Gulu

Inwoners van Gulu
Inwoners van Gulu

Gulu is een stad in het noorden van Uganda met ongeveer 140.000 inwoners. Het is de hoofdplaats van het gelijknamige district Gulu en de grootste stad in het noorden van Uganda. Gulu ligt dichtbij de grens met Democratische Republiek Congo en Soedan en hier kan het weleens onrustig zijn, houdt hier rekening mee. De Acholi-stam zijn goed vertegenwoordigd in de stad, zo'n 80% van alle inwoners zijn Alcholi's.

Heb je weinig kennis van Uganda? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Gulu
Plaatsen in de buurt van Gulu (Uganda) :
 • Kampala (285 km)
 • Entebbe (314 km)
 • Fort Portal (347 km)
 • Kasese (410 km)
 • Mbarare (434 km)
 • Kabale (533 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Gulu

  Ajai Game Reserve (Gulu)

  Ajai Game Reserve
  Ajai Game Reserve
  Kaart met locatie Ajai Game Reserve

  Ajai Game Reserve is een natuurreservaat dat op ongeveer 2,5 uur rijden ten westen van Gulu ligt. Het natuurreservaat is opgericht om de witte neushoorn te beschermen, die er nu helaas is uitgestorven. De overheid heeft echter plannen om de witte neushoorn opnieuw in het park los te laten. Wel leven er veel andere dieren zoals buffels, nijlpaarden, luipaarden en slangen. Ook zijn er veel vogelsoorten te vinden in het reservaat.

  Bakerís Fort (Gulu)

  Bakerís Fort
  Bakerís Fort
  Kaart met locatie Bakerís Fort

  Fort Patiko, ook wel bekend als Baker’s Fort, was een militair fort waar slaven werden gehouden. Het fort ligt op ongeveer 32 kilometer ten noorden van Gulu. De oprichter van het fort was Samuel Baker, in december 1872 had hij dit fort namelijk gebouwd. Nu zijn er nog ruïnes te bewonderen van het fort, dit zijn vierkante stenen huisjes zonder dak.

  Murchison Falls National Park (Gulu)

  Murchison Falls National Park
  Murchison Falls National Park
  Kaart met locatie Murchison Falls National Park

  Murchison Falls National Park ligt op ongeveer 50 minuten ten zuidwesten van Gulu. In dit nationale park leven soorten dieren zoals nijlpaarden, krokodillen, buffels, leeuwen, luipaarden, olifanten giraffen en chimpansees. Daarnaast vind je er ook veel vogelsoorten. Verder staat het park bekend om zijn savanne landschap, de rivier de Witte Nijl, de bossen en de Murchison watervallen. Maak een boottocht door het park over de Nijl of ga vissen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Uganda bekijken.

  Vervoer

  Een paar kilometer boven de stad ligt Gulu Airport. Het dichtstbijzijnde internationale vliegveld is Entebbe International Airport, tevens het grootste vliegveld van Uganda. Vanaf Gulu kun je makkelijk naar Kampala reizen over een geasfalteerde weg, houdt er wel rekening mee dat de weg niet overal even goed is.

  Geschiedenis

  Tijdens de Britse koloniale overheersing in de 18e en 19e eeuw ontwikkelde het noorden van Uganda zich nauwelijks. De lokale bevolking werd ingelijfd bij het ​​leger en velen moesten meevechten in de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog. De onafhankelijkheid van 1962 bracht helaas geen verbetering. Vanaf 1989 heerst er oorlog in het gebied, waarbij de stad veelvuldig werd aangevallen door de LRA. Sinds 2007 is het relatief vredig, omdat de leider van de LRA naar een ander gebied zou zijn getrokken.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Gulu