Margrietroute Denemarken

Margriet, bloem, route Denemarken
Margriet, bloem, route Denemarken

Dwars door de prachtige landschappen en langs de mooiste plekken en bezienswaardigheden van Denemarken ligt de Margrietroute. Deze mooie, maar lange route van 3.700 kilometer kan opgedeeld worden in veertien subroutes en is een populaire toeristische autoroute. Langs de route vind je allerlei leuke accommodaties waar je kunt verblijven en meer dan 1.000 bezienswaardigheden. In 2016 bestaat de route 25 jaar. In dit artikel lees je alles over de Margrietroute Denemarken.

Heb je weinig kennis van Denemarken? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Toeristische autoroute

De Margrietroute is echt een toeristische autoroute die dwars door het prachtige land Denemarken loopt. In totaal heeft de route een lengte van 3.700 kilometer die je van zuid naar noord langs de mooiste plekken brengt. Daarnaast loopt de route over tal van mooie landschappelijke wegen. De belangrijkste bezienswaardigheden van het land mogen natuurlijk ook niet vergeten worden. Aan de route zijn veel bezienswaardigheden te vinden, welke gedurende worden aangegeven. De route is zeer flexibel, waardoor je hem in alle richtingen kan volgen. Het is ook mogelijk om alleen gedeeltes van de route te doen. Er bestaat een boekje over de Margrietroute, hierin staat de route precies beschreven. Het boekje bevat ook veel foto's en kaarten. De route is hierin opgesplitst in veertien subroutes, die weer allemaal zijn voorzien van een eigen kleur. Dit handige boekje over de Margrietroute is verkrijgbaar op internet en in verschillende boekwinkels.

Je passeert de meest uiteenlopende landschappen
Je passeert de meest uiteenlopende landschappen

Bezienswaardigheden

Slot Kronborg
Slot Kronborg vind je in Helsingor. Het slot dateert uit de tijd van de renaissance, maar het interieur dateert zowel uit de renaissance als uit de barok. Slot Kronborg staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het werd gebouwd om tol te innen van de personen die Oresund wilde doorvaren. Slot Kronborg ligt dan ook zeer nabij de haven. Het slot is zeer bekend onder de literaire reizigers. Het slot was namelijk het toneel van Shakespeare zijn bekende toneelstuk 'Hamlet'. Slot Kronborg staat om die reden dan ook wel bekend als 'Elsinore Castle', de naam van het slot in Hamlet. In het slot is eveneens het Danish Maritime Museum gevestigd.

Slot Kronborg
Slot Kronborg

LEGOLAND
Langs de route in Jutland vind je een van de meest bekende familieparken van Denemarken. In Billund ligt namelijk het populaire LEGOLAND. LEGOLAND Billund is het eerst geopende LEGOLAND-park ter wereld. In 1968 opende het park zijn deuren. Het park bestaat uit meer dan 50 miljoen LEGO-steentjes. De meest uiteenlopende objecten zijn in de miniatuurwereld van LEGOLAND gebouwd met deze Legosteentjes. Kinderen, maar ook volwassenen, kunnen hun ogen uitkijken. Daarnaast beschikt het park over verschillende attracties. Zo heeft het park bijvoorbeeld een achtbaan. Accommodatietip: Lalandia Billund 
LEGOLAND
LEGOLAND

Aalborg Zoo
Langs de Margerietroute ligt Aalborg Zoo. In Aalborg Zoo kun je meer dan 1.200 verschillende dieren afkomstig uit de hele wereld bewonderen. De dieren zijn op te delen in ongeveer 138 diersoorten. De dierentuin opende zijn deuren in april 1935 en is vandaag de dag een van de grootste toeristische attracties van de provincie die het hele jaar door te bezoeken is.
Ijsberen in Aalborg Zoo
Ijsberen in Aalborg Zoo
Vraag gratis een offerte aan

De margriet

Op 24 april 1991 werd de Margrietroute officieel ingewijd door de Deense koningin Margrethe II. Haar lievelingsbloem was de margriet, waardoor dit het symbool van de route is geworden. Overal langs het traject zie je bruine bordjes met de margriet als symbool. Deze bordjes vertellen je precies welke kant je op moet.

Automobilisten, fietsers en wandelaars

De route was in eerste instantie gemaakt voor de automobilist. Voor auto's met een caravan en campers is de route minder aan te raden, omdat de route vaak over smalle wegen en bruggetjes gaat. Motorrijders en fietser maken ook met veel enthousiasme gebruik van de route. Op sommige plekken zie je zelfs wandelaars die er stukken van lopen.

Fietsend in Jutland
Fietsend in Jutland

Navigatiesysteem

Naast dat je de route uit een boekje kunt halen of kunt volgen met behulp van de bordjes langs de weg, is het ook mogelijk om de Margrietroute digitaal te bekijken. Ten eerste kan je de route in Google Maps bekijken, maar het is ook mogelijk om hem te downloaden voor je navigatiesysteem. Zo kun je de route gemakkelijk volgen zonder steeds op de bordjes te hoeven letten. Een nadeel aan de digitale versie is dat je hierbij geen informatie krijgt over de bezienswaardigheden langs de route.

Hotels

Er zijn diverse hotels, bed & breakfsts en kro's die zich hebben aangesloten bij de Margrietroute. Een kro is van oorsprong een herberg, maar is tegenwoordig vaak omgetoverd tot een gezellige herberg met veel moderne voorzieningen. Er zijn ook diverse nieuwe hotels in de kro's gebouwd. In de meeste kro's kun je terecht voor een typisch Deense maaltijd. Ook hebben veel kro's een familiekamer, waardoor je de route ook erg goed kunt afleggen met kinderen. De kro's zijn ideaal voor een kort verblijf tijdens je rondreis. De Agerskov Kro in Zuid-Jutland is zeker aan te raden. De historische waarde van deze accommodatie is nog duidelijk zichtbaar en je zult hier zeker genieten van de Deense gastvrijheid. Er ligt ook nog een wijngaard rondom deze kro, welke wel 150 jaar oud is. Een andere bijzonder mooie kro is Hotel Schackenborg Slotskro, gelegen in het plaatsje Møgeltønder. Het hotel ligt aan een prachtig straatje dat door kinderkopjes is geplaveid. Aan het einde van de straat vind je Schackenborg Slot.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,5

Gerelateerde artikelen