Puntarenas

Zonsopgang Puntarenas - Costa Rica
Zonsopgang Puntarenas - Costa Rica

Puntarenas ligt op een landtong, in de Golf van Nicoya, in het westen van Costa Rica. Puntarenas is de hoofdstad van de gelijknamige regio Puntarenas.

Lange tijd was de haven van Puntarenas de belangrijkste haven aan de Pacifische kust, totdat het nabijgelegen Caldera deze functie overnam. Maar nog steeds leggen vissersboten in Puerto Puntarenas aan en geven de stad haar onmiskenbaar maritieme karakter.

Puntarenas FC is een voetbalclub uit de stad Puntarenas in Costa Rica. De club speelt in de Liga Costarricense de Primera División.

Anique ''Pura Vida' (puur leven), dat is wat je vindt in Costa Rica. Mij overweldigde de prachtige natuur hier, de vele wilde dieren die je er kan spotten, maar ook het relaxte leven van de Costa Ricanen. Aan activiteiten bovendien geen gebrek! Zo zoefde ik door de boomtoppen per zipline, maakte ik een nachttour door de jungle, hebben we gesurft bij het strand van Playa Bejuco en zagen we vanaf de boot walvissen.', Anique - reisexpert Costa Rica gratis reisvoorstel >>

Landkaart Puntarenas
Plaatsen in de buurt van Puntarenas (Costa Rica) :
 • Manuel Antonio (183 km)
 • Ojochal (187 km)
 • San Josť (242 km)
 • Puerto Viejo (304 km)
 • Tortuguero (332 km)
 • Ervaringen

  Otto op 24 maart 2014 plaats: Puntarenas, reisperiode: januari 2014

  als toerist heb je eigenlijk niets te zoeken in Puntarenas. Het is een plaats aan zee en daarmee is alles gezegd.

  • Algemeen 5
  • Restaurants 7
  • Inwoners 8
  • Ligging 5

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Puntarenas

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Costa Rica bekijken.

  Vervoer

  Puntarenas heeft ook belangrijke veerpontverbindingen met Playa Naranjo, Paquera en Montezuma, die allemaal in het zuiden van het schiereiland Nicoya liggen.

  Geschiedenis

  In 1814 werd van Puntarenas een havenstad gemaakt. Toen de koffie in zwang raakte werden de lucratieve bonen aanvankelijk moeizaam per ossenkar uit de Centrale Hoogvlakte aangevoerd en daarna richting Chili verscheept, vanwaar ze uiteindelijk Europa bereikten. In 1843 kwam de Engelse kapitein William Le Lacheur in Puntarenas aan. Zijn zaken in Seattle en Washington waren niet zo goed gegaan. Om niet met een leeg schip te moeten teruggaan, reisde Le Lacheur vijf dagen, gezeten op een ezel, naar San José om te onderzoeken of er mogelijk vracht te vinden was. Het toeval wilde dat er juist in dat jaar een overschot aan koffie geproduceerd was. De plantage-eigenaren vertrouwden hun edele bonen aan de onbekende kapitein toe. Twee jaar later keerde Le Lacheur terug en betaalde de vracht. En zo kwam een uiterst succesvolle handelsbetrekking met Engeland tot stand. Met de komst van de Ferrocarril in 1890 werd de echte ‘boom’ ingeluid. Puntarenas ontwikkelde zich dankzij de treinverbinding met San José tot een bedrijvige havenplaats. Op langere termijn bleek de haven echter door slibvorming niet geschikt voor de grote, moderne vrachtschepen. En zo werd in 1982 een moderne vrachthaven aangelegd in het 20 km zuidelijker gelegen Puerto Caldera. Hier leggen ook de grote cruise-schepen aan.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Puntarenas