Oruro

Uitzicht op de stad Oruro
Uitzicht op de stad Oruro

Tussen de steden La Paz en Sucre ligt Oruro, een mijnwerkers-stad op een hoogte van ongeveer 3.800 meter. Oruro heeft meer dan 235.000 inwoners en ze leven vrijwel voor het grootste deel in armoede. Ook is het in Oruro vaak erg koud, omdat het zo hoog ligt. Een van de belangrijkste feesten van het jaar is Carnaval en dit wordt dan ook al meer dan 2.000 jaar door de inwoners gevierd.

Heb je weinig kennis van Bolivia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Oruro
Plaatsen in de buurt van Oruro (Bolivia) :
 • Potosí (218 km)
 • Sucre (248 km)
 • Cochabamba (260 km)
 • Tupiza (364 km)
 • La Paz (414 km)
 • Santa Cruz de la Sierra (473 km)
 • Trinidad (509 km)
 • Tarija (534 km)
 • Cobija (857 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Oruro

  Cala Cala (Oruro)

  Cala Cala
  Cala Cala
  Kaart met locatie Cala Cala

  Cala Cala is een dorp, gelegen op 21 kilometer ten zuidoosten van de stad Oruro. Cala Cala is een archeologisch gebied waar pre-colombiaanse schilderijen, rotsschilderingen en enorm veel lama's te bezichtigen zijn. Grote delen van de omliggende grasvelden rondom Cala Cala worden namelijk gebruikt voor de meer dan 500 lama's van de ruim 70 families die hier in en rondom het dorp wonen. Inwoners van het dorpje beschouwen de archeologische sites als een deel van hun heilige rijk.

  Carnaval van Oruro (Oruro)

  Carnaval van Oruro
  Carnaval van Oruro
  Kaart met locatie Carnaval van Oruro

  Het Carnaval van Oruro is een groot jaarlijks terugkerend evenement. De officiële naam is El Carnaval de Oruro en bestaat al meer dan 2000 jaar. Het is een christelijk ritueel waarbij de Diablada, een traditionele dans, wordt uitgevoerd. Dit doen ze in duivelskostuums. Spaanse invloeden zijn ook goed terug te zien in het evenement, voornamelijk in de muziek. Het feest duurt in totaal acht dagen, voorafgaand aan de Aswoensdag.

  Monument Virgen del Socavón (Oruro)

  Monument Virgen del Socavón
  Monument Virgen del Socavón
  Kaart met locatie Monument Virgen del Socavón

  In Oruro staat een van de hoogste standbeelden van heel Zuid-Amerika. Het monument voor de Virgen del Socavón heeft een hoogte van ruim 45 meter. Aan de onderkant van het standbeeld is een bezoekersruimte gemaakt. Veel toeristen bezoeken het enorme beeld om ermee op de foto te gaan. Vanuit hier heb je bovendien een mooi uitzicht op de stad en de omgeving.

  Plaza 10 de Febrero (Oruro)

  Plaza 10 de Febrero
  Plaza 10 de Febrero
  Kaart met locatie Plaza 10 de Febrero

  Plaza 10 de Febrero ligt in het midden van het centrum van de stad en is een groot plein. Het is vernoemd naar een opstand in 1781 tegen de Spanjaarden. Rondom het plein liggen grote koloniale gebouwen, zoals het provinciehuis en het stadhuis. Op het plein staat ook een standbeeld van Aniceto Arce, hij was een voormalig president en tevens de stichter van de Boliviaanse spoorlijn. De moderne Catedral op het plein was vroeger een jezuïetenkerk, maar heeft nog wel de oude toren en een ingang gemaakt in barokstijl.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bolivia bekijken.

  Vervoer

  Vanuit Oruro rijden er bussen en treinen naar omliggende plaatsen als Sucre, La Paz en Cochabamba. De stad is per vliegtuig te bereiken via Juan Mendoza Airport, vanaf hier rijden er bussen en taxi's naar het centrum.

  Geschiedenis

  De stad is ontdekt op 1 november 1606 door Don Manuel Castro de Padilla. Tijdens de 17e eeuw was Oruro een van de grootste steden van de regio, het werd voornamelijk bekend door de zilvermijnen. Toen de zilvermijnen uitgeput raakten werd de stad echter snel verlaten. In de late 19e eeuw bloeide het weer op toen de tinmijnbouw werd opgepakt. De naam van de stad was destijds Real Villa de San Felipe de Austria, genoemd naar de Spaanse monnik Philip III.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Oruro