Reisadvies: Is Denemarken een veilig vakantieland?

Hoofdstad Kopenhagen
Hoofdstad Kopenhagen

Denemarken ligt op slechts enkele honderden kilometers van Nederland verwijderd en is heel populair onder de Nederlandse toeristen. Dit komt voornamelijk door de rust en de ruimte die het land heeft, maar ook omdat op veel gebieden het land erg op Nederland lijkt. Veel toeristen voelen zich hierdoor thuis. Wij geven je algemene informatie over de veiligheid van het land.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Denemarken? Wij helpen je graag! Op basis van de wensen zoeken wij een passende reis. Ook een reis op maat kunnen wij samenstellen. Dat doen we gratis & vrijblijvend. Vraag meteen een gratis offerte aan.


Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies

Het huidige reisadvies is op het moment oranje. Dit wil zeggen dat je alleen naar Denemarken moet reizen indien strikt noodzakelijk. 

Onveilige gebieden

Denemarken staat bekend als een zeer veilig land. Het is te vergelijken met Nederland. Er zijn daarom ook geen specifieke gebieden die bekendstaan als onveilig.

Veiligheid Kopenhagen

Houd rekening met zakkenrollers op plaatsen waar veel toeristen komen. Verder is de criminaliteit er erg laag.

Houd hier ook rekening mee

Terrorisme
Zoals in de rest van Europa geldt ook in Denemarken een algemene dreiging van terroristische aanslagen. Zo vond er in februari 2015 in Kopenhagen een aanslag plaats. Sindsdien is de beveiliging flink aangescherpt.

Raadpleeg voor het meest recente reisadvies de website van Rijksoverheid.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Denemarken.

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,1

Gerelateerde artikelen