Interview Solmar.nl

Interview met Susanne Kerkhoff
First Class bus van Solmar Tours

Persoonlijke vragen voor de geïnterviewde

Vertel eens wat over jezelf, hoe lang werk je al bij de organisatie? Wat is je huidige functie? Heb je ook andere functies gehad? Wat vind je wel/niet leuk aan je functie?
Ik ben al 6 jaar werkzaam als reserveringsmedewerker op ons call center in Maarheeze. Wij zijn er om mensen te adviseren en om vragen te beantwoorden. Kan ik er met een rolstoel uit de voeten? Is het hotel geschikt voor kinderen? Is er wifi op de kamer? Het leukste aan dit werk is dat je mensen kan helpen met het uitzoeken van een ideale vakantie. Mensen sparen er vaak een heel jaar voor en kijken er erg naar uit!

Vragen over de organisatie

Hoe is het bedrijf ontstaan?
Solmar Tours is sinds 1987 gespecialiseerd geweest in buspendelreizen naar Spanje. Tegenwoordig hebben we ons pakket uitgebreid met vliegreizen naar Spanje, busreizen naar Kroatië en meerdaagse excursiereizen. Ook is het mogelijk om alleen het hotel te reserveren en op eigen gelegenheid naar Spanje/Kroatië af te reizen.

Waarom is destijds voor de bedrijfsnaam gekozen?
Sol betekent Zon & Mar betekent Zee.

Wie is de doelgroep?
Onze doelgroep is heel erg breed. Van families tot stelletjes tot oudere mensen die gaan overwinteren in Benidorm.

Waarin onderscheidt de organisatie zich van concurrenten?
“Beste prijs, goede reis” Dat we voor een lage prijs, mooie goede hotels en appartementen aanbieden met nieuwe bussen. Wij hebben als enige in Nederland een eigen transferium met restaurant waardoor het reisgemak sterk verbeterd. Op al onze bussen is een hostess aanwezig die de catering verzorgd. Ook zijn wij erg trots op onze First Class bussen. Het zitcomfort is hier erg goed en de stoelen zijn een stuk breder dan in de Royal Class bussen.

Welke bestemmingen verkopen jullie op dit moment het meest?
Dat is erg verschillend. In de zomerperiode zijn Malgrat de Mar en Salou erg populair en in de winterperiode is dat Benidorm.

Kun je trends of verschuivingen noemen m.b.t. bestemmingen?
Deze verschuivingen vinden vaak plaats tussen Malgrat de Mar en Salou. Het ene jaar is de Salou populairder, het andere jaar Malgrat de Mar. Dit jaar zien we ook Kroatië in populariteit toenemen.

Wat is echt kenmerkend/karakteristiek voor de organisatie?
Dat alles met een kleine groep betrokken medewerkers goed geregeld kan worden.

Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
Dat we goede reizen kunnen aanbieden en dat wij het verschil maken door onze service.

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR/Calamiteitenfonds?
Wij zijn aangesloten bij het SGR.