Ervaringen Djoser Family

Riksja Family
9,0
op basis van 101 reviews

1 consumenten award

Riksja Family won in 2016 de Reisgraag award
Lees meer

Pagina 1 van 1 met 57 resultaten

op 12 september 2019 bestemming: Egypte, reisperiode: augustus 2019

Met fijne mensen een fantastisch mooi en bijzonder land leren kennen, mede door onze alleswetende gids en begeleider Ahmed!

  • Algemeen 9
op 30 augustus 2019 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis, reisperiode: augustus 2019

Een geweldige reis waarin we prachtige dingen hebben gezien. Nederlandse geschiedenis, het leven met Nelson Mandela, prachtige natuur, veel avontuurlijke uitstapjes (ziplinen, gamedrives, hangbruggen) en natuurlijk de Big Five gespot. Goed verzorgd, goede hotels, leuke groep dus voor ons gezin een super vakantie!

  • Algemeen 9




op 29 augustus 2019 bestemming: Thailand / Rondreis, reisperiode: augustus 2019

Prachtige reis waarin alle hoogtepunten van Thailand aanbod komen! Zowel het bruisende Bangkok, het spannende ziplinen in Chiang Mai als de idyllische eilanden Koh Samui en koh Phi Phi! Ideale reis om samen met kinderen te doen. Elke dag stond er wel iets leuk voor hen op het programma!!!

  • Algemeen 9
op 28 augustus 2019 bestemming: NamibiŽ / Familie rondreis, reisperiode: augustus 2019

Schitterende reis met uitstekende gids (Alex). Precies het goede ritme voor een familiereis. Avontuurlijk in een 4x4 Landcruiser met tent op dak, dicht bij wild-life en ťťn met de natuur, fijn gezelschap. Kortom een onvergetelijke ervaring !

  • Algemeen 9
op 28 augustus 2019 bestemming: Thailand, reisperiode: augustus 2019

Fantastische reis. Programma zat goed in elkaar. Afwisselend en veel mooie, leuke en bijzondere activiteiten. Alles was prima geregeld. Heel ontspannen.

  • Algemeen 9
op 28 augustus 2019 bestemming: Rusland, reisperiode: augustus 2019

Interessante en gevarieerde rondreis, goede reisbegeleider, fijne groep families, ideaal dat groepsactiviteiten afgewisseld worden met individuele gezinsactiviteiten, jong en oud in ons gezin vond het een heel toffe reis.

  • Algemeen 9
op 25 augustus 2019 bestemming: Verenigde Staten / San Francisco, reisperiode: augustus 2018

Alles was top. Zuidwest USA is natuurlijk geweldig mooi maar Djoser heeft de reis goed in elkaar gestoken met goede afwisseling van hotels en tentjes. Het is een actieve vakantie, er wordt veel gereisd en gehiked en dus wordt er zoveel mogelijk gezien. Mijn kinderen zijn 16 plus en dat vind ik de perfecte leeftijd voor deze reis. Maar dat hetnog veel meer dan goed was, lag helemaal aan onze 2 reisbegeleidsters: Val en Jess, die perfect eten voor ons maakten, ons perfect op alle bestemmingen brachten, die geweldig goed gehumeurd waren (ondanks 11 pubers in 1 Van) en die ons naar onwaarschijnlijk mooie plekken zelfs buiten het programma meenamen. Ik ben een week terug en mis deze reis nog elke dag. Ik zou direct nog een grote reis bij Djoser willen doen als ik zulke goede begeleiding erbij kreeg!

  • Algemeen 10
op 21 augustus 2019 bestemming: Thailand / Voorburg, reisperiode: augustus 2019

We hebben een prachtige familierondreis van twee weken door Thailand gemaakt onder leiding van een zeer enthousiaste en positief ingestelde reisleidster. Thaiboksen, floaten, ziplining, snorkelen, Thaise massage, olifanten verzorgen, tempels, tuktuk, boottochten, fietstochten, wandelingen in de natuur, zwemmen, relaxen in de hangmat of op het strand: het kon allemaal!

  • Algemeen 9
op 14 augustus 2019 bestemming: Cuba, reisperiode: juli 2019

Cuba is een veelzijdig, bijzonder land. Een land van tegenstellingen, muziek, weinig verkeer, simpel eten, alles komt goed, koffie, tabak en veel rum.
De natuur is overweldigend mooi, heerlijk weer en de mensen zijn zeer vriendelijk. Er heerst schaarste en dat is zichtbaar in winkels, vervallen gebouwen bijvoorbeeld buiten het centrum van Havana en de mensen zijn arm maar dat maakt het land ook uniek. Cubanen maken er het beste van, houden van het leven, hun land, Fidel en Che en hun muziek. Waar je muziek hoort zie je de mensen dansen. Maar ook het communisme is nog merkbaar in alles. M
Trinidad is erg mooi met zijn gekleurde huizen maar ook de vallei bij de Mogotes waar we een mooie wandeltocht hebben gedaan o.l.v. een plaatselijke gids.
Het bountyeiland Cayo Levisa met zijn hagelwitte stranden, blauwe zee en nauwelijks toeristen. Heerlijk! Een mooie jungletocht naar watervallen en meertjes o.l.v. een inspirerende Cubaanse gids die veel weet over de natuur.
Niet alles is even goed geregeld en er is niet altijd warm water maar dat doet niets af aan de charme van dit land.
Cuba is echt een aanrader, een uniek land nog niet plat gelopen door toeristen.
We hebben een fantastische reis gehad mede door de plaatselijke gidsen en de Cubaanse reisleider.

  • Algemeen 9
op 10 augustus 2019 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: juli 2019

Sri lanka is een prachtig veelzijdig land op een relatief klein oppervlakte. Hierdoor zijn de reis afstanden kort . Djoser heeft een afwisselend programma in mooie hotels.Veel gezien ,van tempels tot natuur reservaten ,strand en stad. De reisbegleiding was ook top (liesbeth).

  • Algemeen 9
op 7 augustus 2019 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: juli 2019

Met Djoser Family een rondreis door Sri Lanka gemaakt. Een prachtig land. De reis was heel goed geregeld; mooi programma, goede hotels en bekwame en enthousiaste reisleiding. Wij zijn heel tevreden.

  • Algemeen 9
op 12 juni 2019 bestemming: JordaniŽ / Rondreis, reisperiode: mei 2019

JordaniŽ is een heel veelzijdig prachtig land, Djoser Family had een mooie reis met gave excursies uitgestippeld, goede hotels, vervoer en chauffeur, fantastische gids en erg leuke groep. Ook de kinderen vonden het top! Wat een mooie ervaringen hebben we opgedaan! Volop genoten.

  • Algemeen 10
op 15 mei 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: mei 2019

Prachtig land, super reisbegeleiding, geweldige chauffeur en fijne bus, veel vrijheid in het programma, een topreis!

  • Algemeen 9
op 5 december 2018 bestemming: IndonesiŽ / Java Bali, reisperiode: juli 2018

Afgelopen zomer de family reis Java Bali gemaakt met ons gezin! Een dikke 10 voor Djoser! Super leuk programma voor zowel de jonge als de oudere kids. Fijne grote bus en ook de hotels goed verzorgd. Leuke enthousiaste reisbegeleider en gids mee op de reis.
Hoogtepunt was toch wel de borobodur en de bromo vulkaan! Vlucht was met Qatar airways ook een prima vlucht!

  • Algemeen 10
op 9 september 2018 bestemming: China / rondreis, reisperiode: juli 2018

Alles was top geregeld met een geweldige gids . alles klopte

  • Algemeen 10
op 7 september 2018 bestemming: IndonesiŽ / Java/Bali, reisperiode: augustus 2018

Bijzonder mooie reis. Prima hotels en uitstekende reisbegeleiding.

  • Algemeen 9
op 5 september 2018 bestemming: Vietnam, reisperiode: juli 2018

In juli/augustus met een familie rondreis naar Vietnam geweest met onze 3 kids. Fantastische ervaring en een prachtig land. Heel veel gezien en comfortabel gereisd met een eigen bus en twee lokale vluchten. Drie lokale gidsen wisten heel veel over het gebied te vertellen, over de geschiedenis en gebruiken en leefwijze van de Vietnamezen. Onze Djoser gids heeft de reis fantastisch begeleid. Scheelt heel veel tijd om dingen uit te zoeken, in te checken bij hotels en heel veel leuke tips. Ook voldoende vrije tijd voor het eigen gezin. Aanrader!

  • Algemeen 9
op 22 augustus 2018 bestemming: Griekenland, reisperiode: juli 2018

Enthousiaste reisbegeleiding, veel gezien, interessante locaties. Kortom, een vakantie met veel leuke herinneringen. Absoluut een aanrader!

  • Algemeen 9
op 22 augustus 2018 bestemming: Cuba / Rondreis, reisperiode: juli 2018

Mooie reis, veel gezien, fantastische reisleidster, leuke groep die voor 50% uit jongelui bestond. Iedereen trok heel leuk met elkaar op. Veel mogelijkheid om contact te maken met de Cubanen. Super.

  • Algemeen 9
op 22 augustus 2018 bestemming: China, reisperiode: juli 2018

Prachtige reis, ontzettend veel gezien, prima hotels, geweldige reisleider, alles was goed geregeld. Jammer dat het voorbij is gevlogen. Dit was onze 3e reis met Djoser Junior en we hopen er nog vele te maken.

  • Algemeen 10
op 13 augustus 2018 bestemming: IndonesiŽ / java en bali, reisperiode: juli 2018

Zeer fijne groepsreis gemaakt door Java en Bali met Djoser. Na 21 dagen hadden we spijt dat het erop zat.

  • Algemeen 10
op 13 augustus 2018 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: juli 2018

Onze eerste kennismaking met Djoser is meer dan geslaagd. Sri Lanka bleek echt het paradijs eiland te zijn en onze Nederlandstalige en plaatselijke gids deden er alles aan om het ons 100% naar onze zin te maken. De hotels, het ene weliswaar al wat luxueuzer dan het andere, waren allemaal voorzien van meer dan voldoende comfort. Alle excursies waren prima georganiseerd en ook werd er voldoende ruimte te gelaten om wat rust te nemen. Ik kijk al uit naar onze volgende reis met Djoser !

  • Algemeen 9
op 13 augustus 2018 bestemming: Tanzania / Safari & strand, reisperiode: juli 2018

Prachtige reis!
Op stap met een leuke groep mensen en bevlogen reisleider, wat wel bijdraagt aan een geslaagde reis.

Veel indrukken opgedaan in een prachtig land met erg vriendelijke bewoners. Enkele campsites zijn zeer eenvoudig wat soms tot ergenis lijd (bv geen water), maar zo'n dan ook gelegen midden in de reservaten. Desondanks kijken we terug op een geweldige reis. Zanzibar is een mooie afsluiting om de indrukken te verwerken.

  • Algemeen 9
op 18 mei 2018 bestemming: Marokko / rondreis, reisperiode: mei 2018

Fantastische reis naar verrassend Marokko. Goed georganiseerd. Mei is een prima periode om in Marokko te reizen, zeker qua temperatuur. Djoser Family is een geweldig concept.

  • Algemeen 10
op 7 maart 2018 bestemming: Marokko / rondreis, reisperiode: februari 2018

Eerste rondreis met dochter. Vanaf aankomst in Marokko direct een fijne ontvangst. Mooie plekken gezien. Hotels basic maar voldoende om een nacht /nachten te verblijven. Mede door medereizigers en reisbegeleider een mooi week gehad. Eten was goed. Vervoer was prima. Enig minpuntje was het feit dat we niet heel ver in de woestijn zaten.
Maar desondanks een prima eerste ervaring.

  • Algemeen 8
op 30 december 2017 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: december 2017

Hotels overboekt, gedumpt eerst in een slaapdorp waar niks was, daarna gedumpt in een hotel aan de snelweg naast shppingmall. Geen restaurants, niks te eten in t hotel alleen wimpie en macdonalds: djoser gebeld maar die doen niks. Vier oud en nieuw op een parkeerplaats bij de macdonalds zeggen ze.. zijn we hiervoor naar zuid afrika gegaan voor 10.000 euro???? Schandalig!!! Safari gaat niet door omdat we dan uren in de bus moeten zitten.. we zitten te ver weg nu volgens djoser!

  • Algemeen 1
op 19 november 2017 bestemming: Vietnam / Saigon/Hanoi, reisperiode: juli 2017

Vooraf waren wij iets bevreesd voor onze 1e (verre) groepsreis met het hele gezin incl. drie kinderen. Vanaf de 1e contacten in het vliegtuig was onze reis door Vietnam mede door de andere families en de vrijheid binnen het programma een geweldige ervaring die onze kinderen niet snel zullen vergeten.

  • Algemeen 8
op 17 november 2017 bestemming: Marokko / Rondreis, reisperiode: oktober 2017

De hele reis was een prachtige ervaring, mede door de zeer bedreven reisleider en de gezelligheid van de groep medereizigers. Alles was super geregeld en we hebben in de korte periode heel veel verschillende aspecten van het land mogen zien en beleven. Zowel voor de kinderen als voor de ouders heeft het reizen samen met een groep toegevoegde waarde.

  • Algemeen 10
op 15 november 2017 bestemming: Marokko / Rondreis, reisperiode: oktober 2017

Een hele mooi familierondreis. Gevarieerd programma met de stad Marrakesh als ook bezoek aan het binnenlan, kamelentocht en overnachtingen in een tentenkamp in de woestijn. Heel fijn dat er genoeg keuzevrijheid is om al dan niet samen met de groep iets te ondernemen of als gezin. Ik heb deze reis met mijn tienerdochte gemaakt en wijvonden het beiden een fantastische ervaring!

  • Algemeen 9
op 23 oktober 2017 bestemming: Thailand / Noord-Zuid, reisperiode: juli 2017

De reis was in een woord: FANTASTISCH!!! - Top reisleiding (Loes, Oaddy bedankt!) Top reis-gezelschap. Voor ieder wat wils (kids/volwassenen) in het programma. We hebben Thailand echt kunnen proeven, ruiken & beleven.

  • Algemeen 10
op 23 oktober 2017 bestemming: China / Rondreis, reisperiode: juli 2017

In juli 2017 een 23-daagse family rondreis (10+) met Djoser gemaakt naar China. De reis was goed georganiseerd en de begeleiding was super. Tijdens de reis werd er gebruik gemaakt van veel verschillende soorten van vervoer (nachttrein, binnenlandse vlucht, bus). Het reistempo was pittig maar wel te doen met tieners. Tijdens de reis worden de "high-lights" van China bezocht. Een aanrader om een beetje een beeld te krijgen van die immense land.

  • Algemeen 9
op 22 oktober 2017 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis, reisperiode: augustus 2017

Deze reis was echt helemaal fantastisch, zoveel mooie natuur en dieren gezien, echt een aanrader. Fijne accommodaties en fijne reisleider die veel kon vertellen over van alles.

  • Algemeen 8
op 22 oktober 2017 bestemming: NamibiŽ / Afrika, reisperiode: juli 2017

Fantastische reis met ervaren reisbegeleider die alles tot in de puntjes verzorgde. Ook vriendelijke chauffeur, kok en kampassistent die tijdens het kamperen alles netjes verzorgde. Veel dieren gezien en een prachtige natuur. Het is echt de mooiste reis die we gemaakt hebben. Omdat we gedeeltelijk kampeerden ben je dicht bij de natuur zoals in de avond dat er een gemsbok en antilope komen buurten. Sanitair was soms primitief maar dat vonden we niet erg. Daar moet je jezelf op instellen. Supergezellige groep gehad dus echt een onvergetelijke reis.

  • Algemeen 9
op 22 oktober 2017 bestemming: Nepal, reisperiode: augustus 2017

Deze zomer met m'n 2 kinderen naar Nepal geweest met Djoser. Wat een fantastisch land! We hebben onwijs genoten van alle lieve mensen, prachtige tempels, lekkere eten, bijzondere Koningssteden en mooie dieren. Toch erg bijzonder om een neushoorn van dichtbij te zien. Nepal is echt een aanrader en voor kinderen ook erg leuk!

  • Algemeen 10
op 20 oktober 2017 bestemming: Thailand / rondreis, reisperiode: augustus 2017

Met Djoser een 16+ Family rondreis gemaakt, 21 dagen, naar Thailand. Hotels prima, mooie balans tussen reisdagen/groepsexcursies/met eigen gezin op stap. Fijne Thaise gids en goede Nederlandse reisbegeleidster. Vervoer was prima, inchecken in hotels, etc ging allemaal vlot.

  • Algemeen 9
op 19 oktober 2017 bestemming: IndonesiŽ / Java, reisperiode: juli 2017

Wat een geweldige reis! We hebben genoten van dit heerlijke land, leuke mensen en heerlijke eten. We hadden een fijne reisbegeleidster die zowel voor de ouders als de kinderen er was. Wij gaan zeker weer met Djoser op reis!

  • Algemeen 9
op 18 oktober 2017 bestemming: Zuid-Afrika / rondreis, reisperiode: augustus 2017

Wij hebben een meer dan fantastische reis met Djoser Junior (16+) gemaakt. Een rondreis door Zuid Afrika. We hadden een fantastische groep met allemaal kinderen in dezelfde leeftijd, jongens en meisjes in redelijk gelijke aantallen die allen een enorme klik hadden. De accomodaties waren allemaal prima tot zeer goed en we hebben drie weken heerlijk gegeten. Alle wilde dieren gespot en 3 weken een strak blauwe lucht met tussen de 22 en 29 graden. Wat wil een mens nog meer. AANRADER!!!

  • Algemeen 9
op 18 oktober 2017 bestemming: Tanzania / rondreis, reisperiode: juli 2017

We hebben genoten van de prachtige wildparken, de reisleider heeft ons ontzettend veel kunnen laten zien en er over kunnen vertellen. Veel leeuwen,buffels, nijlpaarden, zebra's , apen, gnoes, olifanten gezien. en je krijgt er geen genoeg van!Maar als Djoser een 10 wil , stop dan met de 2 daagse busreis van de Kilimanjaro naar Dar Es Salaam. Neem ipv daarvan het vliegtuig meteen naar Zanzibar. De busreis is te lang en niet comfortabel.

  • Algemeen 9
op 18 oktober 2017 bestemming: Thailand / noord-zuid, reisperiode: juli 2017

Onze 21-daagse Thailand Family Noord-Zuid reis was in alle opzichten fan-tas-tisch! De accommodaties waren keurig, de bussen erg ruim, de excursies waren cultureel, sportief, spectaculair en in alle opzichten interessant. Reisleidster Loes en gids Oaddy hebben de reis door hun super inzet onvergetelijk gemaakt!

  • Algemeen 10
op 17 oktober 2017 bestemming: Tanzania / Zanzibar, reisperiode: augustus 2017

Prachtige reis, goede reisbegeleiding, mooi programma, schitterende natuur

  • Algemeen 9
op 17 oktober 2017 bestemming: IndonesiŽ / kleine sunda eilanden, reisperiode: juli 2017

Een reis die kennis laat maken met de vele gezichten van Indonesie: Vier eilanden met drie verschillende geloven, kruiden, bijzondere dieren en weinig toeristisch en daardoor nog authentiek.

  • Algemeen 9
op 17 oktober 2017 bestemming: Costa Rica, reisperiode: augustus 2017

Fantastische reis gehad met ons gezin naar Costa Rica en Panama. Hotels waren prima, ruim aanbod in excursies, zodat we veel kunnen hebben zien en meemaken en de reisleiding deed er alles aan om het ons naar de zin te maken.

  • Algemeen 9
op 17 oktober 2017 bestemming: Sri Lanka / Rondreis, reisperiode: juli 2017

Fantastische bestemming (Sri Lanka en Malediven) met zeer goede reis begeleiding !

  • Algemeen 9
op 17 oktober 2017 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis, reisperiode: april 2016

Hele mooie reis. Veel gezien en gedaan. Waren met junior groepsreis.

  • Algemeen 9
op 17 oktober 2017 bestemming: India, reisperiode: juli 2017

Het was een hele leuke en interresanten reis.

  • Algemeen 10
op 14 september 2016 bestemming: Thailand, reisperiode: juli 2016

In juli zijn wij drie weken naar Thailand geweest. We waren met 7 gezinnen met kinderen van 11 t/m 15 jaar. De reisleiding was fantastisch, met 1 Nederlandse en 1 Thaise gids. Ook hadden wij een een enorm leuke groep. De reisleiding en groep zijn belangrijk voor het slagen van deze vakantie. We hebben heel veel gezien en beleefd. Er is een groot aanbod van excursies, met voor ieder wat wils. Fietsen door Bangkok en de Tuk tuk toer vond ik hoogtepunten. Reken op meer kosten als je veel excursies wilt doen (ze zijn de moeite waard). Het merendeel van de hotels zouden wij niet zelf hebben uitgezocht, sommige waren van mindere kwaliteit. De familiereis is ons heel goed bevallen. Er waren altijd kinderen om mee te spelen, ze aten met elkaar en de excursies waren er leuker door.

  • Algemeen 9
op 14 september 2016 bestemming: China, reisperiode: augustus 2016

We hebben een schitterende juniorreis gehad. In 23 dagen hebben we zo'n 7200 km gereisd (met o.a. binnenlandse vluchten, nachttreinen, hoge snelheidstrein, de bus, de Ferry) en veel gezien (zowel steden, dorpen, natuur en natuurlijk de toeristische plaatsen zoals de Chinese muur, het zomerpaleis, tempels, terracotta leger, de reuzepanda's in Chengdu, Beijing, Hongkong) Daarnaast hebben we dankzij de reisleider ook zeer lekker gegeten (in elke streek o.a. de streekgerechten, gerechten werden voor ons minder pikant klaargemaakt) De reis ter plaatse is zeer goed georganiseerd. We hadden een zeer ervaren Nederlandse reisleider wat de reis zeer aangenaam maakte (weinig wachttijden aan o.a. hotels, restaurants, luchthavens + stations) bezienswaardigheden), veel informatie over het land, ook de Chinese gidsen vormen een meerwaarde, bij elke bestemming een kaartje met aanduiding (ook in het Chinees wat geen luxe is) van het hotel, bezienswaardigheden in de buurt, bakker, ...). De meeste hotels zijn OK, een paar ervan kunnen best vervangen worden (hygiŽne). China is een zeer aangenaam land met kinderen , een land dat wel redelijk ontoegankelijk is (zeer groot, vervoer niet evident, taalbarriŤre zelfs in de grote steden). Een goed georganiseerde reis is dus een must.

  • Algemeen 9
op 3 september 2016 bestemming: Cuba, reisperiode: augustus 2016

Prijs/kwaliteit ver onder de maat. Accommodatie zeer vies. Zwembaden waren gevaar voor de gezondheid. Door reisbegeleidster werd bij elk hotel/resort gewaarschuwd de kinderen niet in het zwembad te laten zwemmen. Excursies die in de reisbeschrijving als inclusief stonden genoemd, moesten ter plekke toch worden betaald. Dode zwerfhond bij het zwembad. In de hotelkamer een bijzetbed, terwijl we voor ons kind voor een volwassen persoon moesten betalen. In Cuba is een bijzetbed op de kamer gratis... Een overnachting op een camping met kapotte tenten. Tijdens het regenseizoen, dus elke avond een tropische stortbui, en met een grote wolk muggen. In de haciŽnda lagen meer dan tien beschonken mannen te slapen, waarvan niemand wist wie dat waren.

Cuba is geweldig, maar ga er niet heen met Djoser!

  • Algemeen 1
op 23 augustus 2016 bestemming: Peru, reisperiode: juli 2016

Prachtige en goed georganiseerde rondreis. Goede hotels. Deskundige reisbegleidster. Mijn kinderen en ik hebben genoten van dit mooie land.

  • Algemeen 9
op 14 augustus 2016 bestemming: Thailand, reisperiode: juli 2016

Deze reis viel erg tegen. Ten eerste was de overstaptijd op Frankfurt bijna 7 uur. Ten tweede krijg je meerdere malen slechte hotels/accomodaties. Dit is totaal niet zoals het is beloofd. Een backpackers-hotel in Ko- Samed.... enzovoort... Echt schandalig!! Ik zal deze reis-organisatie niet aanraden, want het is het geld niet waard!

  • Algemeen 5
op 10 augustus 2016 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: juli 2016

Naar Zuid-Afrika ga je om vele verschillende redenen: de boeiende vele culturen, de politieke ontwikkelingen van de afgelopen 50 jaar, de natuur, het wild, de safari's, het eten, de hartelijke mensen. We hadden dan ook een goede, Afrikaans sprekende reisleidster, die vanuit haar eigen verleden als kleurlinge en politiek activiste tegen apartheid, en jaren lange ervaring als reisleidster de 1000 gebreken vanuit Djoser redelijk wist te verbloemen. Lof voor haar; maar net als wij wil ze na deze ervaring van 3 weken rondreis "georganiseerd" door Djoser nooit meer met deze organisatie te maken hebben.
Voor ons begon de ellende al maanden van te voren. De groep was niet vol en dus wachtte Djoser tot 10 dagen voor vertrek met de bevestiging dat de reis door zou gaan (ondanks meerdere mails van onze kant met vragen om opheldering; bij een klacht hierover kregen we een standaard excuus brief).
Bij het inchecken op de vlucht bleken mijn partner, kind (9jr) en ik op 3 verschillende rijen verspreid door het vliegtuig te zijn ingeboekt. Volgens Djoser een fout van KLM, volgens KLM een VEEL te late bevestiging van Djoser van de stoelen (meer dan de reeds bekende (standaard) excuus mail kon er vanuit Djoser niet af, een oplossing boden ze niet!). Ons kind bleek als volwassene te zijn ingeboekt. Maar Djoser verandert dat niet als wij hen van deze fout op de hoogte stellen. Bij de volgende (binnenlandse) vlucht zaten we dus weer alle drie ergens anders en mocht ons kind bijna niet mee, omdat niet aan te tonen was dat zij de volwassene van het ticket was! (Wat kwam de tekst van de uitleg- en excuus mail van Djoser ons bekend voor....).
Het eerste hotel waar we 's avonds laat aankwamen was extreem basic (wat je voor de hoge prijs van de reis (2800 euro p.p.) niet helemaal kon rijmen; noch bij het gesuggereerde ĎRitzí hotel in Kaapstad). Het bleek echter zeker niet het slechtste hotel waarin we 'gedumpt' werden. De lijst van gesuggereerde hotels van Djoser (allemaal (redelijk) goed beoordeeld) werd slechts 3 keer gefrequenteerd. De rest hadden we hotels ver onder het geadverteerde niveau. Het diepte punt was een hotel, waar de sperma- en bloedsporen nog in de lakens zaten, de pis nog op de grond rond de wc zat en aan de korsten en resten op de vloeren in de kamers en in de badkamer bleek dat er slechts zeer erbarmelijke hygiŽne standaards golden. De Djoser-medewerker die we hierover belden vond dat het geen enkel probleem kon zijn om daar kinderen in te laten slapen! In een land met een extreem hoog HIV/AIDS verspreiding; U bent gewaarschuwd! Zonder doortastend optreden van enkele groepsgenoten en de reisleidster hadden we die nacht op eigen kosten in een ander hotel moeten slapen (en maar zien hoe we daar zouden moeten komen, want de bus mocht niet verder reizen van Djoser!).
Daarnaast zijn allerlei entree gelden niet inbegrepen van excursies waar je echter aan MOET deelnemen. De plekken waar je anders achter gelaten wordt zijn te 'gevaarlijk' om alleen of met een gezin meerdere uren achter te blijven. Dat jaagt mensen op hele hoge kosten. Je hebt alleen de keuze om mee te gaan, en dus moet je wel de entreegelden betalen (en dat loopt al snel in de vele honderden euro's), ook als je zelf de plek niet interessant vindt. Het ligt gewoon op de route die de bus aflegt naar de volgende bestemming.
We hadden als groep het geluk dat we een flexibele reisleidster hadden, waardoor we er als groep en met haar hulp een memorabele vakantie van hebben kunnen maken, die Zuid-Afrika eer aan doet. Maar ik zal nooit meer voor deze reisorganisatie kiezen als ik een rondreis met kinderen ga maken!
Ik heb het idee dat ik de tekst van de excuusmail die we van Djoser gaan krijgen al een aantal keren in mijn mailbox heb staan. ĎWeg met Djoserí is denk ik een goed devies voor hen.

  • Algemeen 1
op 10 oktober 2014 bestemming: Suriname / Paramaribo, reisperiode: juli 2014

Met het gezin met Djoser junior naar Suriname geweest en erg teleurgesteld. De accomodaties waren veelal ver onder maat (armoedig, vies), reisbegeleiding deels onvoldoende en de vlucht met KLM hectisch, want iedereen zat verspreid door het toestel. Bij Djoser geklaagd, maar alleen een tegoedbon voor een volgende reis gekregen: een sigaar uit eigen doos. Geen Djoser meer voor ons.

  • Algemeen 4
  • Accommodatie 3
  • Vervoer 4
  • Prijs / kwaliteit 3
op 6 september 2014 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: juli 2014

Samen met mijn kinderen de 2-weekse Junior reis door Costa Rica gemaakt! Heel gezellig weer.
De 1ste dag vonden we de bus wat klein, wat gebruikelijk is in CR, maar na een paar dagen was het lekker knus. De natuur is prachtig en we hebben veel gezien! Onze reisleidster wist heel veel en heeft ons allemaal een super leuke vakantie bezorgt! Djoser bedankt! We kijken terug op een mooie tijd en de 1ste reŁnies zijn al gepland!

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 29 augustus 2014 bestemming: Thailand / Thailand, reisperiode: juli 2014

Deze zomer meegeweest met Djoser junior naar Thailand. Geweldige reis, goede mix van cultuur, natuur en eindigen op het strand. Alles top geregeld vanaf het kantoor. Ter plaatse een geweldige lokale gids en reisbegeleiding. Veel mogelijkheden tot iets gezamenlijk te doen maar ook individuele vrijheid wat wij erg fijn vinden, als gezin. De volgende reis staat alweer in de planning.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 9
op 26 augustus 2014 bestemming: Sri Lanka / rondreis, reisperiode: augustus 2014

Wij zijn met ons gezin mee geweest met een rondreis door Sri Lanka met Djoser Junior. Sri Lanka is een super leuke bestemming omdat het zo afwisselend is; bergen, stranden, tempels, straatleven, alles is er. Korte afstanden. De reis zat perfect in elkaar, de hotels boven verwachting en de groep was heel erg leuk. Het was allemaal top, zeker ook Frans, onze reisbegeleider. Het snorkelen bij Trincomalee was zeker ook een hoogtepunt. Prachtig! Wij gaan zeker nog een keer op reis met Djoser.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 9
op 9 december 2012 bestemming: China / China, reisperiode: juli 2012

Djoser Junior China
Niet dankzij, maar ondanks Djoser toch een goede vakantie gehad. Wat ging mis:
1. Vlucht met Lufthansa via Duitsland. Door vertraging een extra tussenstop en 9 uur vertraging. Djoser weigert te bemiddelen in verkrijgen schadevergoeding en beantwoord vraag over compensatie verloren vakantiedag niet. Advies: neem een KLM vlucht.
2. Reisleiding had geen ervaring en geen affiniteit met kinderen. Je moest als ouder heel alert zijn of haar ideeŽn voor de dag strookten met belangen/behoeften kinderen. Advies: stel vooraf eisen aan niveau begeleiding.
3. Hotel in Beijing lag ver buiten centrum, ver van metronetwerk. Busverkeer was te complex om te bevatten, taxi was moeilijk en soms onmogelijk verkrijgbaar. Hierdoor moesten we volledig terugvallen op georganiseerd programma. Advies: boek een reis met in Beijing een gunstige ligging van het hotel.
4. Binnenlandse verplaatsingen (trein, vliegtuig, boot) steeds op meest ongunstige tijdstip: vroeg in de ochtend of laat in de avond. Betekende regelmatig voor 6 uur klaarstaan en na 22 uur aankomst. Te inspannend voor kinderen, naast toch al een intensief programma. Advies: dwing vooraf gunstige reistijden af.
5. In hotel in Xian bevond zich tevens een bordeel. Hiernaast was het een vies hotel met lage kwaliteit(Ö) ontbijt. Wij vonden dit niet passen in een junior reis.
6. Chengdu is leuk vwb de Pandaís; heeft verder niets te bieden. Advies: zorg dat reistijden van Xian naar Chengdu en van Chengdu naar Yangshou zodanig zijn dat je zo kort mogelijk in Chengdu verblijft.
7. Overnachting in Kanton voegt niets toe. Smerige stad.
8. Djoser gaf steeds het gevoel dat de goedkoopste optie werd genomen: vakantiekracht als reisleider, ongunstige verplaatsingstijden, reisleider en gids niet aanwezig op laatste dag (zelf transfer regelen naar vliegveld). Dit terwijl onze groep volgeboekt was en er veel 3-persoonsgroepen waren, die voor hetzelfde geld met zín 3 op een kleine 2-persoonskamer sliepen.

  • Algemeen 5
  • Accommodatie 5
  • Vervoer 2
  • Reisbegeleiding 5
  • Excursies 7
  • Prijs / kwaliteit 5
op 28 augustus 2012 bestemming: Kenia / Rondreis, reisperiode: juli 2012

De reis van Djoser Junior is ons zeer goed bevallen zeker met kinderen. Uitstekend!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 7
  • Prijs / kwaliteit 9
  • 1