Fietsen in Denemarken

Fietsen in Denemarken
Fietsen in Denemarken

Denemarken is een groot land; het bestaat uit 406 eilanden en er wonen 5,1 miljoen mensen. Fietsen is in Denemarken erg populair, ook bij de Denen zelf. In het hele land vind je

Heb je weinig kennis van Denemarken? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

goede wegen en fietspaden. Het landschap is zeer mooi en ook erg verrassend. Fiets bijvoorbeeld door de mooie bossen of langs de prachtige meren.

Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. In deze stad gebruikt ongeveer 37% van de inwoners de fiets als dagelijks vervoersmiddel. De stad probeert het fietsen steeds populairder te maken. Onlangs heeft de stad een aantal bewaakte fietsenstallingen gebouwd waar plaats is voor 5000 fietsen en zijn ze bij het centraal station bezig om een fietsenstalling te bouwen, waar 7000 fietsen kunnen staan. De stad werkt ook met leenfietsen. Deze fietsen kunnen geleend worden door toeristen maar ook door de lokale bevolking. De stad wil beginnen met 2000 van deze leenfietsen en kijken hoe het gaat.

11 Fietsroutes

Denemarken heeft 11 nationale fietsroutes en nog veel meer regionale fietsroutes. De eerste route is de West Coast Route van Rudbøl tot Skagen. Deze route is ongeveer 560 km lang. Deze route is zeer mooi en brengt je met beide benen weer op de grond. De wind in je haren en de geur van zeewier en zout zijn geweldig. Met deze route kun je goed zien hoe de kustlijn verandert. De route voert je door mooie landschappen en langs gezellige campings. De route kan het best van uit het zuiden gefietst worden want dan heb je de wind in de rug.

De tweede route is de Handtholm – Kopenhagen. Deze route is 420 km lang en is erg gevarieerd. De route gaat langs prachtige stranden en door de mooiste bossen van Denemarken. Ook zul je tijdens de route veel kastelen tegenkomen. Deze route is perfect voor toeristen die Denemarken met de fiets willen verkennen.

Als derde route is er de Hǽrvej route. Deze route is 450 km lang en is echt de moeite waard. Gebruik tijdens de fietstocht jouw fiets als tijdmachine en ga opzoek naar de sporen van vroeger. Een gedeelte van de route die je fietst staat bekend als de Old Military Road. Deze route voert je langs een aantal adembenemende mooie landschappen en prachtige middeleeuwse kerken.


De vierde route is de Søndervig-Kopenhagen route en is erg bijzonder. Deze route is 450 km lang en voert je door de kleinste metropool ter wereld. Arhus, bijzondere stad, met veel mooie historische gebouwen en een mooi centrum. Dit is echt de moeite waard. Ook het openluchtmuseum is zeker een bezoekje waaard.

De vijfde route is de East Coast Route en is ook zeer interessant. Deze route is 650 km lang en je fietst veel langs fjorden. De route begint in Skagen en eindigt in Harderslev. Op de paden langs de fjorden staan sommige bomen gevaarlijk dichtbij. Vaak vind je aan het einde van deze paden een stadje met een museum. In het museum wordt meestal de lokale geschiedenis tentoongesteld.De zesde route is Esbjerg-Kopenhagen, deze route is 330 km lang. Bij deze route fiets je veel door het platteland, zodat je de lokale landbouw goed kunt bewonderen. De route gaat ook door de stad Odense. Dat is de stad waar het Hans Christian Andersen museum staat. Deze stad is ook uitgeroepen tot fietsstad van Denemarken. Vraag gratis een offerte aan

Sjǽllands Odde-Rødby

is de zevende route en is 240 km lang. Deze route is zeer geschikt voor kinderen. Dat komt omdat deze route langs veel pretparken gaat. Ook kom je langs een aantal informatieve parken die het bezoeken waard zijn.

De South Sea Route is route nummer acht en 360 km lang. Vanuit Vadahav fiets je naar Liselund Ny Slot. Op deze route wisselen land en water elkaar goed af en kun je uitrusten op de ferry's. Deze route voert je door een mooi gebied wat bekend staat om zijn mooie fietsroutes.


De negende route is de Elsinor-Gedser route. Deze is 290 km lang en onderdeel van de internationale fietsroute tussen Berlijn en Kopenhagen. De route is zeer mooi en voert langs schilderachtige landschappen.

Around Borholm

is de tiende route en ook de kortste van allemaal. De route is namelijk maar 105 km lang. De route eindigt waar deze begonnen is want je fietst een rondje. De route is erg leuk om te fietsen en voert je langs allerlei verschillende plaatsjes op het eiland.

De elfde route is de Limfjord Route en is 610 km lang. Deze route gaat langs alle haventjes en dorpjes die langs de Limfjord liggen. De route is erg mooi omdat het landschap erg boeiend is.

De mensen die maar een klein eindje willen fietsen kunnen het beste naar een lokaal toeristenbureau gaan. Hier worden kaarten verstrekt waarop de mooiste fietsroutes in de omgeving staan aangegeven.

Voor de leukste accommodaties door Denemarken klik je HIER. 

Tot slot nog deze video over de Tour de France over Sjaeland: 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen