Beste reistijd: Denemarken: vliegtijd & beste maand

Kopenhagen
Kopenhagen

Denemarken is onder Nederlanders een populair vakantieland. De mentaliteit van de mensen en de landschappen lijken wel een beetje op die van ons kikkerlandje. In Denemarken vind je echter wel meer ruimte, rust en veiligheid. Zo heb je er net als hier ook glooiende heuvels, maar minder storende factoren zoals gebouwen, hekken of borden. Dit wordt vaak erg gewaardeerd door de toeristen. Het is fijn om te weten wat precies de beste vliegtijd en beste maand is om Denemarken te bezoeken. Je leest het in dit artikel.

Heb je weinig kennis van Denemarken? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vliegtijd

Denemarken ligt redelijk dichtbij Nederland. Je doet er vanaf Schiphol ongeveer 1 uur over. Er zijn meerdere maatschappijen die vluchten naar Denemarken aanbieden en de prijs is vooral afhankelijk van het aantal tussenstops en luchtvaartmaatschappij. Denemarken ligt in dezelfde tijdzone als Nederland en daarom is er geen tijdsverschil. Wil je maximaal van je vakantie genieten dan is het slim om vroeg te vliegen. Op die manier heb je na aankomst nog een hele dag de tijd om de omgeving of stad te verkennen.

Deltavlieger
Deltavlieger

Klimaat

In Denemarken heerst een matig zeeklimaat waardoor het in de zomer niet heel erg warm is en in de winter vrij mild. Wat betreft het weer, wijkt dat niet zo veel af van het weer wat wij in Nederland hebben. Het grootste verschil zit in de hogedrukgebieden. In Denemarken zijn de hogedrukgebieden stabieler dan bij ons waardoor het langere periodes aan één stuk door mooi weer is of juist koud weer. Buien hebben hierdoor minder kans om aan land te komen. Zeker is het oosten is dat merkbaar, hier valt namelijk gemiddeld 500 millimeter regen per jaar terwijl dat in Nederland 800 millimeter is. Vraag gratis een offerte aan

Temperaturen

De zomers in Denemarken zijn voornamelijk zonnig. Doordat de hogedrukgebieden standvastig zijn is de temperatuur ook vaker stabiel dan in Nederland. De gemiddelde zomertemperatuur is 20°C tot 22°C, waardoor het lekker warm is maar niet tropisch. De temperatuur stijgt vrijwel nooit boven de 30°C uit, alleen in het zuiden van Jutland kan dit een enkele keer voorkomen. De winter komt na de zomer snel aanzetten want al in oktober wordt vaak de eerste nachtvorst al verwacht. In de winter sneeuwt het vaak in Denemarken waardoor het ook een goed wintersportland is. In hartje winter komt de gemiddelde temperatuur niet boven het vriespunt uit en er zijn dagen dat het zelfs  -20°C kan worden.

Duinen in Skagen
Duinen in Skagen

Beste maand

Het ligt er maar net aan wat je wil doen in Denemarken. Wil je per camper het mooie berglandschap verkennen dan zijn juni tot en met augustus de beste maanden. De temperaturen zijn dan het meest aangenaam en de kans op neerslag is minder dan in de andere maanden van het jaar. Je hebt meer zonzekerheid. Wil je graag op wintersport? Dan kun je beter kiezen voor de maanden: december, januari en februari. In deze maanden ligt er vrijwel zeker sneeuw. In januari is de kans op zon echter wel heel klein dus wil je toch nog een klein beetje genieten van een zonnetje dan kun je beter voor december of februari kiezen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Gerelateerde artikelen