In de winter naar Denemarken

De winter is een prachtig seizoen om Denemarken te bezoeken. Sneeuw, ijs, gezellige kerstmarkten en mooie landschappen kenmerken de winter in Denemarken. En die begint al vroeg, in oktober kan de eerste nachtvorst en sneeuw in Denemarken al vallen!


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Winterseizoen

De winter in Denemarken begint vroeger dan in Nederland en duurt ook langer. Leuk is wel dat er gemiddeld meer sneeuw valt dan bij ons. Toch is het klimaat van Denemarken goed te vergelijken met dat van Nederland. Het klimaat is dan ook zachter in Denemarken dan in andere Scandinavische landen. Februari is de koudste maand, de gemiddelde temperatuur is dan 0 graden. Gemiddeld is het zo'n 3 graden kouder in de winter in Denemarken dan in Nederland.

Waarom naar Denemarken in de winter?

Waarom zou je Denemarken in de Winter bezoeken en niet gewoon in de zomer? Er zijn redenen genoeg! Wij geven je er drie:
-  De prijzen zijn in de winter veel lager, het hoogseizoen in Denemarken, dat van mei tot en met augustus loopt, is dan namelijk voorbij. Bijna alles (hotel, eten, vliegticket) is in de zomermaanden duurder.
-  Geen drukte! Naast dat de zomermaanden veel duurder zijn, is het ook veel drukker in die tijd. Openbare plaatsen en bezienswaardigheden zijn in de wintermaanden lekker rustig en ook bij de beroemde en overheerlijke restaurants is dan geen enorme wachttijd meer. Noma, het op één na beste restaurant ter wereld, is een mekka voor liefhebbers van culinaire maaltijden en een van die restaurants waar je normaal in de zomer een enorme wachtlijst hebt.
-  Wondercool is een festival waarbij de kunst en cultuur van Denemarken tijdens de koudste periode van het jaar centraal staan. Concerten, korting op beroemde restaurants en exclusieve toegang tot bepaalde plaatsen in de stad horen allemaal bij het festival.

Kerstmis in Denemarken

Naast dat het landschap al prachtig is in de winter, zorgt kerst voor een nog sfeervollere winter. Kerst in Denemarken vieren is namelijk magisch. De temperaturen gaan steeds verder omlaag en de dagen worden aanzienlijk korten. Kerst bestaat in Denemarken uit veel tradities met lekker eten en een groot gezelschap (soms zelfs onbekenden). Ook zijn er gezellige kerstmarkten in veel grote steden van het land.

Zwemmen in Kopenhagen

Een bijzondere activiteit in de winter in Kopenhagen is zwemmen in de haven. Het winterbadseizoen gaat officieel op 1 december open, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om in de zomer een duik te nemen in de haven. Dit is bijzonder, omdat Kopenhagen een van de weinige havens heeft die schoon genoeg is om in te zwemmen. Dat het water koud is is zeker, vaak ligt er al een laag ijs op het water van de haven!

Winter World

Vlakbij het populaire LEGOLAND in Billund wordt in de winter Winter World geopend. Dit indoor wintersportcomplex van 2.500 vierkante meter kan een capaciteit van 1.000 mensen aan en heeft alles wat met wintersport te maken heeft. Zo kan je er sleeën van een sleetjesheuvel, skiën op de skihelling en schaatsen op de schaatsbaan. Ook is er een klimwand van 9 meter en kan je met elektrische autootjes op een ondergrond van ijs racen.

Kamperen in de winter

Het klinkt misschien raar, maar er zijn genoeg mensen die graag kamperen in de winter in Denemarken. Dit is bij meerdere campings in het land al mogelijk, vaak op aanvraag. De campers, caravans en huisjes zijn vaak erg goed geïsoleerd, waardoor de kou geen probleem hoeft te zijn. Ook zijn de voorzieningen op de camping vaak verwarmd. Veel campings hebben kampeerhutten waar een eigen douche en toilet bij zit. Ook is er natuurlijk verwarming aanwezig. Erg knus in de koude wintermaanden!

Heeft u interesse in een reis naar Denemarken? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Gerelateerde artikelen