het oudste en hoogste gebouw is de Djemaa ez Zitouna (moskee van de olijfboom), welke is gesticht in 732 door de Omajjaden. De moskee werd voltooid door de Aghlabiden in 864 en daarna nog uitgebreid door de Ziriden en de Turken. De souks rondom de moskee beslaan het grootste gedeelte van de medina. In de medina vind je nog veel elementen van de traditionele moslimgemeenschap zoals een bakker, een badhuis, een school, een moskee, en een plein. De medina van Tunis is het drukst bevolkte gebied van de stad en het leven gaat hier een stuk langzamer dan in de rest van de stad.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar TunesiŽ.

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen