Top 5 excursies Denemarken

Legoland Billund, Denemarken
Legoland Billund, Denemarken

Het in Scandinavië gelegen Denemarken is een bijzonder land. Alleen al door het feit dat het land voor het grootste gedeelte uit een schiereiland bestaat. Daarnaast bestaat Denemarken uit meer dan 500 grote en kleine eilanden. Het land beschikt over prachtige natuurlandschappen en behoort, ondanks dat het geen zonbestemming is, tot een van de populairdere vakantiebestemmingen van Nederlandse toeristen. Lees in de door ons samengestelde top 5 meer over de excursies die ervoor zorgen dat Denemarken zeker een bezoek waard is.

Heb je weinig kennis van Denemarken? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Kasteel Egeskov

Van alle kastelen die je in Denemarken kunt vinden, is dit toch wel de meest bijzondere. Geen wonder dat dit kasteel dan ook het drukst wordt bezocht door toeristen. Het kasteel ligt op het Deense eiland Funen, wat wordt beschouwd als een van de mooiere eilanden van het land. Het slot was ooit slechts een boerderij, die steeds verder werd uitgebreid door de tijd. In het midden van de 16e eeuw nam het kasteel de huidige vorm aan, een groot kasteel omgeven door een brede slotgracht. Een bezoek aan dit kasteel is meer dan je denkt. Naast het slot Egeskov zelf bewonder je hier ook Titania's Palace (een enorm poppenhuis), een uitgebreide ouderwetse speelgoedcollectie, de houten man van Egeskov. Daarnaast is het kasteel omgeven door prachtige tuinen en zijn er meerdere tentoonstellingshallen in de omgeving gebouwd.

Kasteel Egeskov
Kasteel Egeskov

2. De krijtrotsen van Møns Klint

De hoge krijtrotsen van Møns maken het eiland Møn tot een uniek, bewonderenswaardig eiland. Het is namelijk de enige plek in Denemarken waar je dit type rotsen kunt bewonderen. De hoge, steile rotsen lijkt abrupt te eindigen in de Oostzee. Via steile trappen zijn de smalle kiezelstranden onderaan de rotsen te bereiken. Naast de imposante krijtrotsen is er nog meer te zien op het eiland. De prehistorische grafheuvels, die verspreid liggen over het eiland, zijn ook zeker een bezoek waard. De grafheuvels zijn van indrukwekkend grote omvang en sommige zijn zelfs van binnen te bekijken.

De krijtrotsten van Møns Klint
De krijtrotsten van Møns Klint
Vraag gratis een offerte aan

3. Voel je een dagje als een kind in Legoland

Legoland Billund is iedere dag feest, voor zowel jong en oud. Het themapark bestaat inmiddels uit meer dan 58 miljoen LEGO stenen. Het park is opgedeeld in verschillende themagebieden, waaronder Miniland (een soort Madurodam), Adventure Land, Knight's Kingdom, Duploland, Polar Land en LEGO Friends. In ieder gebied zijn themagerelateerde attracties en bouwwerken te vinden. Daarnaast zijn er door het hele park heen bakken met LEGO te vinden, waar kinderen zelf kunnen bouwen en spelen. De attracties bieden plezier voor jong en oud: stap in een van de achtbanen of ga op safari door de legodieren. Tot slot kun je er ook voor kiezen om in een van de resorts van Legoland te verblijven, die natuurlijk ook geheel zijn uitgevoerd in verschillende thema's. Het park heeft genoeg attracties en bezienswaardigheden om hier twee dagen door te brengen.

Tip: de leukste hotels en vakantieparken vindt je in ons totaalaanbod !

De drakenachtbaan in Legoland Billund
De drakenachtbaan in Legoland Billund

4. Bezoek de oudste stad van Denemarken

Ribe is niet alleen de oudste stad van Denemarken, maar ook de oudste stad van geheel Scandinavië. De stad ligt in het zuidwesten van de regio Jutland en wordt jaarlijks door veel toeristen bezocht. En dat is niet voor niks, in Ribe kun je heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes en middeleeuwse bouwwerken bewonderen. Het Vikingverleden is nog duidelijk terug te zien in dit stadje. In Ribe kun je onder andere de romaanse Domkerk, het oudste raadhuis van Denemarken en het Ribe Vikingecenter bezoeken.

Ribe: de oudste stad van Scandinavië
Ribe: de oudste stad van Scandinavië

5. Ontdekt de geschiedenis van Denemarken in het Vikingschipmuseum

Het Vikingschipmuseum ligt in Roskilde, de voormalige hoofdstad van Denemarken. In dit scheepvaartmuseum zijn vijf authentieke Vikingschepen te bewonderen, die in het Roskilde Fjord gevonden zijn. In het museum kun je daarnaast ook alles te weten komen over Vikingen en zijn enkele schaalmodellen van nederzettingen van de Vikingen nagebouwd. Een bezoek aan dit museum is een leuke manier om meer te weten te komen over het verleden van Scandinavië, waar de machtige Vikingen met op hun krachtige boten over zee voeren.

Vikingschepen in de haven van Roskilde
Vikingschepen in de haven van Roskilde


 

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen