Kasese

de St. Paul's Cathedral in Kasese
de St. Paul's Cathedral in Kasese

Kasese is de hoofdstad van het gelijknamige district en bevindt zich in het westen van Uganda. Doordat de stad een eigen luchthaven heeft en aan een belangrijke snelweg ligt, is Kasese goed bereikbaar. De naam van de stad is niet altijd hetzelfde geweest. Het meest kenbare van Kasese zijn de nationale parken en daarmee is het een ideale bestemming voor de echte natuurliefhebbers en wandelaars.

Heb je weinig kennis van Uganda? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kasese
Plaatsen in de buurt van Kasese (Uganda) :
 • Fort Portal (66 km)
 • Mbarare (97 km)
 • Kabale (152 km)
 • Entebbe (274 km)
 • Kampala (288 km)
 • Gulu (410 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kasese

  Queen Elizabeth National Park (Kasese)

  Queen Elizabeth National Park
  Queen Elizabeth National Park
  Kaart met locatie Queen Elizabeth National Park

  Mensen die van dieren houden zijn bij het Queen Elizabeth National Park aan het goede adres. Dit park van ongeveer 1978 km² groot biedt talloze mogelijkheden voor excursies en safari's, waaronder vogels spotten en een chimpansee tocht. Ook bijzonder is de variatie in vegetatie. Zo zijn er onder andere ruwe graslanden, acacia bossen en moerassen te vinden. Het park beschikt over ongeveer 95 soorten zoogdieren en 612 verschillende vogelsoorten.

  Rwenzori Mountains National Park (Kasese)

  Rwenzori Mountains National Park
  Rwenzori Mountains National Park
  Kaart met locatie Rwenzori Mountains National Park

  Ook bijzonder is het Rwenzori Mountains National Park. Dit nationale park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en bevindt zich in de Rwenzori Mountains. De oppervlakte is bijna 1.000 km² en de bergen die er zijn te vinden, staan in de top 3 hoogste bergtoppen van Afrika. Verder tref je in het park vele watervallen, meren en gletsjers aan. Alsof dat nog niet genoeg is staat het park ook nog eens bekend om zijn prachtige planten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Uganda bekijken.

  Vervoer

  Kasese beschikt over een eigen vliegveld met de naam Kasese Airport. Vanaf deze luchthaven vertrekken alleen nationale vluchten. Wanneer je vanuit Nederland naar Kasese wil reizen, dien je uit te wijken naar Entebbe International Airport. Vanaf deze luchthaven vertrekken regelmatig binnenlandse vluchten naar Kasese Airport. Ook is er een snelweg tussen Kasese en Kampala die geschikt is voor alle weersomstandigheden. Er rijden regelmatig bussen tussen de twee steden. Daarnaast is er een spoorlijn van Kasese naar Kampala. Deze spoorlijn wordt helaas tot op heden nog niet gebruikt, maar het plan is om deze service in de toekomst alsnog aan te bieden.

  Geschiedenis

  Het district Kasese heeft niet altijd dezelfde naam gehad. In de tijd van het koninkrijk van Toro was de naam van het district nog Rwenzori. Dit was dezelfde naam die werd gegeven aan de bergen in het tegenwoordige Rwenzori Mountains National Park. In het jaar 1980 werd de naam veranderd in Kasese.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Kasese