Cartagena

Historische centrum van Cartagena
Historische centrum van Cartagena

Cartagena is een een echte havenstad. Deze stad is gevestigd in het noord-westen van Colombia. De stad word ook wel Cartagena de Indias genoemd, en het is de hoofdstad van het departement Bolívar. Cartagena is een van de mooiste steden van Zuid-Amerika en heeft veel bezienswaardigheden. Door de ligging aan zee is het ook mogelijk te duiken.

Heb je weinig kennis van Colombia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Cartagena
Plaatsen in de buurt van Cartagena:

Ervaringen

Maudy van Steenis-Meijer op 24 februari 2020 plaats: Cartagena, reisperiode: februari 2019

In Cartagena ziet, hoort, voelt en proef je de Caribische Cultuur. De ligging van het hotel was fantastisch. Tijdens het ontbijt (op het terras van ons hotel) keken we uit op het beroemde Castillo San Felipe de Barajas. Tijdens de streetfood tour was je echt onder de lokale bevolking en proefde je de lokale lekkernijen. De zonsondergang bij Cafe del Mar is adembenemend mooi en qua muziek heel trendy. De grafiti-kunstwerken in de wijk Getsemni leveren mooie foto's en een bezoekje aan het Caribe Jewelry Museum is best leuk als je van sieraden houdt. We vonden wandelen over de vele plazas en mensen kijken ook de moeite waard. In Bucaramanga zaten we in het Andesgebergte. Daar hebben we verjaardagen gevierd met onze familie. Kortom we kunnen terugkijken op een mooie tijd in Colombia.

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 9
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 9
Nel Lagas op 11 november 2017 plaats: Cartagena, reisperiode: oktober 2017

Cartagena is een stad waar je lekker kunt relaxen. Wij hebben een dagtrip gemaakt naar het eiland Majagua, waar je in een paradijselijke omgeving kunt zwemmen, duiken, snorkelen of gewoon op je ligbed een beetje voor je uit kunt dromen.

 • Algemeen 8
 • Restaurants 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 8
E.Wijdemans op 14 mei 2015 plaats: Cartagena, reisperiode: april 2015

Cartagena is een mooie stad met een oude historisch stad. Veel te zien.Vriendelijke mensen.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 6
 • Cultuur 9
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 8
 • Ligging 8
Corine op 12 juli 2013 plaats: Cartagena, reisperiode: oktober 2011

Cartagena, wat een heerlijke stad om doorheen te slenteren (oude gedeelte). prachtige straten en huizen waar je blijft fotograferen, vriendelijke bevolking, aan het strand, leuke terrasjes, geweldige winkeltjes

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 10
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 9
 • Ligging 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Cartagena

Castillo San Felipe de Barajas (Cartagena)

Castillo San Felipe de Barajas
Castillo San Felipe de Barajas

Het kasteel ‘Castillo San Felipe de Barajas’ is een enorm fort gelegen op de heuvel San Lázaro in Cartagena. Het is gebouwd in 1536 door de Spanjaarden toen Colombia een kolonie van Spanje was. Binnen de muren van het fort zijn er bunkers, kanonnen en een doolhof aan tunnels. Je kunt een wandeling door sommige tunnels maken en meer te weten komen over de architect van het fort Antionio de Arévalo. Van februari tot en met november is op de laatste zondag van iedere maand entree gratis.

locatie

Convento La Popa de la Galera (Cartagena)

Convento La Popa de la Galera
Convento La Popa de la Galera

Convento La Popa de la Galera is een convent dat op een 150 meter hoge heuvel in Cartagena staat. Er is een kapel op deze heuvel met een bloemenpatio en een prachtige afbeelding van de beschermvrouw van de stad, ‘La Virgen de la Candelaria’. Ook kun je een beeld van de priester Alonso García zien. Hij werd vermoord omdat hij het geloof verspreidde. Geniet verder van het schitterende uitzicht over de stad. Als je Convento La Popa de la Galera wilt bezoeken kun je het beste een taxi nemen. Het klimmen van de berg is namelijk vergelijkbaar met een wandeling in de woestijn.

India Catalina (Cartagena)

India Catalina
India Catalina

India Catalina werd geboren in 1495 als de dochter van het stamhoofd van een Colombiaanse Indianenstam. De Spanjaarden namen haar in 1509 mee naar Santo Domingo. India Catalina had veel kennis van de indiaanse cultuur en talen en daardoor moest ze voor hen de rol als vertaler opnemen tijdens de veroveringen van Colombia. Nu is zij het nationale symbool van Colombia en is een standbeeld van haar te zien net buiten de stad Cartagena.

Nationaal park Islas de Rosario (Cartagena)

Nationaal park Islas de Rosario
Nationaal park Islas de Rosario

In het Caraïbische kustgebied, bij de stad Cartagena, bevindt zich het nationale park Islas de Rosario. Het park bevat 43 verschillende eilanden met een natuuroppervlakte van 120 km². Dit nationale park wordt beschermd om zijn koraal. Het park beschikt over ongeveer 1.300 verschillende soorten planten en dieren, waaronder dolfijnen, vissen en haaien. Ook is deze plek uitermate geschikt om een geweldige duikervaring op te doen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Colombia bekijken.

Vervoer

De stad Cartagena beschikt ook over een luchthaven, Rafael Núñez. Daardoor is de stad zowel bereikbaar met het vliegtuig als met de bus, auto of taxi. Ook binnen de stad kun je reizen met het openbaar vervoer of een taxi.

Geschiedenis

De stad werd gesticht in 1533 door de Spanjaard Pedro de Heredia. Door de ligging aan zee was de stad een belangrijke post tussen Spanje en Zuid-Amerika. Cartagena was één van de belangrijkste havens van de Zilvervloot in de 16e en 17e eeuw. Daardoor werd de stad ook meerdere malen geplunderd. Tegenwoordig is de stad nog steeds een belangrijk economisch centrum door zijn havens.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Cartagena? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Cartagena, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Colombia? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen