Nieuwe reizen van Effeweg.nl in Spanje

Geschreven op 5 februari 2019 door Demi

De stad Sevilla in Spanje
De stad Sevilla in Spanje
Effeweg.nl is een reisorganisatie die ontstaan is in 2002 toen touringcarbedrijven op zoek waren naar ritten voor de zomermaanden. Wat begonnen is met een aantal stedentrips in de zomermaanden is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met busreizen, vliegreizen, fietsreizen en meer. Nu biedt de reisorganisatie twee nieuwe reizen naar Spanje aan.

Excursiereis Barcelona en de Spaanse kust 

Een van de twee nieuwe Spaanse reizen is de 'Excursiereis 8 dagen Barcelona en de Spaanse kust'. Het vervoer is per Comfort Class touringcar met airco en toilet. Tijdens deze reis ga je vanaf het verzamelpunt naar een Frans hotel voor de overnachting. Via Route du Soleil kom je de volgende middag aan bij het hotel aan de Costa Brava. De volgende dag is er de keuze of je Barcelona zelf verkent of een dagtocht boekt waarbij een Nederlandse gids je een tour geeft door de stad. Bij de dagtocht kom je onder andere bij de boulevard de Ramblas, Plaça d'Espanya, musea en het kasteel Montjuïc. De vierde dag bezoek je onder andere Arabische badhuizen, de Joodse wijk en Figueres. Je kunt in Figueres ook het Dalí-museum bezoeken. Dag vijf is een excursie naar de 725 meter hoge berg Montserrat. De dag daarna kun je een vrije dag inplannen of een reservering maken voor een dagtocht door het binnenland van Spanje. Hierbij wordt een rondrit gemaakt met een authentiek treintje en bezoek je het middeleeuwse dorpje Besalú. De volgende dag vertrek je weer richting Nederland en overnacht je in een Frans hotel. Bij de reis zit zeven maal ontbijt en diner inbegrepen.

Costa Brava
Costa Brava

Vlieg-busreis Spanje en Portugal

De tweede reis is een 'Vlieg-busreis 8 dagen Spanje en Portugal' met 100% vertrekgarantie en een Nederlandse reisleider ter plaatse. Je vliegt met Transavia vanaf Amsterdam naar Sevilla. Met een lokale reisgids ontdek je de stad Sevilla. De tweede dag bezoek je het stadje Ronda die op een 165 meter hoog rotsplateau ligt. Dag drie kun je kiezen om een dagje in Sevilla te blijven of om mee te gaan naar Jerez, deze stad staat bekend om de Andalusische paarden en sherry. Onderweg naar Jerez bezoek je een van de beroemde witte dorpen van Andalusië. De vierde dag ga je naar Portugal en stop je in de plaats Albufeira, daarna rijd je door naar het hotel in Peniche. De volgende dag kan je kiezen om in Peniche te blijven of om mee te gaan met de dagtocht naar Lissabon. In Lissabon zie je de belangrijkste bezienswaardigheden en heb je de middag vrij te besteden. Dag zes kun je de plaatsen Fatima en Tomar bezoeken. De dag erna rijd je naar Kaap Roca, wat het meest westelijke puntje van het Europese vasteland is. Sintra ligt in een bosrijke en heuvelachtige omgeving en staat hiermee op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het vissersplaatsje Cascais is sfeervol met historie en heerlijk eten. De laatste dag ben je in het stadje Obidos, een ommuurd middeleeuws dorp. Na dit bezoek wordt je door de reisleider van Effeweg.nl terug begeleid naar de luchthaven en vlieg je met Transavia terug naar Amsterdam.

De stad Ronda in Spanje
De stad Ronda in Spanje

Nieuws

Artikelen