Puerto Viejo

Playa Chiquita, Puerto Viejo de Talamanca
Playa Chiquita, Puerto Viejo de Talamanca

Puerto Viejo is een strandplaats, 60 km ten zuiden van Limon aan de Caribische kust. Puerto Viejo ligt in het zuidoosten van Costa Rica. Puerto Viejo (de Talamanca) is een leuk plaatsje om op vakantie te gaan. Met dank aan de lokale bevolking vind je er gezellige barretjes, kleinschalige hotels, heerlijke eettentjes en nijverheidswinkeltjes. In Puerto Viejo vind je een typische, Caribische sfeer. De plaats ligt aan een mooie blauwe zee en wordt omringd door regenwoud. Puerto Viejo is een prima vertrekpunt voor een bezoek een van de Nationale Parken in de buurt, zoals het Gandoca Manzanillo Reservaat en Nationaal Park Cahuita.

Anique ''Pura Vida' (puur leven), dat is wat je vindt in Costa Rica. Mij overweldigde de prachtige natuur hier, de vele wilde dieren die je er kan spotten, maar ook het relaxte leven van de Costa Ricanen. Aan activiteiten bovendien geen gebrek! Zo zoefde ik door de boomtoppen per zipline, maakte ik een nachttour door de jungle, hebben we gesurft bij het strand van Playa Bejuco en zagen we vanaf de boot walvissen.', Anique - reisexpert Costa Rica gratis reisvoorstel >>

Landkaart Puerto Viejo
Plaatsen in de buurt van Puerto Viejo:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Puerto Viejo

Jaguar Rescue Center (Puerto Viejo)

Jaguar Rescue Center
Jaguar Rescue Center

Het populaire Jaguar Rescue Center ligt in de nabije omgeving. Hier worden mishandelde en gewonde dieren geholpen maar ook weesdieren worden hier opgevangen. In het opvangcentrum wonen inmiddels al tal van zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën. Het doel van de organisatie is om dieren weer terug te zetten in beschermde natuurgebieden. Er worden tours door het centrum georganiseerd die je bij kan wonen als bezoekers.

Nationaal Park Cahuita (Puerto Viejo)

Nationaal Park Cahuita
Nationaal Park Cahuita

Nationaal Park Cahuita is vooral bekend bij toeristen door de prachtige snorkelmogelijkheden. Het park omvat een aantal stranden en laaglandgebieden. De Coralline-riffen stikken van de mooie zeedieren. Zo leven er 123 vissoorten, 35 soorten koraal, 140 weekdiersoorten en ook nog eens 44 soorten kreeftachtigen. Ook op het land kan je de dierenwereld ontdekken, denk maar aan miereneters, wasberen, neusberen, kapucijnapen, brulapen en luiaards.

Surfen bij Puerto Viejo (Puerto Viejo)

Surfen bij Puerto Viejo
Surfen bij Puerto Viejo

Puerto Viejo staat in de surfwereld bekend als een van de beste plekken om te surfen. De krachtige golfen worden 'Salse Brava' genoemd. Als je zelf niet surft kun je op een van de mooie stranden genieten van de kunsten van s'werelds beste surfers. Daarnaast zijn er ook vele surfscholen gevestigd die je maar al te graag de fijne kneepjes van het vak leren.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Costa Rica bekijken.

Vervoer

Costa Rica is een klein land, de meeste bestemmingen zijn binnen een dag te bereiken. Costa Rica heeft een goed wegennet. De Inter-Americana is de langste snelweg en loopt van noord naar zuid. Reizen met de bus is goedkoop en goed georganiseerd. Tijdens lange ritten wordt er gebruik gemaakt van comfortabele bussen.

Geschiedenis

De eerste bewoners waren de Bribri en Cabecar Indianen. Later vestigden de Afro-Caribische mensen zich langs de kust en richtte het dorp Puerto Viejo op. Omdat het tot voor kort lastig was om de Talamanca kust te bereiken heeft de lokale bevolking een eigen cultuur. Ook hebben wij verschillende gewoontes die uniek zijn in Costa Rica. Pas in 1986 werd er elektriciteit aangelegd.

Heb je interesse in een reis naar Puerto Viejo? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Puerto Viejo, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Costa Rica? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen