Kabale

Inwoners van de stad Kabale
Inwoners van de stad Kabale

Kabale is de hoofdstad van het gelijknamige district in het zuidwesten van Uganda. De stad is een belangrijke transportplaats voor Uganda vanwege de eigen luchthaven en de ligging aan de belangrijkste snelweg. Van toerisme is nooit echt sprake geweest, maar de stad wordt langzaamaan populairder vanwege de interessante gorilla tours en Lake Bunyonyi.

Heb je weinig kennis van Uganda? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kabale
Plaatsen in de buurt van Kabale:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kabale

Bwindi Impenetrable National Park en Mgahinga National Park (Kabale)

Bwindi Impenetrable National Park en Mgahinga National Park
Bwindi Impenetrable National Park en Mgahinga National Park

De leukste avontuurlijke outdoor attracties zijn te vinden in de parken Bwindi Impenetrable National Park en Mgahinga National Park. Hier worden tours georganiseerd met als hoofddoel het spotten van gorilla's. Wanneer je het leuk lijkt om hieraan deel te nemen tijdens een vakantie in Uganda, dan zul je deze tour minimaal 3 maanden van tevoren moeten boeken. Het is ook raadzaam om junglelaarzen en een regenjas mee te nemen om je gemakkelijk voort te bewegen over de modderige weggetjes. Ondanks dat Uganda over het algemeen warm en droog is, kan het in Kabale best koel en nat zijn vanwege de hoge ligging. De stad ligt namelijk 2.000 meter boven het zeeniveau.

Ihimba Hot Springs (Kabale)

Ihimba Hot Springs
Ihimba Hot Springs

Wanneer je de rust op wil zoeken tijdens de vakantie, dan zijn de Ihimba Hot Springs een echte aanrader. Dit zijn zeer aangename, natuurlijke warmtebronnen. Deze warmtebronnen mogen dan modderig zijn, maar zijn wel erg relaxend en hebben volgens de plaatselijke bevolking ook nog eens een geneeskrachtige werking. De Ihimba Hot Springs bevinden zich nabij de snelweg en worden gedeeltelijk verduisterd door het eucalyptus bos.

Lake Bunyonyi (Kabale)

Lake Bunyonyi
Lake Bunyonyi

Ook een erg interessante toeristische attractie in Kabale is het makkelijk te bereiken Lake Bunyonyi. Wanneer je zelf wilt reizen naar het meer, zul je goed moeten uitkijken tijdens het rijden over de kleine weggetjes, vooral als deze nat zijn. Vanaf het centrum van Kabale is het ook mogelijk om te lopen naar het meer, maar dit duurt ongeveer 2 tot 3 uur om er te komen. Een andere optie is om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Op Lake Buyonyi kun je goed kanoën langs de verschillende prachtige terrasheuvels die in het meer gelegen zijn.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Uganda bekijken.

Vervoer

Kabale beschikt over een eigen vliegveld genaamd Kabale Airport. Vanaf deze luchthaven vertrekken zowel nationale als continentale vluchten. Om vanuit Nederland in Kabale te komen, zul je moeten uitwijken naar Entebbe International Airport. Vanaf deze luchthaven is het mogelijk om een nationale vlucht te maken naar Kabale Airport. Het kleine stadje wordt beschouwd als de centrale transportplaats van Uganda vanwege de belangrijke weg die er doorheen loopt. Deze weg gaat van de hoofdstad Kampala naar Kabale en loopt vanaf daar door tot aan de grens van Congo en Rwanda. Deze weg langs de prachtige heuvels wordt veel gebruikt om bij de belangrijkste outdoor attracties te komen van Kabale.

Geschiedenis

Kabale is in het verleden vrijwel alleen gebruikt als een doorreisplaatsje voor mensen die Lake Bunyonyi wilden bezoeken. Er is nooit echt sprake geweest van toerisme. Sinds een aantal jaren verandert dit echter langzaam en reizen toeristen niet alleen maar door Kabale, maar blijven er ook voor een tijdje. Zo worden de gorilla tours steeds populairder en verschijnen er meer accommodaties.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Kabale? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Kabale, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Uganda? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen