Mbarare

Een Cirkelmonument in Mbarare
Een Cirkelmonument in Mbarare

Mbarare (Mbarara) is een stad in het zuiden van Uganda en tevens hoofdstad van het gelijknamige district. De stad heeft ongeveer 100.000 inwoners en geldt voor toeristen vooral als verblijfplaats bij een bezoek aan het Lake Mburo National Park. Het is een belangrijk handelscentrum en in de stad zijn alle voorzieningen aanwezig die je nodig hebt tijdens je reis door Uganda.

Heb je weinig kennis van Uganda? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Mbarare
Plaatsen in de buurt van Mbarare (Uganda) :
 • Kasese (97 km)
 • Kabale (100 km)
 • Fort Portal (135 km)
 • Entebbe (221 km)
 • Kampala (243 km)
 • Gulu (434 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mbarare

  Kibale National Park (Mbarare)

  Kibale National Park
  Kibale National Park
  Kaart met locatie Kibale National Park

  Kibale National Park is een reusachtig regenwoud waar de grootste apenpopulaties ter wereld wonen. Het park ligt ongeveer 150 kilometer ten noorden van Mbarare. Je kunt er met een jeep een safari maken door de ruige natuur van het park. Als je geluk hebt spot je dan de verschillende soorten apen die er leven van chimpansees tot gorilla's. Ook heeft het park een verscheidenheid aan flora, van tropisch regenwoud, tot droge vlaktes zoals savanne. 

  Lake Mburo National Park (Mbarare)

  Lake Mburo National Park
  Lake Mburo National Park
  Kaart met locatie Lake Mburo National Park

  Lake Mburo National Park is een nationaal park dat in het zuidwesten van Uganda ligt met een overwegend vlak landschap waar prachtige acacia's groeien. In het park kun je impala's, zebra's, luipaarden en eland-antilopen spotten. Het park is in totaal 260 km², wat niet groot is maar wel erg mooi met de een afwisseling aan prachtige natuur van savanne tot moerassen en bergen.

  Ruwenzori Mountains National Park (Mbarare)

  Ruwenzori Mountains National Park
  Ruwenzori Mountains National Park
  Kaart met locatie Ruwenzori Mountains National Park

  In Ruwenzori (Rwenzori) Mountains National Park kun je de 'mountains of the moon' beklimmen, dit is het Ruwenzori gebergte, Afrika's op drie na hoogste gebergte. Het Ruwenzori gebergte is ontstaan tijdens de vorming van de grote Afrikaanse slenk en is geen vulkanisch gebergte. Verder is het park sinds 1994 lid van de UNESCO Werelderfgoedlijst, vanwege haar prachtige natuur. Zo heeft het park veel mooie watervallen, meren en gletsjers. Daarnaast leven er 15 soorten vlinders en 89 soorten vogels. Het wilde leven in het park bestaat uit dieren zoals olifanten en chimpansees.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Uganda bekijken.

  Vervoer

  Mbarare heeft een eigen vliegveld, die binnenlandse vluchten verzorgt. Van of naar het buitenland vliegen doe je vanaf Entebbe International Airport.

  Geschiedenis

  In de 17e eeuw was Mbarare het centrum van het Ankole koninkrijk, wat is ontstaan in de 16e eeuw als gevolg van de afscheiding van het Bacwezivolk. Het Ankolevolk genoot grote bekendheid vanwege de kennis op het gebied van de veeteelt. Rond 1875 viel het koninkrijk door ziektes en droogte. Er zijn nog resten van het koninkrijk te vinden.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Mbarare