Reisadvies: Is Denemarken een veilig vakantieland?

Jutland in Denemarken
Jutland in Denemarken

Denemarken ligt op slechts enkele honderden kilometers van Nederland en is heel populair onder de Nederlandse toeristen. Dit komt voornamelijk door de rust en de ruimte die het land te bieden heeft, maar ook omdat Denemarken in veel opzichte op Nederland lijkt. Veel toeristen voelen zich hierdoor thuis. Denemarken heeft een prachtige en diverse natuur en ook het bekende Legoland is een aanrader. Daarnaast is het een erg veilig vakantieland. Wij geven je algemene informatie over de veiligheid in Denemarken.

Heb je weinig kennis van Denemarken? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Denemarken

Denemarken heeft reisbeperkingen ingesteld voor reizigers die uit Nederland komen, omdat het aantal besmettingen in ons land is toegenomen. Je dient als Nederlander een geldige reden te hebben om het land in te mogen. Hieronder valt een zakenreis, bezoek aan familielid of partner of als je op doorreis bent naar een ander land. De kleurcode van Denemarken wordt daarom op 19 september aangepast van geel naar oranje. Je hoeft niet in thuisquarantaine als je uit Denemarken terug komt in Nederland, behalve als je uit de stad Kopenhagen komt. Er is namelijk geen verhoogd risico op toename van het aantal coronabestemmingen vanuit dit land voor de Nederlanders. 

Huidig reisadvies Denemarken

Onveilige gebieden in Denemarken

Er zijn geen onveilige gebieden in Denemarken.

Veiligheid in Denemarken

Zowel Denemarken als de hoofdstad Kopenhagen zijn veilig. Houd in Kopenhagen rekening met zakkenrollers op plaatsen waar veel toeristen komen. Op zakkenrollerij na is er weinig criminaliteit in Kopenhagen en de rest van het land. Door de terroristische aanslag in februari 2015 is de beveiliging flink aangescherpt en zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen genomen.

Veiligheid in Kopenhagen
Veiligheid in Kopenhagen

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Denemarken is een geldig paspoort of identiteitskaart verplicht.
  • Het smokkelen of verhandelen van drugs is verboden en hier staan hoge straffen op.
  • Er zijn milieuzones in Denemarken die een aantal voorwaarden hanteren waar een voertuig aan moet voldoen. Bekijk de website van de ANWB voor de voorwaarden.

Link

Raadpleeg de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest recente reisadvies voor Denemarken.

Heb jij interesse in een vakantie naar Denemarken maar ben je nog aan het oriënteren? Om je te helpen hebben wij een artikel geschreven over de vijf mooiste streken in Denemarken met daarbij een aantal accommodatietips. Denemarken is een land voor alle seizoenen en weersomstandigheden. De lange stranden nodigen uit voor een lange wandeling in de herfst. Het is het ideale fietsland het hele jaar door. En extra sfeervol is het in de winter en kerstperiode. 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,1

Gerelateerde artikelen