Reisadvies: Is Denemarken een veilig vakantieland?

Reisadvies Denemarken
Reisadvies Denemarken

Ben je een vakantie naar Denemarken aan het plannen, raadpleeg dan eerst het reisadvies voor Denemarken en zorg dat je goed voorbereid op vakantie gaat. Het reisadvies voor Denemarken is groen. Dit laat zien dat Denemarken een veilig vakantieland is. In onderstaand artikel lees je meer over het reisadvies voor Denemarken.

Denemarken ligt op slechts enkele honderden kilometers van Nederland en is heel populair onder de Nederlandse toeristen. Dit komt voornamelijk door de rust en de ruimte die het land te bieden heeft, maar ook omdat Denemarken in veel opzichte op Nederland lijkt. Veel toeristen voelen zich hierdoor thuis. Denemarken heeft een prachtige en diverse natuur en ook het bekende Legoland is een aanrader. Daarnaast is het een erg veilig vakantieland.

Heb je weinig kennis van Denemarken? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Denemarken

Het reisadvies voor Denemarken is groen. Denemarken wordt door de Nederlandse overheid dus gezien als veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico's. In Denemarken is de veiligheidssituatie vergelijkbaar met die van Nederland. 
Reisadvies Denemarken

Onveilige gebieden in Denemarken

Er zijn geen onveilige gebieden in Denemarken. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Denemarken en de hoofdstad Kopenhagen

Zowel Denemarken als de hoofdstad Kopenhagen zijn veilig. Houd in Kopenhagen rekening met zakkenrollers op plaatsen waar veel toeristen komen. Op zakkenrollerij na is er weinig criminaliteit in Kopenhagen en de rest van het land. 

Veiligheid in Kopenhagen
Veiligheid in Kopenhagen

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor reizen naar Denemarken is een geldig paspoort of identiteitskaart verplicht.
  • Het smokkelen of verhandelen van drugs is verboden en hier staan hoge straffen op. Vaak zijn de straffen hiervoor veel hoger dan in Nederland.
  • Er zijn milieuzones in Denemarken die een aantal voorwaarden hanteren waar een voertuig aan moet voldoen. Bekijk de website van de ANWB voor de voorwaarden.

Link

Raadpleeg de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest recente reisadvies voor Denemarken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

10 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,2

Gerelateerde artikelen