Fort Portal

Inwoners van Fort Portal
Inwoners van Fort Portal

Fort Portal ligt in het westen van Uganda. Fort Portal wordt omgeven door theeplantages. De stad dient als uitvalsbasis voor diverse nationale parken en wildreservaten. De vruchtbare omgeving en het milde klimaat maken het gebied erg geliefd voor de landbouw. Er wordt, naast thee, ook veel ananas en koffie verbouwd. Het gebied staat bekend als 'de voorraadschuur van Uganda'. De stad is vernoemd naar een fort. Gebouwd in 1891-1893 door Sir Gerald Portal, de Britse speciale commissaris voor Uganda. De ruïnes daarvan liggen op het terrein van de plaatselijke golfbaan.

Heb je weinig kennis van Uganda? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Fort Portal
Plaatsen in de buurt van Fort Portal:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Fort Portal

Kibale National Park (Fort Portal)

Kibale National Park
Kibale National Park

Op ongeveer een half uur rijden vanaf Fort Portal ligt Kibale National Park. Dit is een reusachtig regenwoud waar de grootste apenpopulaties ter wereld wonen. Het park ligt ongeveer 150 km ten noorden van Mbarare. Je kunt er met een jeep een safari maken door de ruige natuur van het park. Als je geluk hebt spot je dan de verschillende soorten apen die er leven van chimpansees tot gorilla's. Ook heeft het park een verscheidenheid aan flora, van tropisch regenwoud, tot droge vlaktes zoals savanne.

Semuliki National Park (Fort Portal)

Semuliki National Park
Semuliki National Park

Semuliki National Park is gelegen in de Semliki Vallei in het westen van het Rwenzori-gebergte op ongeveer 1 uur rijden van Fort Portal. Het park heeft het Afrika’s oudste en meest bio-diverse bos, namelijk het Ituri bos. Hier vind je bomen die de laatste IJstijd hebben overleefd, wat 12.000 tot 18.000 jaar geleden is. Verder zijn er warme meren, 441 soorten vogels en 53 soorten zoogdieren, waaronder nijlpaarden, chimpansees en krokodillen. In het park kun je onder andere wandelen en je kunt met je auto door het park een tocht maken.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Uganda bekijken.

Geschiedenis

Fort Portal is in het begin van de 19e eeuw gesticht door een prins van de Banyoro, prins Kaboyo. Het koninkrijk werd in 1876 door omakuma Kabalega veroverd. Hij moest het in 1891 alweer afstaan aan de Britten.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Fort Portal? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Fort Portal, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Uganda? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen