Reisadvies: Is Denemarken een veilig vakantieland?

Jutland in Denemarken
Jutland in Denemarken

Denemarken ligt op slechts enkele honderden kilometers van Nederland en is heel populair onder de Nederlandse toeristen. Dit komt voornamelijk door de rust en de ruimte die het land te bieden heeft, maar ook omdat Denemarken in veel opzichte op Nederland lijkt. Veel toeristen voelen zich hierdoor thuis. Denemarken heeft een prachtige en diverse natuur en ook het bekende Legoland is een aanrader. Daarnaast is het een erg veilig vakantieland. Wij geven je algemene informatie over de veiligheid in Denemarken.

Heb je weinig kennis van Denemarken? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Denemarken

Denemarken heeft voor de Nederlandse toerist de in- en uitreisbeperkingen opgeheven. Ook toeristen uit een aantal andere Europese landen mogen het land weer in. De kleurcode is van 'oranje' aangepast naar 'geel'. Dit betekent dat er weer naar Denemarken gereisd kan worden, maar dat er veiligheidsrisico's zijn. De veiligheidsrisico's hebben te maken met het coronavirus. De lokale overheid heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Blijf waakzaam en houd er rekening mee dat de situatie bij een nieuwe uitbraak snel weer kan veranderen. Volg zowel de Nederlandse als de lokale coronaregels op. Wel zijn er een aantal voorwaarden verbonden aan een vakantie naar Denemarken. Zo moet je als toerist kunnen aantonen dat je een verblijf van minimaal zes nachten hebt geboekt. Uitzonderingen op deze regel zijn reizigers die een andere geldige reden hebben voor hun bezoek, zoals een zakenreis, een doorreis of familiebezoek. De lijst met geldige redenen zijn te vinden op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Huidig reisadvies voor Denemarken
Huidig reisadvies voor Denemarken

Onveilige gebieden in Denemarken

Er zijn geen onveilige gebieden in Denemarken.

Veiligheid in Denemarken

Zowel Denemarken als de hoofdstad Kopenhagen zijn veilig. Houd in Kopenhagen rekening met zakkenrollers op plaatsen waar veel toeristen komen. Op zakkenrollerij na is er weinig criminaliteit in Kopenhagen en de rest van het land. Door de terroristische aanslag in februari 2015 is de beveiliging flink aangescherpt en zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen genomen.

Veiligheid in Kopenhagen
Veiligheid in Kopenhagen

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Denemarken is een geldig paspoort of identiteitskaart verplicht.
  • Het smokkelen of verhandelen van drugs is verboden en hier staan hoge straffen op.
  • Er zijn milieuzones in Denemarken die een aantal voorwaarden hanteren waar een voertuig aan moet voldoen. Bekijk de website van de ANWB voor de voorwaarden.

Link

Raadpleeg de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest recente reisadvies voor Denemarken.

Accommodatietip

Heb jij interesse in een vakantie naar Denemarken maar ben je nog aan het oriënteren? Om je te helpen hebben wij een artikel geschreven over de vijf mooiste streken in Denemarken met daarbij een aantal accommodatietips.

Heeft u interesse in een reis naar Denemarken? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,1

Gerelateerde artikelen