Rondreis door de Zwitserse Alpen nu boekbaar bij Effeweg.nl

Geschreven op 6 november 2018 door Egbert

De Zwitserse Alpen
De Zwitserse Alpen
Bij Effeweg.nl is de 8-daagse rondreis door de Zwitserse Alpen boekbaar. Tijdens deze rondreis proef je de heerlijke winterse sfeer die heerst in de Alpen. Tijdens deze rondreis ontdek je Zwitserland met de bus en met de trein. Niet voor niets staat deze reis tussen de reistoppers van Effeweg.nl.

De natuur van de Alpen

In de Zwitserse Alpen sta je echt versteld van de prachtige landschappen. Zo vind je er veel bebossing en langs de rivier vind je groeiende overbossen. In het zogenoemde Mitteland vind je vooral fijnsparren en beuken. Ook erg interessant tijdens deze reis zijn de vele bijzondere bomen die je tegenkomt, zoals esdoorns, lindes, zomereiken en niet te vergeten essen. In en rondom de wateren leven veel zoogdieren, amfibieën en vogels. Tijdens deze rondreis ontdek je al deze prachtige flora en fauna.

Programma

De reis begint in Brig waar je de eerste 5 dagen zult verblijven. Deze stad ligt in het prachtige Oberwallis. De avond begin je met een kort stadsrondrit door het centrum van Brig. Zo heb je meteen een goed beeld van de stad. Verder maak je een bijzondere treinrit op het spoor van Glacier Express. Tijdens deze treinrit slinger je langs steile rotsen en klim je over de 2.000 meter hoge Oberalppas, wat unieke beelden oplevert. Verder maak je nog twee mooie treinritten door Zermat en Matterhorn, waarbij je afsluit met de treinrit 'Mont Blanc Express'. Deze dagen sluit je af in de stad Brig en breng je nog een bezoek aan Bern. Ook wordt er nog een dag uitgetrokken om de Aletschgletsjer te bezoeken. Vanuit hier heb je ook weer een prachtig uitzicht.

Nieuws

Artikelen