Reisadvies: Is Denemarken een veilig vakantieland?

Jutland in Denemarken
Jutland in Denemarken

Denemarken ligt op slechts enkele honderden kilometers van Nederland en is heel populair onder de Nederlandse toeristen. Dit komt voornamelijk door de rust en de ruimte die het land te bieden heeft, maar ook omdat Denemarken in veel opzichte op Nederland lijkt. Veel toeristen voelen zich hierdoor thuis. Denemarken heeft een prachtige en diverse natuur en ook het bekende Legoland is een aanrader. Daarnaast is het een erg veilig vakantieland. Wij geven je in dit artikel meer informatie over de veiligheid in Denemarken.

Heb je weinig kennis van Denemarken? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Denemarken

Het reisadvies voor Denemarken is momenteel geel. Reizen naar Denemarken is weer mogelijk, maar met inreisbeperkingen. Om naar Denemarken te kunnen reizen, heb je een coronabewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs, een negatief testresultaat of een herstelbewijs zijn. Ook hier zitten een aantal eisen aan verbonden. Een vaccinatiebewijs wordt alleen goed gekeurd als je minstens 14 dagen volledig bent gevaccineerd. Een negatief testresultaat mag zowel een PCR-test als een antigeentest zijn. De PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur en de antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur. Reizigers die met het vliegtuig reizen dienen zich te laten testen, ook als je al volledig bent gevaccineerd. Kinderen jonger dan 17 jaar en die met een volledig gevaccineerde of negatief geteste volwassene meereizen zijn een uitzondering en hoeven niet getest te worden. Voor de terugreis naar Nederland gelden er ook inreisbeperkingen. Zo dient iedereen die Nederland in wilt reizen vanuit een geel gebied een coronabewijs te overleggen. Dit kan een vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of herstelbewijs zijn. Het negatieve resultaat van een PCR-test is niet ouder dan 48 uur voor vertrek en het negatieve resultaat van een antigeentest is niet ouder dan 24 uur voor vertrek. Het herstelbewijs bestaat uit een positieve PCR-testresultaat die niet korter dan 11 dagen geleden en niet langer dan 180 dagen geleden is afgenomen. Voor iedereen die met het vliegtuig reist, geldt ook dat je een gezondheidsverklaring moet invullen. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn een uitzondering en mogen zonder coronabewijs Nederland inreizen. Tot slot wordt er vanuit de Nederlandse overheid geadviseerd bij thuiskomst voor de zekerheid ene zelftest te doen, ook als je bent gevaccineerd.
Huidig reisadvies Denemarken

Onveilige gebieden in Denemarken

Er zijn geen onveilige gebieden in Denemarken.

Veiligheid in Denemarken en de hoofdstad Kopenhagen

Zowel Denemarken als de hoofdstad Kopenhagen zijn veilig. Houd in Kopenhagen rekening met zakkenrollers op plaatsen waar veel toeristen komen. Op zakkenrollerij na is er weinig criminaliteit in Kopenhagen en de rest van het land. 

Veiligheid in Kopenhagen
Veiligheid in Kopenhagen

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Denemarken is een geldig paspoort of identiteitskaart verplicht.
  • Het smokkelen of verhandelen van drugs is verboden en hier staan hoge straffen op. Vaak zijn de straffen hiervoor veel hoger dan in Nederland.
  • Er zijn milieuzones in Denemarken die een aantal voorwaarden hanteren waar een voertuig aan moet voldoen. Bekijk de website van de ANWB voor de voorwaarden.

Link

Raadpleeg de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest recente reisadvies voor Denemarken.

Heb jij interesse in een vakantie naar Denemarken maar ben je nog aan het oriënteren? Om je te helpen hebben wij een artikel geschreven over de vijf mooiste streken in Denemarken met daarbij een aantal accommodatietips. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,1

Gerelateerde artikelen