Gaborone

Gaborone
Gaborone

Gaborone is de hoofdstad van Botswana en ligt in het zuidoosten van het land. Daarnaast is het ook de hoofdstad van de regio South-East. Er leven zo'n 208.400 inwoners en de stad ligt op ongeveer 15 kilometer van de Zuid-Afrikaanse grens af. In Gaborone zetelt de regering en de stad is het administratieve en commerciële hart van Botswana. Gaborone is een bruisende, moderne stad. Er zijn verschillende winkelcentra, uitstekende restaurants en het uitgaansleven is gevarieerd.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Botswana? Wij helpen je graag! Op basis van de wensen zoeken wij een passende reis. Ook een reis op maat kunnen wij samenstellen. Dat doen we gratis & vrijblijvend. Vraag meteen een gratis offerte aan.


Vraag een offerte aan

Landkaart Gaborone
 • Francistown (420 km)
 • Kasane (767 km)
 • Maun (579 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Gaborone

  Centrum van Gaborone (Gaborone)

  Centrum van Gaborone
  Centrum van Gaborone

  Gaborone is de hoofdstad van Botswana en ligt in het zuidoosten van het land. In Gaborone zetelt de regering en de stad is het administratieve en commerciële hart van Botswana. Gaborone is een bruisende, moderne stad. Er zijn verschillende winkelcentra, uitstekende restaurants en het uitgaansleven is gevarieerd.

  Gaborone Dam (Gaborone)

  Gaborone Dam
  Gaborone Dam

  Als je van water houdt moet je zeker een bezoekje brengen aan de Gaborone Dam. Er worden tussen de hoge bergen en de prachtige ongerepte natuur talloze activiteiten georganiseerd, zo kan je er zwemmen, windsurfen en zeilen. Ook is er de mogelijkheid om te vissen. Bij Yacht Club, een openluchtbar, kan je een heerlijk hapje eten of drinken. Tevens zijn er diverse picknickplaatsen waar je kunt picknicken.

  Gaborone Game Reserve (Gaborone)

  Gaborone Game Reserve
  Gaborone Game Reserve

  Het kleinste wildpark van Botswana, Gaborone Game Reserve, ligt niet ver van Gaborone af en is in 1988 geopend. Het is door de goede bereikbaarheid erg druk bezocht. Het is maar zo'n 550 hectare groot en toch het twee na populairste park van Botswana. Tevens is er een opvoedkundig centrum en zijn er diverse picknick-sites. In het park ligt een goed wegennet waardoor je met de auto makkelijk zebra's, struisvogels, impala's, neushoorns, wildebeesten en springbokken kan spotten. Zeldzame vogels zorgen in het Gaborone Game Reserve voor een bijzonder schouwspel.

  National Museum & Art Gallery
  National Museum & Art Gallery

  Het grootste museum van Gaborone, de hoofdstad van Botswana, is het National Museum & Art Gallery. Hier worden de gebruikelijke historische archeologische vondsten en opgezette dieren tentoongesteld. Er zijn ook verschillende tentoonstellingen, zoals de tentoonstelling over de cultuur van de San. Er wordt uitgebreid verteld over deze woestijnbewoners, en er is ook kunst van deze cultuur te vinden. Bij het museum hoort ook een galerie. Hier vind je prachtige Afrikaanse, moderne en traditionele kunst.

  Winkelen in Gaborone (Gaborone)

  The Mall is het centrale winkelgebied in Gaborone. Hier bevinden zich veel chique winkels. The African Mall is een winkelgebied met wat minder chique winkels. Aangezien het prijsniveau een stuk lager ligt dan in Nederland kun je hier voor een klein prijsje de mooiste souvenirs kopen. Op de verschillende markten die er zijn is het gebruikelijk om af te dingen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Botswana bekijken.

  Vervoer

  Sir Seretse Khama International Airport ligt zo'n 15 kilometer van Gaborone af. Wanneer je met de auto reist in het land moet je niet vergeten dat er in Botswana en dus ook Gaborone links wordt gereden. De wegen zijn er voor Afrikaanse begrippen redelijk en toeristen kunnen er makkelijk zelf rijden. Pas met het rijden ook op voor overstekend wild. De maximum snelheid binnen de bebouwde kom is 60 km/u en buiten de bebouwde kom 120 km/u. In Botswana is bijna geen openbaar vervoer. Je kunt gebruik maken van taxi's en in grote steden, zoals in Gaborone, rijd een trein door verschillende grote steden in Botswana.

  Geschiedenis

  Botswana werd tot en met 1966 Bechuanaland genoemd, maar na de onafhankelijkheid werd het officieel Botswana. De hoofdstad was in die tijd Mafeking en werd toen Gaborone. Dit door de strategische ligging, de betrouwbare watervoorzieningen en de continentale spoorlijn. Mafeking, dat nu Mafikeng heet, is nu de hoofdstad van Noordwest, een Zuid-Afrikaanse provincie.

  Heb je interesse in een reis naar Gaborone? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Gaborone, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Judith

  Judith - reisexpert Botswana


  Botswana vind ik eigenlijk ťťn grote dierentuin alleen dan zonder hekken. Je kunt er ieder moment oog in oog komen te staan met de wilde dieren. Ontdek de dorre vlaktes van de Kalahari woestijn, vlieg met een helikopter over het moerasgebied van de Okavango Delta en ga op safari om de BIG 5 te ontmoeten. Je kunt Botswana ook heel goed combineren met een bezoek aan de Victoria Fallsís op de grens met Zimbabwe en Zambia. Wil jij op vakantie naar Botswana? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Judith.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen