Cochabamba

Standbeeld Cochabamba, Bolivia
Standbeeld Cochabamba, Bolivia

In Centraal-Bolivia ligt in de vallei Cochabamba in de Andes de stad Cochabamba. Met ongeveer 800.000 inwoners is het de 3e stad van Bolivia. Cochabamba is een stad van tegenstellingen. Zo is het in de binnenstad redelijk modern, maar hoe verder je buiten het centrum gaat, hoe minder modern het wordt. In de buitenwijken komt veel criminaliteit voor en moeten de mensen het vaak doen zonder bestrating, riolering en elektriciteit. In het centrum vind je weer wel veel uitgaansgelegenheden en leuke en levendige straten met cafés en restaurants. Ook zijn hier de meeste winkelcentra en bedrijven gevestigd. Rond El Prado en Calle España vind je de drukke uitgaanscentra.

Heb je weinig kennis van Bolivia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Cochabamba
Plaatsen in de buurt van Cochabamba (Bolivia) :
 • Sucre (206 km)
 • Oruro (260 km)
 • Potosí (263 km)
 • Santa Cruz de la Sierra (265 km)
 • Trinidad (276 km)
 • La Paz (372 km)
 • Tupiza (471 km)
 • Tarija (551 km)
 • Cobija (769 km)
 • Ervaringen

  op 6 november 2017 plaats: Cochabamba, reisperiode: november 2016

  Cochabamba is de perfecte uitvalsbasis om Spaans te leren en Bolivia te ontdekken. Cochabamba is de stad van de lente en de Cochabambinos vinden altijd een reden voor een feestje! De omgeving van Cochabamba is prachtig en je zult er geen toerist vinden. Spaans leren doe je natuurlijk bij language school Juntucha, www.juntucha.org.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 10
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 7
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Cochabamba

  Cristo de la Concordia (Cochabamba)

  Cristo de la Concordia
  Cristo de la Concordia
  Kaart met locatie Cristo de la Concordia

  De Cristo de la Concordia is een standbeeld van Jezus Christus, gelegen op de San Pedro heuvel. Het beeld is gemaakt van staal en cement en is het grootste standbeeld van Jezus ter wereld. Het standbeeld is samen met het voetstuk ongeveer 40 meter. Hiermee is het beeld groter dan het beroemde standbeeld van Jezus in Rio de Janeiro. Aan de rand van de heuvel gaat een kabelbaan omhoog, zodat je het beeld kunt bezoeken. Je hebt vanuit hier een prachtig uitzicht op de stad.

  Het archeologisch museum in Cochabamba (Cochabamba)

  Het archeologisch museum in Cochabamba
  Het archeologisch museum in Cochabamba
  Kaart met locatie Het archeologisch museum in Cochabamba

  Het archeologisch museum in Cochabamba is prachtig en heeft meer dan 20.000 archeologische stukken uit verschillende culturen uit Bolivia. Zo kan je er onder andere mummies, textiel en producten gemaakt van metaal en steen zien. Ook is er een afdeling paleontologie, waar je fossiele resten en sporen van verschillende organismen kan bekijken. Het museum is iedere dag geopend van 8 uur in de ochtend tot 6 uur in de avond.

  Kathedraal van Cochabamba (Cochabamba)

  De Kathedraal van Cochabamba is een prachtige kathedraal, gebouwd aan het begin van de 18e eeuw. Dit werd gedaan op basis van een oude tempel uit de 16e eeuw. Het gebouw ligt aan de Plaza 14 de Septiembre, wat een van de karakteristieke symbolen van de stad is. In de kathedraal is het licht en ruim met mooie plafondschilderingen. Ook zijn er beelden van verschillende heiligen.

  La Cancha (Cochabamba)

  La Cancha
  La Cancha
  Kaart met locatie La Cancha

  La Cancha is Zuid-Amerika's grootste openluchtmarkt. Er staan zo’n 40.000 kraampjes op de markt en ook alles is hier dan te vinden. Zelfs vis kan je er kopen, ondanks dat de stad in het midden van de Boliviaanse hooglanden ligt. Erg kleurrijk zijn de groenten en fruit, het textiel en het handwerk. Deze markt is iedere dag geopend en de drukste marktdagen zijn woensdag en zaterdag.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bolivia bekijken.

  Vervoer

  In Cochabamba heb je de luchthaven Aeropuerto Internacional Jorge Wilsterman. Eenmaal daar aangekomen kun je verder reizen met het openbaar vervoer of een auto huren. In Cochabamba is ook een busstation. Vanuit hier vertrekken veel buslijnen richting andere steden in de omgeving. Het is tevens mogelijk om met de taxi te reizen.

  Geschiedenis

  De stad Cochabamba werd op 2 augustus 1571 gesticht. Dit werd in opdracht gedaan van Viceroy Francisco de Toledo. De stad zou een agrarisch productiecentrum moeten worden om eten te produceren voor mijnsteden. Deze waren gelegen in de hoogvlaktes, dichtbij Cochabamba. Door de zilvermijnbouw ging het de eerste eeuwen redelijk goed met de stad. In de 18e eeuw begon de mijnbouw echter af te nemen. Aan het einde van de 19e eeuw kwam hier weer verandering in en is de stad weer gaan groeien als agrarisch centrum.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Cochabamba